VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
pelle-akerlind-foto-Axel-Jusseit

Veckans snabbis – med Pelle Åkerlind, Trail of Murder, Morgana Lefay & Bloodbound

pelle-akerlind-foto-Axel-Jusseit
Tre band, en och samma trummis – han borde vara rätt bra på att pussla med sin tid vid det här laget… Vi kollar läget med Pelle Åkerlind för att se vad han har på gång i de olika bandlägren.

1. Trail of Murder?
– Vi jobbar på nästa album. Vi har 12-15 låtar som är i stort sett färdiga. Lite småpillande kvar bara. Vi spelar på Sabaton Open Air i Falun i Augusti. Ska bli skitkul att få leverera våra låtar på en festivalscen och se vad responsen blir!


2. Morgana Lefay?
– Nästan en copy/paste där. Vi jobbar faktiskt också lite på ett nytt album. Inte alls lika målmedvetet dock. Grehn, Bira och jag har gjort några låtar var som Chulle kikar lite på och letar sångslingor. Vi har dock sagt att det får ta den tid det tar. Vi vill inte släppa ett album bara för att det ska göras utan blir det ett till album med Morgana så ska det vara nåt vi är riktigt nöjda med. Framtiden får utvisa. Vi spelade i Norge på Karmøygeddon för nån vecka sedan (för övrigt på den festivalen jag gjorde mitt första gig med Morgana 2006) och spelar också på Sabaton Open Air i Augusti.

Annons:

3. Bloodbound?
– Håller precis, förkyld som en bäver, på att spela in trummorna för nästa album. Åkte på tidernas förkylning och fick feber för typ andra gången på tio år. Det kanske är för att man är trummis som man har sån tajming… Det blir tio låtar och jag lägger det sista idag. Vi mixar albumet i början av juni och det släpps efter sommaren. Vi gigar nu på lördag i Gävle, sen Bollnäs Metal Rules den 31 maj och sen har vi några festivaler i Belgien och Tyskland i sommar. (Jag ska också vikariera i Lucy Seven för en spelning på musikmässan New Music Seminar i New York i juni. Fritid är överskattat…)

Foto: Axel Jusseit

{youtube}HVkTEdoiHL8{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT