unisonic-480

UNISONICs Kosta Zafiriou berättar om nya EP:n!

unisonic-480

Den 23 maj släpper UNISONIC sin nya ep - "For The Kingdom" på skivbolaget EAR Music. Rocknytts Janne Mattsson bad bandets trummis Kosta Zafiriou att berätta lite mer om ep:n.

unisonic-480

Den 23 maj släpper UNISONIC sin nya ep – “For The Kingdom” på skivbolaget EAR Music. Rocknytts Janne Mattsson bad bandets trummis Kosta Zafiriou att berätta lite mer om ep:n.

“For The Kingdom” är en melodisk och kraftfull upptempo sång. Den innehåller både dubbeltramp, hårda riff och storslagen refräng. Med den här låten får du en bra fingervisning om hur nya skivan kommer att låta. Självklart har vi hållit fast vid vårt musikaliska spektrum från debuten men adderat lite mer tyngd och kraft i det hela. 

“You Come Undone” är mer än bara en bonuslåt på ep:n. Vi ville nämligen göra den här ep:n så attraktiv som möjligt och ge rikligt med valuta för pengarna. Därför fick det här styrkebesked bli den mest exklusiva låten på skivan. Du kommer inte att kunna hitta den på någon annan utgåva. Tillsammans med resten av materialet så utgör ep:n nästan 30 minuter av musik.

“Unisonic”, “Never Too Late”, “Star Rider” och “Souls Alive” är alla inspelade under vårt framträdande på den tjeckiska festivalen Masters Of Rock 2012. Tjeckien är ett synnerligen bra land för hårdrock och vi har spelat på Masters Of Rock två gånger nu. George som är promotor och bandbokare trodde tidigt på oss och gav oss en riktigt bra speltid på festivalen 2010. Det var innan viens hade spelat in vårt debutalbum. Till och med innan Kai Hansen hade gått med i bandet! Men George trodde på bandet och bokade oss. Detsamma med Sweden Rock Festival förresten. Vi spelade där 2010 och Sverige är också ett rktigt bra land för hårdrock. I sommar kommer vi tillbaka för att spela på Skogsröjet. Men i alla fall, alla livelåtarna är som sagt var inspelade från vår spelning 2012 och jag hoppas att alla kommer att gilla dem.

“For The Kingdom” är producerad av bandets basist Dennis Ward som även producerade bandets debutalbum “Unisonic” (2012) samt ep:n “Ignition” (2012). Omslaget är återigen skapat av Martin Hausler.
Ep:n kommer att släppas på CD, limiterad ”12-vinyl samt för  digital nedladdning.

Unisonic består av: Michael Kiske (sång, ex- Helloween), Kai Hansen (gitarr, Gamma Ray), Mandy Meyer (gitarr, ex- Gotthard), Dennis Ward (bas, Pink Cream 69) samt Kosta Zafiriou (trummor, ex- Pink Cream 69).

Se UNISONIC live under 2014:
12.07.2014 – Tyskland, Balingen – Bang Your Head Festival
13.07.2014 – Tjeckien, Vizovice – Masters Of Rock Festival
01.08.2014 – Sverige, Rejmyre – Skogsröjet
09.08.2014 – Spanien, Allicante – Leyendas del Rock
30.08.2014 – Ryssland, Moskva – Moscow Metal Meeting
13.12.2014 – Tyskland, Karlsruhe – Knock Out Festival

{youtube}2XR65ATnBWI{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER