VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Olle Ekman - Deals Death

Veckans snabbis – med Olle Ekman, Deals Death

87 Shares

Olle Ekman - Deals Death

Turnéliv…är verkligen fascinerande. Så fascinerande att vi helt enkelt bara måste veta mer om det! Vad kan då passa bättre än att hugga någon som nyss varit ute på vägarna? Den här veckan klämmer vi på Olle Ekman, sångare i Deals Death.

1. Ni har precis kommit hem efter en turné med Amaranthe och Smash Into Pieces. Hur var det?
– Det har fungerat bättre än vad jag trodde! Valet att åka som support åt Amaranthe var bra och gav oss mycket exponering och många chanser att visa upp oss i Europa. Publiken är så fantastisk längre ner i Europa – folk väntar utanför turnébussen när man kliver ut på morgonen, de vill snacka, bjussa på dricka och ta kort, vilket jag gärna gör när som helst på dygnet. Tack vare att man har sin egen säng i bussen varje natt och en lugn stund för sig själv så orkar man med det, jag gör det alla fall.


Det var såklart också sjukt kul att träffa alla medlemmar i Amaranthe och Smash Into Pieces, vi hade så jävla sköna veckor ihop, det var inte svårt att ha en bra dag med dessa människor!

Förresten så vet jag nu varför Amaranthe valde att sova på den nedre våningen av bussens dubbelsängar… det gungar avsevärt mycket mer i den övre bunken när bussen skumpar runt i alper och på guppiga vägar! Man får helt enkelt svepa några shots och slå på en bra serie på laptopen varje kväll innan man kan sova.

2. Hur är det egentligen att komma hem efteråt och plötsligt återgå till vardagen?
– Efter turnéer är det alltid svårt att ta smällen av tystnad, mindre sällskap och ingen alkohol (ej gratis alla fall :)) . Man får vänner och upplever allt möjligt skoj, sen försvinner det abrupt! Man vänjer sig också vid en viss nivå av stimulans och man hinner bli så pass van vid den så man inte riktigt uppskattar lugn och ro när man kommer hem, så är det för mig i alla fall. Jag gillar att det händer mycket, man slipper hamna i sega funderingar som man lätt gör hemma. Man uppskattar så klart en lugn dusch utan att stressas av någon som bankar på dörren, mat som man valt själv och ett samtal med nära och kära, sen är det dags att åka ut igen. Det är så det känns, men så gillar ju jag turnerandet och det passar mig. Jag har ingen egen familj eller flickvän hemma som jag vill träffa, jag mår bra av arbetet man lägger ner på ”roaden”, gillar gratis öl, hitta på dumma och skadliga saker och att se lite olika ställen. Man måste ju fan leva lite och det kan man verkligen göra på en hårdrocksturné!!

3. Vad har ni på gång nu?
– Framöver blir det att försöka boka festivalspelningar och andra gigs inför sommaren och hösten. Man vill såklart spela mer så snart det bara går. Sabaton Open Air är bokat, likaså Nummirock och Rock Out Wild. Fler spelningar blir klara hela tiden så det ser ut att bli en bra sommar för oss. Sen kommer vi att skriva lite nya låtar och se vad det blir utav det. Vi släppte visserligen skiva i september 2013 men det är alltid läge att skriva nytt material.

Foto: Janne Mattson – Rocknytt.net

{youtube}Jn-cedHQg2A{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter