VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
The-Sideshow-effect-480

Veckans snabbis – med Thomas Blanksvärd, The Sideshow Effect

56 Shares

The-Sideshow-effect-480
Ibland händer det att man på Youtube ramlar över en video med ett band man aldrig hört eller sett förut och blir nyfiken. Den nyfikenheten har denna vecka fått mig att peta lite på Thomas Blanksvärd, gitarrist i bandet.

1. Vilka är The Sideshow Effect?
– The SideShow Effect är egentligen ett nytt namn på ett gammalt band, bildat i Luleå 2002 och tidigare var känt som SlideShow. Namnbytet genomfördes hösten 2013 och signalerar en nystart! (underlättar även sökträffar på google, spotify etc ). Ja, bandet är så pass gammalt att powerpoint och andra bildspel inte var så populära vid tidpunkten för bildandet. Vi har genom åren gjort flertalet gig med andra kända rockakter och var månadens demoband på P3 Rockster månaden innan Sister Sin. Vi spelar en förfinad blandning av garagerock blandad med meldodisk trash och upplevs bäst live med en öl i handen. Av den anledningen har vi döpt vår egen genre till actionrock.


2. Ni spelade nyligen in en video också. Berätta om inspelningen.
– Vi lånade ut vår låt “Winterhearts” till stuntsportfilmen “Slednez – Elevation Zero” som producerats och spelats in av Epic Media. I och med detta samarbete så bestämde vi oss för att spela in en musikvideo producerad av Epic Media. Vi ville att videon skulle spegla bandets ursprung från polcirkellandet med kyla, snö, eld och metal. Vi valde att göra en performance video eftersom att vi älskar att spela live, en del av videon spelades därför in inomhus och resten utomhus. Vi ville verkligen visa Luleå från sin kallaste och snöigaste sida. Dessvärre så valde moder natur att i år ge oss en vinter med mycket regn, slask och plusgrader. Vi lyckades ändå planera in utomhusscenerna när det var 20 grader kallt. Kan väl säga att det är lätt att vara kaxig i teorin men att stå med minimal klädsel och försöka se cool ut medan snoret rinner från näsan och kroppen längtar efter skoteroverallen kan göra även de mest hårdhudade rockarna något ödmjuka… Videon innehåller även några väldigt fina timelaps från Luleås skyline från den årstiden då solen bara nätt och jämt tittar fram över horisonten.

3. Så – ny video…betyder det att det är ett nytt album på gång också?
– Så sant, vi håller på att spela in ett nytt album och har kommit halvvägs. Tidigare så låg vi på ett Italienskt independentbolag som dessvärre lagts ned på grund av dålig lönsamhet. Så nu är vi bolagslösa och tänkte att vi håller oss aktuella genom att släppa några låtar innan albumet är färdigt. Nästa släpp är en video till låter “Winterhearts” och kommer att ha mer artistiska uttryck. Vi kanske även spelar in en musikvideo till sommaren som visar den andra sidan av Luleå med sol dygnet runt, värme och mygg. Dessutom kommer fler låtar från kommande albumet att vara med på Epic Medias nästa stuntsportfilm som spelas in den här säsongen.

{youtube}eE4H_70yKlQ{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter