VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Mascot-Parade-480

Veckans snabbis – med Henrik Bringås, Mascot Parade

32 Shares

Mascot-Parade-480

En av mina favoritplattor 2013 var Mascot Parades ”Cause & Effect” (andra plats på min årsbästalista). Nu har det varit tyst från dem ett tag…och vad är det egentligen för band? I denna series sjätte del pratar vi med Henrik Bringås, sångare och gitarrist i bandet.

1. Vilka är egentligen Mascot Parade?
– Bra fråga! Vilka är vi? Vi är Mascot Parade och Mascot Parade är fyra herrar som spelar musik tillsammans. Mascot Parade är ett metalband som spelar en form av Dystopisk Metal. Vad är då Dystopisk Metal? Ja, en tung, melankolisk form av metal.


Vi är ett band som (tro det eller ej) inte låter som något annat. Vår form av metal är vår egen och en form av metal människor verkligen skulle uppskatta om de fick chansen att ta del av vad vi håller på med. Och just däri ligger vårt nuvarande arbete, tillsammans med olika externa aktörer…att få andra att ta del av Mascot Parade.

2. Varifrån kommer namnet?
– Namnet kommer från Bruce Springsteen. Mascot Parade är inget direkt textcitat av Mr Springsteen utan två ord tagna ur två olika låtar/texter av Mr Springsteen. Det som avgjorde att Mascot Parade fick bli bandnamnet för oss var tanken om en Mascot Parade. Olika maskotar på parad. En djupare analys kräver långtgående abstrakta beskrivningar. Bandnamnet stämmer väl överens med den musik vi spelar.

3. Vad har ni på gång nu framöver?
– Vi har spelat in en demo av hela nästa album tillsammans med Chips Kiesbye i Music-A-Matic studios i Göteborg, samma studio som vi satte senaste albumet ‘Cause & Effect’ i. Demon sattes live i studion under några hektiska timmar. Som ett livegig i studion. Demon låter svinbra och redan nu känns det kommande albumet bättre än vårt senaste album.

Vi ser verkligen fram emot att spela in detta tredje album med Chips i Music-A-Matic Studios. Vi ser verkligen fram emot att släppa albumet på riktigt och inte genom något klåparbolag som pratar guld men levererar torra barr. Och vi ser verkligen fram emot att fortsätta turnera. Vi ser oss som ett liveband och efter flertalet fantastiska turnéer i Europa så vill vi bara fortsätta turnera…

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter