VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
klar-infor-swedenrock2014

Inför Sweden Rock 2014: Intervju med DEATH SS

0 Shares

klar-infor-swedenrock2014
Med 65 dagar kvar till Sweden Rock Festival, fortsätter vi med serien “Inför Sweden Rock 2014”. Nästa band ut i denna serie är DEATH SS. Rocknytts Dany Thunder fick chansen att ställa några frågor till bandets sångare och grundare Steve Sylvester.

Bara för att klargöra: namnet ”Death SS” har inte något med nazism att göra utan är en förkortning för ”In Death Of Steve Sylvester” – den sistnämnde bandets grundare och sångare. Death SS är utan tvekan Italiens mest legendariska hårdrocksband och pionjärer inom vad vi nu kallar ”shock rock”. Teaterkostymer, ockultism och skräckfilmer är grundbultar i bandets image. Musiken var, vid tiden för debuten ”In death of Steve Sylvester” 1988, en smältdegel av mer eller mindre alla då kända hårdrocksstilar. Med tiden tillkom även inslag av goth och industri, medan Death SS unikt ”läskiga” tonspråk bibehållits. 2013 kom bandets första studioalbum på sex år, ”Resurrection”, och 2014 gör de SRF-debut. En teatralisk och påkostad show utlovas.


Det ryktas om att spelningen på Sweden Rock Festival kommer ha en väldigt påkostad scenshow. Vad för typ av framträdande kan vi vänta oss?
– Vår Show har alltid varit väldigt teatralisk och skräckinjagande och kommer så alltid att vara. Dom som kommer och tittar på oss på Sweden Rock Festival kan därför förvänta sig den show vi är kända för. Självklart hänger mycket på scenstorlek och logistiska begränsningar som kommer ställas på oss. Jag vet för tillfället inte om vi kommer kunna använda våra videoprojektioner, pyro och all våran koreografi. Att ha en väldigt tight budget och att behöva rigga upp på scen på kort tid, jag tror tyvärr vi kommer få ge upp många av våra saker.

Mig veterligen är detta första gången någonsin ni spelar i Sverige, vad är era personliga förväntningar på denna spelning och den svenska publiken?
– Vi är alla väldigt exalterade och glada över att delta i denna betydelsefulla festival. Alla band vi avgudar är praktiskt taget där. Jag har varit i Sverige tidigare och lagt sång på en låt med mina vänner TENEBRE, men detta är första gången jag gör ett gig här. Jag hoppas att den svenska publiken kommer gilla vår “Horror musik” och vår show!.

Om du får tillfälle vilket eller vilka band skulle du vilja se som spelar på festivalen?
– Förutom det faktum som sagt, att varenda band jag älskar spelar, så framförallt Black Sabbath och Alice Cooper

Sedan första albumet “In Death Of Steve Sylvester” så har Death SS gått igenom många formationer, både vad gäller soundmässigt och imagemässigt. Är det någon era och period som ligger extra varm om hjärtat och som ni är extra stolta över?
– Death SS musik idag, är exakt den samma som i dess begynnelse. Vi gör musik inspirerad av alla aspekter av skräck. filmer, gotisk literatur, italienska sex/skräck-serietidningar från 70-talet, okultism som härleds från Aleister Crowley´s lära, Grand Guignol (Teater i Paris som under 1800-talet blev känd för sina makabra och blodiga föreställningar förf, anmärkningar), panik teater och så vidare. För att göra allt detta använder vi oss av ROCK musik i alla dess former, utan att försöka sätta etiketter på det eller placera det i specifika fack inom specifika genrer. Och utvecklas då och då i vårat sound. Så DEAHT SS musik idag är helt enkelt utvecklingen av DEATH SS musik av igår. Av detta skäl finns det inte en tid eller period som jag föredrar mer jämfört med en annan. De är alla en slags utveckling av det tidigare.

Vad är det bästa med att äntligen spela i Sverige?
– Självklart att få spela tillsammans med så många andra viktiga band, och få visa upp oss och vår show för den svenska publiken för första gången.

Hur kommer setlisten att se ut på detta gig?
– Det kommer vara en sorts “best of-setlist”, med alla våra gamla klassiker. Med ett par undantag med låtar från vårt nya album “Ressurection”

Tack för att du tog dig tid och svarade på frågorna, det var allt jag hade.
– Tack för supporten, all the be(a)st!

{youtube}udh0WwQrpSU{/youtube}

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter