VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
klar-infor-swedenrock2014

Inför Sweden Rock 2014: Intervju med RIOT HORSE

0 Shares

klar-infor-swedenrock2014
Med 71 dagar kvar till Sweden Rock Festival, fortsätter vi med serien “Inför Sweden Rock 2014”. Nästa band ut i denna serie är RIOT HORSE som Rocknytts Una Aleksic fick chansen att ställa några frågor till.

Det skånska bandet Riot Horse bildades 2006 och har inspirerats av band som Led Zeppelin och Black Sabbath. Bandmedlemmarna kommer från olika musikaliska bakgrunder men har alla en förkärlek till den klassiska rocken. I Maj släpper de sin debutplatta “This Is Who We Are” och torsdagen den femte juni spelar dem på Sweden Rock Festival. Gitarristen och grundaren Nille “Neil” Schüttman svarade på lite frågor kring bandet, debutalbumet och festivalspelningen…


Ni tog er till Sweden Rock genom att vinna Sweden Rock Band Competition. Vad betyder den här spelningen för er som band?
– Den betyder ju otroligt mycket! Sweden Rock är ju en populär festival och man har verkligen en chans för att visa upp sig för den breda massan, så vi ser såklart fram emot att få spela där!

Nyligen så meddelade ni att erat debutalbum This Is Who We Are släpps den 30 Maj via Metalville Records. Berätta lite om albumet!
– Med den här plattan vill vi sträcka ut handen och presentera oss. Med “This is who we are” bjuder vi in alla till våran musikaliska värld kan man väl säga. Jag tycker att vi har lyckats väldigt bra med att få med hela vårat breda spektrum rent stilmässigt. Låtarna representerar oss väldigt bra och det är en svängig, tung, bluesinspirerande retro-rock med soulkänsla.

Vi spelade in den i somras i HH studios med Richard Larsson och är väldigt nöjda med resultatet. Om man är nyfiken så ligger det några klipp på våran Facebook-sida. (www.facebook.com/riothorseofficial).

Har ni några minnen från tidigare besök på Sweden Rock Festival som ni vill dela med er av?
– Personligen så har jag aldrig besökt Sweden Rock utan detta blir första gången för mig, så det ska bli skitkul. Speciellt när man själv ska spela!

Välj ett band som ni anser att man absolut inte får missa om man besöker festivalen i sommar?
– Då vill jag rekommendera Blues Pills, ett överdrivet bra band som spelar skitig blues och har en fantastisk sångerska! Do not miss it!

Ni kommer alla från olika musikaliska bakgrunder – vissa från en pudelrockande tillvaro och någon annan från mer brutal metal. Hur har ni tagit del av det för att skapa det sound som Riot Horse har idag?
– Det är klart att våra olika bakgrunder kan ha haft en påverkan på vårat sound men framför allt så har alla i bandet en förkärlek för klassisk rock. Vi har allihopa vuxit upp med den här musiken och inspirerats av den, både som musiker och ute i det verkliga livet.

Varför bör man gå och se Riot Horse och vad kan vi förvänta oss från er på Sweden Rock i sommar?
– Jag tycker man ska se Riot Horse om man vill uppleva ett band som framför sin musik med en sådan energi och inlevelse att det kommer få dig till att stå och fånflina samtidigt som du stampar i takt under hela konserten. Som någon sa till mig om en spelning: “Om du kan stå stilla till en Riot Horse-konsert så måste du vara både lam och döv!”

{youtube}Te-RRoReWgY{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter