VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
klar-infor-swedenrock2014

Inför Sweden Rock 2014: Intervju med DANGER DANGER

klar-infor-swedenrock2014

Med 75 dagar kvar till Sweden Rock Festival, fortsätter vi med serien “Inför Sweden Rock 2014”. Nästa band ut i denna serie är DANGER DANGER som Rocknytts Janne Mattson fick chansen att ställa några frågor till.

Ytliga betraktare tog dem för ett pudelrockband i mängden. Danger Danger från New York var emellertid musiker i världsklass och albumen “Danger Danger” (1989) och “Screw it” (1991) har med åren fått något av mytologisk status. Låtar som “Naughty naughty”, “Bang bang” och “I still think about you” vann mångas hjärtan redan då det begav sig, men sedan underminerades bandets karriär av nya trender och interna stridigheter. 2004 återförenades de med originalsångaren Ted Poley och spelade på SRF – ett framträdande som ofta omtalas som ett av de mest klassiska i festivalens historia. Många har längtat efter Danger Dangers återkomst till SRF. Nu är tiden inne.


Sedan den bejublade spelningen på Sweden Rock Festival 2004 är ni ett av det mest önskade banden på festivalens forum, hur känns det?
– Oj, är det sant? Det hade jag ingen aning om. Jag önskar att någon hade berättat det för mig, säger Ted Poley (sång) via email. Är det sant så känns det helt underbart och jag vill tacka alla våra svenska fans. Nu ser jag fram mot spelningen ännu mer!

Annons:

Minns du någonting speciellt från spelningen 2004?
– Jag minns att jag var ute i publiken och sprang medan jag sjöng. Jag publiksurfade också, det var coolt och någonting jag kommer att minnas länge.

Vad tycker du om Sverige och svenska fans i överlag?
– Sverige är ett av världens absolut finaste länder. Jag älskar fansen och det är därför jag har spelat så mycket i Sverige under de senaste åren med mitt soloband. Sedan så är jag också löjligt förtjust i de små köttbullarna som serveras vid frukost på hotellen.

I höst när ni spelar på den engelska festivalen Firefest så kommer det att vara tillsammans med medlemmarna från debutplattan. Har ni några planer på att göra spelningen på Sweden Rock Festival lika exklusiv också?
– Nej, inte direkt. Bara att spela på Sweden Rock Festival är nog så speciellt för mig och jag tror att hela bandet känner likadant. Jag hoppas att fansen också känner detsamma.

Danger Dangers senaste album ”Revolve” (2009) var oerhört uppskattas av både fans och media, är det verkligen erat sista?
– Tack så mycket. Jag håller med, det är en grymt bra cd. Om det är den sista eller om vi kommer att göra en till… Det vet jag faktiskt inte. Kanske?

{youtube}LPgkYraYico{/youtube}

 

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT