VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
Steam

Intervju med albumaktuella COLORSTONE

Steam

Svenska COLORSTONE släppte under förra veckan nya skivan ”Steam”. Rocknytts Christian Larsson har varit i kontakt med Fredrik Bergengren (gitarr, keyboard och kör) för att stämma av läget i och med släppet av bandets andra platta.

Colorstone är: Fredrik Bergengren-gitarr,keyboard & kör, Johan Dahlström-Leadsång, Olle Nilsson- trummor, percussion & kör, Samir Dounas-bas & kör, Tommy Falk-keyboard & kör. Fredrik, Johan och Olle har skrivit låtar från och till i 20 års tid men sedan 2008 har de fokuserat till 100% på Colorstone och det var då det hela startade. De har alla lirat länge och några av dem har jobbat med en del stora producenter under årens gång (Keith Olsen- Fleetwood Mac, Ozzy, Night Ranger, Rick Springfield osv och Nik Foss-DAD).


I olika recensioner av er nya skiva ”Steam” jämförs er musik med allt ifrån The Grateful Dead till Nirvana och Led Zeppelin. Vart skulle du själv vilja säga att Colorstone står rent musikaliskt?

– Tycker att det är bra referenser som nämns och kan väl lägga till Jimi Hendrix, Foo Fighters och U2. För oss är svänget väldigt viktigt!

Den 12 mars släpptes då er andra fullängdare, ”Steam”. Hur skulle du beskriva den och jämför den gärna med er debutplatta ”Into the garden”.

– Till “Into the Garden” hade vi över 60 låtar att välja från och hade problem att få ner antalet till färre än 17 låtar. Till “Steam” hade vi nästan lika många låtar men valde att vara stenhårda i urvalsprocessen. En annan skillnad är att låtarna är kortare, mer direkta och lättare att ta till sig.

Vilken låt är din personliga favorit på skivan?

– “Never Too Late” är väldigt direkt och “Stone Temple” för att känslan i den är väldigt personlig.

Du trycker ofta på att det ska vara kul att skapa musik, har ni haft roligt under inspelningen?

– De 2 roligaste sakerna med musik är att göra låtarna och att lira dem live. Det näst roligaste är att spela in en platta. Anledningen till det är att man ibland fastnar och inte får “rätt känsla”. Vissa låtar är jätteenkla andra “gör motstånd” och kräver mängder med jobb. Det bara är så och går inte att förutse.

Det har dock hänt en del sen släppet av ”Into The Garden”, nya bandmedlemmar och nytt skivbolag. Kan du berätta lite om det.

Samir Dounas lirar numera bas och dessutom har vi fått med Tommy Falk på keyboard vilket ger en ny dimension. Kul med ny input så att Colorstone kan fortsätta att utvecklas. På förra plattan hade vi RoastingHouse/Universal, men nu är det Border Music och det känns kanon!

Vad har ni för förhoppningar/förväntningar med skivan?

– Att nå ut till ännu fler runt om i världen!

Vad kan du säga om den respons ni fått hittills?

Vi har fått väldigt positiv respons från både gamla och nya radiostationer framför allt utanför Sverige. Dessutom många fantastiska recensioner och det känns väldigt bra förstås.

Jag har sett på er facebooksida att många recensioner kommer från andra länder, har ni er största skara fans utomlands eller är det bara en slump?

Det är inte ett aktivt val från vår sida, utan det har bara blivit så. Tror också att det finns många fler rockradiostationer i många andra länder än i Sverige. Hoppas givetvis på att vi ska nå ut ordentligt även i Sverige.

Har ni spikat några planer för 2014 som ni kan avslöja nu?

Vi har ett antal gig nu under våren (bland annat Kulturbolaget den 29/3 här i Malmö, 2 unplugged-gig med bl.a. Dan Reed, Folk å Rock 2/5, Slagthuset med Riot Horse 14/6….. Dessutom ska vi gör fler videos.

Det var allt jag hade, Tack så mycket för att du tog dig tid och ett stort lycka till framöver,

Tack så mycket Christian! Det var kul att snackas vid!

 

Colorstone på facebook.

{youtube}_Ovy6jbRV_E{/youtube}

 

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link