VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
klar-infor-swedenrock2014

Inför Sweden Rock 2014: Intervju med THUNDERMOTHER

0 Shares

klar-infor-swedenrock2014
Med 81 dagar kvar till Sweden Rock Festival, fortsätter vi med serien “Inför Sweden Rock 2014”. Åttonde band ut i denna serie är Stockholmsbaserade THUNDERMOTHER som Rocknytts Effie Trikili fick chansen att ställa några frågor till.

De fem damerna i Thundermother från Stockholm är tillsammans en ytterst rutinerad och meriterad liveakt. Bland annat har de turnerat med Danko Jones och inlett Metaltown 2013. Musikaliskt beskriver de sig som ”AC/DC möter Janis Joplin” – det är med andra ord raka rör och pang på rödbetan som gäller. Bandets första album har spelats in och kommer att ges ut i april.


1. Ni släpper er första fullängdsalbum snart, hur känns det?
Linda: Vi känner oss väldigt nöjda över skivan och vill bara släppa den till er alla och förhoppningsvis tas den emot bra, riktigt spännande!
Filippa: Det blir en mäktig känsla att få hålla i den fysiska vinylen och speciellt att vrida upp den på hög volym och höra hur det knastrar haha.

2. Vad har ni för förväntningar på Sweden Rock-spelningen?
Filippa: För oss är det en ära och efter flera års giggande så tycker vi att vi förtjänar det. Förväntningarna är samma som på vilket gig som helst, förutom att man kanske är mer nervös än vanligt eftersom det är mycket uppmärksamhet på just denna spelningen. Men det är bara att ta en shot innan så lägger sig nervositeten lite haha.
Linda: Vi är riktigt taggade och det vi hoppas på mest är väl att så många som  möjligt masar sig dit, får en grym show och att alla har det lika gött som vi kommer ha det! Är publiken nöjda, är vi nöjda.

3. Vad är bästa uppladdningen för en spelning?
Filippa: Att stå i ring, krama varann, peppa varann och garva ihop i logen. Att vara ute i god tid med förberedelserna inför spelningen, vi är nämligen vårt eget crew och strängar om, kopplar och roddar.

4. Vad är bäst med den svenska rockpubliken?
Clare: I think the best thing about Swedish audiences is that they really appreciate rock n roll and really get involved in our show and they always have great energy!

5. Vad för slags uppträdande kan vi förvänta oss på Sweden Rock?
Linda: Går allt som vi tänkt blir det dunder och brak!
Filippa: Vill man se ett band med mycket energi och få en upplevelse utöver det vanliga gamla rockbandet så ska man komma o kolla på oss. Med få medel, äkthet och brinnande engagemang för 3-ackordsrocken så hoppas vi kunna fängsla alla som ser oss. Denna show vill man inte missa i Thundermother-historien..  

6. Hur känns det att vara tjejband när hårdrocksvärlden domineras av killar?
Filippa: Hur känns det att vara kille i hårdrocksvärlden? Måste kännas tryggt att aldrig få in fler tjejer i sina band, även när det finns så många.

{youtube}Xepo2V9gYE8{/youtube}

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter