VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
klar-infor-swedenrock2014

Inför Sweden Rock 2014: Intervju med SPARZANZA

klar-infor-swedenrock2014

Med 82 dagar kvar till Sweden Rock Festival, fortsätter vi med serien “Inför Sweden Rock 2014”. Sjunde band ut i denna serie är Karlstads stoltheter SPARZANZA som Rocknytts Christian Larsson fick chansen att ställa några frågor till.

Karlstads hjältar Sparzanza albumdebuterade 2001 som en del av den kring millennieskiftet blomstrande stonervågen. Gradvis blev deras sound alltmer metalliskt, samtidigt som de fick allt fler beundrare både bland publik och recensenter. Dagens Sparzanza är inte så olikt ett Entombed av death’n’roll-modell med gothkryddor – hårt, mörkt och svängigt. Bandets sjätte och senaste album ”Death is certain, life is not” (2012) blev en stor listframgång i Sverige, liksom singeln ”The fallen ones”. Efter en turné i Kina (!) inleddes arbetet med Sparzanzaalbum nummer sju för release 2014.

För två år sedan släppte ni ”Death is certain, life is not” som bl.a. fick en 9’a i betyg av Rocknytt. 28:e mars släpper ni uppföljaren ”Circle”, hur är känslan inför släppet och vad kan ni berätta om den?
– Det känns väldigt bra faktiskt. Plattan är den mest dynamiska vi gjort tycker jag. Både den absolut snabbaste låten vi någonsin gjort finns med såväl som den tyngsta låten vi gjort.

Man kommer känna igen Sparzanza så klart, men jag tror att många kommer lyfta på ögonbrynen. Det är inte så att vi står still i utvecklingen direkt, det är något nytt på varje skiva och på något sätt drar det hela tiden åt det hårdare hållet.

Vad betyder spelningen på SRF för er?
– Det ska bli ruskigt kul att spela på SRF igen. En av världens bästa festivaler måste jag säga. Vi spelade i Gibsontältet 2007 precis efter vi släppt ”Banisher Of The Light” och då var jag överraskad över hur mycket folk det kom på giget.

Nu förväntar jag mig riktigt bra med publik. Och vad betyder det att spela där? Ja på något sätt är det ett erkännande, även om jag personligen tycker att vi borde ha spelat där minst en gång efter varje platta sedan 2007.

Vad kan publiken förvänta sig av från er spelning?
– Exakt vad vi kommer bjuda på för låtar kan jag inte svara på just nu. Självklart från nya plattan ”Circle” och några gamla stänkare också. Ett bra låtschema får vi alltid till även om vi får stryka massor av godingar på festivaler eftersom speltiden brukar vara begränsad.

Annars blir det ett grymt hårdrocksgig, utan att krångla till det för mycket. Men en å annan eldpelare kanske det följer med!

Vad är det bästa med den svenska rockpubliken?
– Dom är patriotiska på något vis! Kan känna att publiken känner sig stolta över bra band som kommer från Sverige. Det finns många, många fans som har visat grym lojalitet, och följt oss från i början av 2000-talet.

Kommer ni att själva se något band under festivalen, något särskilt du/ni ser framemot i så fall?
– Vi ska vidare till Finland för festivalgigs efter vår spelning där så tyvärr kan vi inte stanna för att se så mycket. Hade sett fram emot Black Sabbath och Monster Magnet, men det får jag väl se nån annan gång.

Däremot tänkte jag kolla in Bombus och lite Alice Cooper också, det tror jag vi ska kunna få till. Annars blir det mest till att gå omkring o glida lite o se nåt band här och där. Då brukar man alltid stöta på nåt guldkorn som man inte sett live förut.

Hur ser framtiden ut för Sparzanza efter er spelning på SRF?
– Vi kommer släppa nya skivan ”Circle” utanför Skandinavien och sedan bege oss ut på en europaturné och troligen några mer spännande världsdelar. Så det blir till att turnera för hela slanten ett tag framöver. Efter det är inget skrivet i sten…

{youtube}0JaEY41mFqo{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT