VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
klar-infor-swedenrock2014

Inför Sweden Rock 2014: Intervju med HORISONT

168 Shares

klar-infor-swedenrock2014

Med 85 dagar kvar till Sweden Rock Festival, fortsätter vi med serien “Inför Sweden Rock 2014”. Sjätte band ut i denna serie är Göteborgsbandet HORISONT som Rocknytts Christian Larsson fick chansen att ställa några frågor till.

Hårdrock av äldsta 70-talsmodell har fått många nya utövare i Sverige på senare år. Tillsammans med Witchcraft och Graveyard är Horisont från Göteborg ett av de mest framträdande banden. De debuterade 2009 med ”Två sidor av horisonten” för att på senare tid lägga in överväxeln på allvar. De efterföljande albumen ”Second assault” och ”Time warriors” släpptes 2012 respektive 2013, utan att tecken på stress eller bristande inspiration kunnat skönjas. Något som utmärker Horisont är att de förutom den tuffare 70-talsrocken även räknar klassiska AOR-band bland sina influenser. Vilket inte minst påverkat Axel Söderbergs personliga röst.1. Ni har nyss avslutat en turné i Spanien/Portugal, hur var det? Och har ni någon kul turnéhistoria att dela med er av?
– Det gick extremt bra faktiskt, mycket tack vare att vi spelade på Azkena Rock festivalen förra sommaren. Snacket hade gått och det dök upp mycket folk på alla spelningar. Efter en 10 timmars nattkörning klappade vår buss ihop 2 timmar från staden vi skulle spela i. Vi blev bärgade till en verkstad i en liten håla och allt hopp om att få spela den kvällen var borta så vi satte oss och söp på ett litet kafé. Sent på kvällen fick vi tag på en bil och kunde köra till spelstället. Vi var 2 timmar sena men där stod 300 pers och skrek när vi kom fram. Den spelningen blev en jävla urladdning!

 

2. Och i slutet av mars blir det en turné igen, nu i bl.a. Tyskland och Österrike tillsammans med Scorpion Child. Känns som en perfekt vinter/våruppladdning inför Sweden Rock?
  – Ja det känns riktigt gött att få åka på en så pass uppstyrd turné, tror det är strax över 30 gig på lika många dagar. När man spelar så mycket hittar man ofta nya sätt att förbättra sin liveakt så det bådar gott inför Sweden rock.

 

3. Vad betyder spelningen på SRF för er?
– Det är ju en av de största festivalerna i Sverige och en som alla i bandet har besökt så det känns stort att äntligen få stå på scenen! Festivaler är ju bra på så sätt att folk som inte känner till musiken kanske ändå går och kollar vilket kan leda till nya fans. Det har vi märkt hur viktigt det kan vara för att nå ut till folk, inte minst i Spanien.

 

4. Vad är det bästa med den svenska rockpubliken?
– Att de har en tendens att gå in jävligt hårt för band eller musikstilar de gillar.

 

5. Kommer ni att själva se något band under festivalen, något särskilt du/ni ser framemot i så fall?
– Ted Nugent! Black Sabbath, Foghat och Alice Cooper är några som spontant känns som måsten.

 

6. Hur ser planerna ut för HORISONT efter SRF-spelningen?
– Vi ska spela på fler festivaler både i Sverige och i Europa. Till hösten blir det en ny stor europaturné men vi hoppas även kunna ta oss utanför Europa inom kort.

 

Det var allt jag hade, tack för att ni tog er tid och hoppas ni får det kanon framöver.
– Tack själv!

{youtube}wHYdflHxoWI{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter