Black Paisley
Foto: Mats Vassfjord

Black Paisley släpper nytt nytt album – samarbetar med branschlegend

Black Paisley släpper nytt nytt album - samarbetar med branschlegend

Nya plattan heter “Human Nature” och är inspelad i Martin Karlegårds studio Sub Mob i Stockholm. Martin har tillsammans med Franco Santunione (tidigare Electric Boys, numera Cirkus Prütz), producerat plattan, Robert ” Humbucker” Persson har mixat alla låtar förutom de två som Mike Fraser jobbat med i sin studio i Vancouver.

– Det var lite av en pojkdröm som slog in berättar, sångaren, gitarrisen och låtskrivaren Stefan Blomqvist och fortsätter:

– Det är nästan lättare att nämna vilka han inte jobbat med men AC/DC har han jobbat med länge och även på deras senaste platta “Power Up”. Men att bara vara på samma plats där Aerosmith och The Cult vara ger mig nästan rysningar.

Att sedan Mike bjöd på en massa historier från sin långa karriär får man ta med på bonuskontot.

– Visst låter det väldigt bra men jag måste påstå att vi verkligen har duktigt folk i våra led och här i Svergie, säger Stefan eller “Bloomer” som han brukar kallas.

Plattan har en estetik som man känner igen från deras tidigare utgåvor och de konstnärliga omslagen med den numera traditionsenliga dödskallen.

Denna gång har omslag ett grönt tema men Stefan menar att “Human Nature” inte har något genomgående tema men att själva titellåten så klart, handlar om oss människor och hur vi är.

Black Paisley är ett team och jobbar helt oberonde av stora eller mindre bolag. Det är ett slitigt men kärt besvär.

– Jag och Erik som är vår femte medlem lägger mycket tid på att dela vår musik, skriva till olika branschpersoner och jobba målmedvetet och framåt. Slitet har gett utdelning då deras moderna och klassiska rock har fått bra fäste på olika streamingplattformar men nu vill de ut och spela.

– Det är ändå viktigast att möta sin publik eller de som gillar det man gör. Musik är alltid bäst live, avslutar Stefan Blomqvist i Black Paisley. Övriga medelmmar förutom Stefan och Franco är Jan Emanuelsson på bas och Robert Karazi bakom trummorna.

Den 26 november är det relasefest på Mosebacke och dagen till ära är bandet förstärkt med martin Karlegård på kör och gitarr och Corrodeds trumtroll Per Soläng.

Picture of Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER