VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
nik-seren-hong-faux-foto-jane-cedenberger

Veckans snabbis – med Nik Serén, HONG FAUX

nik-seren-hong-faux-foto-jane-cedenberger
Stockholmsbandet Hong Faux har mycket på gång just nu – nytt kontrakt, nytt material och ny turné, så vi bad Nik Serén, sångare och gitarrist i bandet, att berätta mer.

Ni har nyligen skrivit nytt kontrakt med Razzia.  


– Ja, när Anders Fridén hörde av sig var det väl mer eller mindre en no-brainer för oss. Även om vi haft en del andra hugg så kändes ändå Razzia som vårt bästa alternativ, dels för att Anders blir vår A&R men också för att de finns här, i samma stad och onekligen fattar bra musik. Ett skivkontrakt betyder inte så mycket om det inte finns människor bakom bokstäverna som jobbar hårt, brinner och tror på det en gör. Vi har konsekvent valt att arbeta med sådana människor eftersom det besparar oss en jävla massa skitsnack och hela tiden driver oss framåt. Vi har ganska höga ambitioner med vår musik och Razzia signar konsekvent bra akter så det kändes som ett fint kvitto för oss. Kontraktet drar upp ridån för Skandinavien för oss lite mer också – vi har ju primärt fokuserat på och haft framgångar i Tyskland och Österrike så för oss skulle det vara skitkul att få ta lite spelningar som inte kräver 150 mil motorvägstugg…

Så med nytt kontrakt i bagaget borde det vara nytt material på gång?

– Vi släpper en EP, ”Hello Neptune”, den 4 april – sex låtar vi valt ut för att bygga upp lite förväntningar inför fullängdaren som kommer i oktober. Vi har väldigt mycket nytt material så det är kul att göra två riktigt bra releaser samma år och verkligen sätta ribban högt. Den enda kritiken vi fick på vår debut, som genomgående fick brutalt bra recensioner, var att den var kort. Det tyckte väl vi var rätt bra eftersom det är fint att lämna folk med aptit på mer – men i år ska vi tillfälligt stilla den hungern. Materialet kommer inte vara en kopia på “The Crown that wears the head” utan snarare en logisk fortsättning. Vi jobbar alltid med låten i centrum och har aldrig varit oroliga för kontraster så jag tycker överlag det är både tuffare och mjukare. Anders Fridén har ju också fått vara med och tycka om låtarna och det har gett ytterligare ett perspektiv som är jävligt nyttigt för oss som annars vet allt bäst.

Och snart ska ni ut på turné…

– Ja, i april sticker vi iväg på en 3 veckors-vända. Först kör vi 5-6 headlinegig på rockklubbar och sedan hoppar vi på som special guests till D-A-D på deras 30-30-30 turné i Tyskland och Schweiz. Totalt gör vi 11 gig med dem och det är ju en grymt bra möjlighet för oss att nå en större publik varje kväll. Vi är och vill vara ett live-band och vi lägger mycket tid på att leverera vårt material på topp. Vi är sjukt tuffa mot oss själva och pressar oss att ge allt vi har. Det är inte psykotiskt men vi är helt enkelt så brutalt tacksamma för varenda själ som förköpt en biljett för att komma och lyssna en tisdagskväll i Frankfurt att det vore ett hån att fjanta bort det med en halvmiss. Vi tycker att den inställningen ger oss bra resultat och ödmjukhet nog att hela tiden bli bättre. Vi ser alltid fram emot att ge oss iväg men den här gången lite extra eftersom vi ska få spela lite nytt material och se hur folk reagerar.

{youtube}As_xb7HkN-g{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT