VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
klar-infor-swedenrock2014

Inför Sweden Rock 2014: Intervju med MASTERPLAN

78 Shares

klar-infor-swedenrock2014

Med 90 dagar kvar till Sweden Rock Festival 2014, fortsätter vi med serien “Inför Sweden Rock 2014”. Tredje band ut i denna serie är tyska power metal-bandet MASTERPLAN som Rocknytts Janne Mattson fick chansen att ställa några frågor till.

MASTERPLAN bildades 2001 av gitarristen Roland Grapow och trummisen Uli Kusch, båda kända från Helloween. Norrmannen Jørn Lande (Jorn) blev sångare. Bandets två första album “Masterplan” (2003) och “Aeronautics” (2005) blev med sitt originella och pompösa sound moderna klassiker inom melodisk metal. Efter Landes avhopp följde en tid av turbulens. Läget stabiliserades emellertid inför det femte och senaste albumet “Novum initium” (2013). Det nya och nytända Masterplan utgörs av Grapow, keyboardisten Axel Mackenrott, trummisen Marthus Škaroupka (Cradle Of Filth), basisten Jari Kainulainen (ex-Stratovarius) och svenske sångaren Rick Altzi (ex-At Vance).


Det här blir tredje gången (2003 och 2007) som Masterplan besöker Sverige. Vid varje besök har det varit en ny sångare bakom mikrofonen. Snacka om att alltid ge fansen en unik upplevelse, eller hur?

– Jo, jag antar väl att det är så säger Roland Grapow (gitarr, ex- Helloween). Den här gången har vi valt en svensk sångare för att göra det ännu mer speciellt för er svenskar. Nej då, ärligt talat så gör vi vårat bästa för att alltid överraska och imponera på fansen. Den här upplagan av Masterplan är i mitt tycke fantastisk och full av positiv energi – det kommer ni att märka.

Men 2003 och 2007 är inte de enda gångerna du har varit i Sverige. Vad tycker du egentligen om Sverige och de svenska fansen i överlag?

– Man skulle kunna säga att jag älskar Sverige. Det låter som en trött gammalt klyscha men så är det. Vi har trogna och lojala fans där och det är en ära att spela för dem. Sedan är ni ett bra trevligt folk att festa och ta en öl med också. Synd att vi inte kunde komma upp till Sverige på den ordinarie turnén men vi gottgör er nu i stället.

Hur har reaktionerna på ert senaste album “Novum Initium” (2013) varit?

– Väldigt bra. Överraskande bra till och med. Det tog lite tid för fansen i början att fatta vad vi höll på med och att vi hade en ny skiva och upplaga av bandet ute. Men när det väl släppte – då släppte det på allvar. Jag tror det är viktigt att fansen ser och förstår hur roligt vi har det ute på vägarna nu.

Kommer du att stanna kvar på festivalen som besökare efter er spelning?

– Vi kommer att försöka stanna kvar men man vet aldrig hur tajt schemat är. Vi kanske spelar i någon annan stad eller festival redan dagen efter. Men jag vill gärna stanna då jag skulle älska att se Black Sabbath!

Jag vet att det är i det tidigaste laget, men har ni redan börjat planera för uppföljaren till “Novum Initium”?

– Visst är det tidigt, men det har vi faktiskt! Vi ska göra en Asien-turné i maj och efter det börjar vi jobba med uppföljaren på allvar. Att skriva låtar med en helt ny uppställning känns både spännande och utmanande men vi siktar på att ha en ny skiva ute i butik någon gång under 2015. Jag har också planer på att kanske spela in ett par av mina gamla Helloween-låtar tillsammans med Masterplan. Jag tror att det skulle kunna bli riktigt bra. Efter sommaren ska vi förresten börja jobba på vår första officiella dvd. Det blir någonting att se fram mot!

 

{youtube}BQ4BlRwKMRo{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link