VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Arch Enemy Foto: Evelina Szczesik

Jerry tar ett litet snack med Michael Amott – Arch Enemy

Det melodiska dödsmetallbandet Arch Enemy från Halmstad är sedan länge en internationell angelägenhet med miljoner fans över hela världen.

Nu kommer de snart till Sverige för två spelningar, i Göteborg och Stockholm. Troligen är det lapp på luckan när du läser detta.


Senaste plattan “Will to power” gjordes 2017 men i augusti i år släpptes äntligen nya plattan “Deceivers” som trots, eller tack vare, en lång bortavaro från både scen och i tillplattad form är en formidabel världssuccé.

– Tack, eller vad jag nu ska svara, skrattar Michael och börjar berätta:

Annons:

– Det var tänkt att vi skulle ta ett år ledigt, ladda batterierna och skriva nya låtar men så kom pandemin och det gav oss mer tid att jobba vidare med våra sånger. Först trodde jag nog att det här kommer att lösa sig snabbt men sedan gick det längre och längre tid och då var det bara att inse att det kommer inte att ordna sig snabbt.

Han fortsätter:

– Att få jobba med låtarna och hela produktionen tills man känner sig helt nöjd är verkligen en lyx vi har kunnat unna oss.

Michael är en av världens mest aktade gitarrister och rankades på plats 74 på Guitar worlds lista “100 greatest heavy metal guitarists of all time”. Hans bandkamrat Jeff Loomis är inte direkt någon nybörjare heller, utan finns alltid med när man pratar om överbra strängbändare.

– Jag har egentligen aldrig haft någon plan B. Mitt fokus har aldrig varit på något annat än musik eller att spela gitarr. Jag är inte ens intresserad av något annat. Antigen håller jag på med att skriva låtar, spela gitarr eller så lyssnar jag på musik, fast just nu lyssnar jag inte särskilt mycket heller för den delen. Visst låter jag skittråkig, garvar han högt.

I och med att man släppt flera låtar från “Deceivers” tidigt innan den såg dagens ljus har förväntningar byggts upp men också möjligheten att ta in nya låtar i livespelningarna.

– Ja, det har varit lite nytt för mig att vi släppte låtar redan i oktober året innan men det har visat sig vara ett väldigt bra grepp och gjort det lite mer utmanande att ställa på sig på scenen igen.

– I somras gjorde vi ganska många festivaler och det kändes verkligen bra och som att vi fått ännu fler fans så här 25 år in i karriären, avslutar Michael Amott.

Du kan alltså se Arch Enemy på svensk mark på Partille Arena 31 oktober och på Annexet i Stockholm den fjärde november.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT