VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Inför Time To Rock: Intervju med Gathering Of Kings

Årets upplaga av Time To Rock närmar sig med stormsteg och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band ut är Gathering Of Kings där Rocknytts Peter Johansson fått ställa några frågor till bandets ena gitarrist och låtskrivare Victor Olsson.

Välkommen till Time to Rock Festival!


Tackar!

Vad känner du till om festivalen sedan tidigare?

Vad jag förstår är det en ny festival, åtminstone till namnet. Vi var där och spelade för några år sen med Saffire men då hette det Helgeåfestivalen. Otroligt mysigt och välskött minns jag det som!

Hur tänker ni kring er setlist?

En blandning av gamla och nya låtar. Nu med tredje plattan under bältet så får man fler låtar att välja på, och det är bara ett angenämt problem att ha tycker jag. Det blir mer spets.

Vad hoppas ni publiken får med sig efter er spelning?

En go känsla i kroppen rent allmänt. Och kanske ett sug att upptäcka mer? (Om man inte redan gjort det dvs)

Vilka band ser du på festivalen?

Vi är bara på plats under fredagen men Dare är ett måste. Mys-AOR av högsta märke. Sen är Gloryhammer ett kul band, de hoppas jag hinna se en sväng med.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Ett av de första gigen med Saffire var på en liten, liten klubb i Göteborg. Det började med det största snöovädret på många år, sedan började det rinna ner vatten på scen och efter några låtar fick våran sångare (gamla sångaren) röstproblem och försvann mitt under en låt så vi stod kvar som fånar och spelade färdigt utan en sångare. Ganska märklig känsla.

Tre snabba:
Vinyl eller CD?

Vinyl.

Festival eller klubbspelning?

Festival.

Film eller serier?

Serier.

Time To Rock Festival går av stapeln i Knislinge Folkets Park 4-6 augusti. Deltagande band är Status Quo, Hammerfall, Lordi, Rose Tattoo, Electric Boys, Candlemass, H.e.a.t, Nestor och många fler!

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter