VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
nestor

Inför Time To Rock: Intervju med Nestor

Årets upplaga av Time To Rock närmar sig med stormsteg och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band ut är Nestor där Rocknytts Peter Johansson fått ställa några frågor till bandets frontman Tobias Gustavsson.

Välkommen till Time to Rock Festival! Vad känner du till om festivalen sedan tidigare?


Detta blir ju vår första gång där, men vi har hört fantastiskt fina saker från kompisar i andra band som spelat på festivalen tidigare, då den ju hette Helgeåfestivalen. Bland annat att den brukar kallas “Sveriges mysigaste festival”. Så vi ser fram emot att få komma och ha kul och mysigt vi också!

Hur tänker ni kring er setlist?

Vi brukar väl börja på max och sen ökar vi! Något i den stilen haha! Sen försöker man så klart hitta lite dynamik längs med vägen för att det ska bli kul och intressant för publiken.

Vad hoppas du publiken får med sig efter er spelning?

Förhoppningsvis en varm och positiv känsla i kroppen. Att vi får chansen att göra det här, att få leva ut en barndomsdröm på det här sättet är ju superkul för oss. Vi njuter av varenda sekund och har verkligen skitkul. Det hoppas vi smittar av sig! Så typ det, att publiken får med sig en härlig känsla – och så gärna kanske lite Nestor-merch också, en t-shirt eller något, haha!

Vilka band ser du själv på festivalen?

Jamen Electric Boys och H.E.A.T helt klart! Vi spelade tillsammans ombord med båda på Monsters of Rock Cruise tidigare i höstas och åkte ju även med Kenny och grabbarna på ett par gig i Skandinavien, så det blir kul att hamna på samma ställe igen!

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Lite märkligt var det när jag (Tobbe) skulle göra ett sånt där coolt hopp från trumpodiet i slutet på en låt under ett gig, tror det var på Scandinavium i vintras när vi spelade med Takida. Men mina brallor var för tajta, så jag landade nog lite snett – och byxorna sprack, haha! Så kan det vara när man kör 80-tals-garderob!

Tre snabba:
Vinyl eller CD?

Vinyl så klart

Festival eller klubbspelning?

Det får nog bli festival just nu, vi har väldigt kul på alla festivalspelningar så här långt i sommar!

Film eller serier?

Serier finns det gott om och många bra, så det får bli det!

Time To Rock Festival går av stapeln i Knislinge Folkets Park 4-6 augusti. Deltagande band är Status Quo, Hammerfall, Lordi, Rose Tattoo, Electric Boys, Candlemass, H.e.a.t, Nestor och många fler!

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter