VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
nestor

Inför Skogsröjet: Intervju med Nestor

Årets upplaga av Skogsröjet närmar sig med stormsteg och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band ut är Nestor där Rocknytts Peter Johansson fått ställa några frågor till bandets basist Marcus Åblad.

Välkommen till Skogsröjet! Vad känner du till om festivalen sedan tidigare?


Inte jättemycket mer än att det ju är en härlig festival ute i skogen som arrangeras av ett gäng riktiga eldsjälar, som älskar den typ av musik som banden de bokar spelar. Det brukar bli ett lyckat recept, med mycket passion och entusiasm bakom!

Hur tänker ni kring er setlist?

Det är ju ett ständigt work in progress och det är svårt att spika något genom att bara skriva ner, så man får testa sig fram live helt enkelt. Men vi har nog hittat en rätt bra form nu efter ett gäng gig. Sen får man anpassa efter hur lång speltid man har. Vi har ju bara debutplattan i ryggen, så det blir att riva av de låtarna i en ordning som känns varierad och kul!

Vad hoppas du publiken får med sig efter er spelning?

Kanske ett plektrum? Haha, nej men gärna känslan av att de vill se oss snart igen! Att de hade kul och vill ha mer!

Vilka band ser du själv på festivalen?

Vår gitarist Jonny är jäkligt pepp på W.A.S.P, sen självklart också Hardcore, Hellacopters, Danko och så klart Europe!

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Vi har nog inte hunnit ha några supermärkliga incidenter än i alla fall, men en kul grej härom sistens: vi spelade nyligen på en festival i Borlänge och ni vet den där klyschan att det kastas upp underkläder och annat på scen när rockband spelar… men inget sådant, utan vi fick en t-shirt uppkastad och närmare bestämt en Skogsröjet-tröja! Som en liten gåva i förskott innan festivalen, så det var kul!

Tre snabba:
Vinyl eller CD?

Vinyl, alltid!

Festival eller klubbspelning?

Festivalerna vi är ute på nu i sommar har varit riktigt skoj, så jag säger nog det. Men några härliga klubbspelningar mot hösten och vintern blir nog också kul på sitt sätt!

Film eller serier?

Nuförtiden är det nog mest serier som gäller, även om jag är väldigt sugen på den nya Top Gun-rullen också!

Skogsröjet går av stapeln 28-30 juli i Rejmyre, utanför Norrköping. Deltagande band är Europe, Danko Jones, Gathering Of Kings, MSG, W.A.S.P, Treat, Graveyard, Hellacopters och många fler!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter