VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Caliban ghostempire 480

LÅT FÖR LÅT: CALIBAN – “Ghost Empire”

0 Shares

Caliban ghostempire 480

När Rocknytts Mårten Cederberg intervjuade bandets gitarrist och producent Marc Görtz så fick han chansen att beskriva albumet låt för låt. Så, varsågoda: så här låter “Ghost Empire” enligt Marc själv.

1. KING


Den kan liknas vid en pansarvagn då den är väldigt tung haha. Den har ett bra sväng och redan i detta spår så introduceras lyssnaren till den melodiska skriksången.

2. CHAOS – CREATION

Detta är ett av mina favoritspår som har lite Panterakänsla över sig och som samtidigt fått lite westerninspiration. Det finns ett lugnare parti som övergår till refrängen med de höga gitarrtonerna, vilket gör det till ett av mina favoritpartier på skivan. Det avslutande svängiga stycket i låten är också en favoritstund på detta album.

3. WOLVES AND RATS

Ett svängigt och tungt spår med bra atmosfär där instrumenten överlag tar bra plats. Här finns lite allsångspartier för publiken att sjunga med i. Likaså finns det lite gruppsångspartier och denna kommer definitivt finnas med på livesetet.

4. nebeL

Vår första låt någonsin som enbart är på tyska, ett spår som ökar i aggressivitet mot slutet och gästas av vår vän från Callejon. Denna kommer vi definitivt köra live.

Mittpartiet innehåller en avancerad takt som det är ofantligt bra gung i. Den takten ligger som grund under mycket elektroniska inslag vilket gör det extra mäktigt.

En av mina favoritlåtar.

5. I AM GHOST

Också en av min favoriter men denna kan jag inte förklara varför. Starten är energisk och kommer nog få bra rörelse på publiken. Det är ett tungt och ganska avancerat spår som ger lite känsla av 80-talet. Här finns ett bra exempel på när Andy och Denis sjunger tillsammans.

Den har ett skönt avslutande parti med ren gitarr vilket bidrar till att ge låten bra atmosfär.

6. DEVIL’S NIGHT

Visst är det tyngd under skivan, men denna är den tyngsta av dem alla. Starten av versen har lite Panterakänsla över sig med kraftig aggression som sen övergår till refrängen som har en av mina favoritmelodier på skivan, kanske de bästa melodierna med ren sång som vi haft någonsin. Här får vi ta del av westernkänslan igen.

7. yOUR SONG

Eftersom vi älskar att spela live samt det faktum att det är våra fans som gör det möjligt så ville vi ge våra fans en låt tillbaka, en låt som gjord för att sjunga med i. Ytterligare ett tungt spår som dessutom innehåller lite blastbeats.

8. CRIES AND WHISPERS

En ganska typisk Caliban-sång då den innehåller varierade stunder med tyngd, melodi och snabbhet.

9. GOOD MAN

Den längsta låten, mycket beroende på det långa introt och outrot. Detta spår uppkom mest naturligt av alla. Den innehåller en melodi som är med från första till sista stund på låten. Kanske en av de bäst arrangerade låtarna på skivan och från start till mål en tung sak.

10. I AM REBELLION

Detta är det lugnaste spåret som dessutom innehåller lite indieinfluenser som är helt nytt för oss. Den innehåller en allsångsrefräng som blir ännu starkare med texttemat som handlar om att man ska hålla ihop och slåss för det man tror på.

Kanske den mest annorlunda låt vi skrivit.

11. WHO WE ARE

Andys favorit och det beror nog mest på att den är så personlig för honom då den handlar om honom och hans fru och vad de gått igenom. Ett tungt spår som var mycket viktigt för honom.

12. MY VERTIGO

Jag gillar verkligen öppningen då den är väldigt energisk. Denna kommer säkerligen att spelas live. Den är melodisk trots den höga energinivån. Den förmedlar en unik känsla och är en perfekt avslutning av skivan i sin enkelhet.

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter