VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
TBM promo480

I turnébussen med The Birthday Massacre

5 Shares

TBM promo480
Kanadensiska syntrockarna THE BIRTHDAY MASSACRE är en personlig favorit till mig, men synnerligen okända i Sverige. Hur de har det i sin turnébuss, som fortfarande inte lyckas hitta till Sverige, får ni läsa här tillsammans med bandets keyboardist Owen.


I TURNÈBUSSEN!Vad krävs för en trevlig vistelse i turnébussen?
– Mina krav på bussar är inte speciellt höga så jag är en ganska lätt person att tillfredställa. Allt jag verkligen behöver är en fungerande toalett och även om den skulle sluta fungera så lär man sig att hantera den situation också. Men i det stora hela är jag nöjd om jag har en bra bok till hands eller någon tv-spelskonsol att fördriva tiden med.

Vem är alltid mest missnöjd med kvalitén på bussen?
– Det är inte bara jag som är ganska lättillfredställ med kvaliten på bussen.  Jag skulle tro att det egentligen gäller för alla. Men om jag måste välja någon som kanske är lite gnälligare än någon annan så skulle det vara M. Falcore (gitarr).

Vad tar du alltid med dig i turnébussen?
– Min egen kudde och ett par sköna tofflor. Kuddarna som brukar följa med bussen suger alltid balle!

Vem tar alltid med sig mest packning?
– Rainbow (gitarr) och Rhim (trummor) har oftast med sig de absolut största resväskorna fyllda med alla sorters nödvändigheter.

Och vem tar med sig minst packning?
– Troligen är det jag själv som tar med mig minst packning, eller överraskande nog Chibi (sång) kanske. Å andra sidan, Nate (bas) brukar oftast inte ha med sig speciellt mycket packning han heller. Min packning brukar vanligtvis bestå av en liten resväska med kläder och nyttosaker plus en ryggsäck sprängfylld med leksaker. Jag gillar leksaker.TBM1 tourbus200

Vad får du alltid slut på under turnéns gång och vad packar du alltid med dig för mycket utav?
– Jag packar alltid med mig för mycket kläder, speciellt byxor och tröjor! Även om jag bara packar med mig tre eller fyra par byxor så är det alltid något par som packas upp som oanvänt. Det här låter kanske både sjukt och äckligt, men oftast brukar det vara så att man har samma kläder på sig i en vecka eller så innan man byter.

Vid bensinmacksstoppet, vad köper du?
– Jag tycker om att handla både det ena och det andra samt någon rolig liten leksak. På den senaste turnén vi gjorde kommer jag ihåg att jag köpte en leksaksapa som spelar cymbal och torkat kött på en mack. Killen bakom disken tyckte det var ett udda köp för någon som ser ut som mig.

Och vem är killen som köper porrblaskorna?
– Vi är inte speciellt förtjusta i vanliga porrtidningar och det är mer troligt att det är bandet vi turnerar med som köper på sig tidningar -såvida det inta handlar om privat porr eller någonting minst lika obskyrt. En gång när vi var i Tyskland hittade jag en tidning fullsmetad med privat porr och jag ångrar än i dag att jag inte köpte den. Det är nämligen sjukt svårt att få tag på bra, annorlunda porr i Kanada.

Vem är den som börjar drickandet så fort han stegar in i bussen?
– Det är en jämn match mellan mig, Nate och Rainbow.

TBM2 tourbus200Och vem är den som suckar ljudligast så fort drickandet börjar?
– Jag tror inte att det är någon som suckar över att vi dricker och vi har alla våra egna små laster. M.Falcore gillar whiskey, Rainbow är förtjust i “Ceasers” (det är som en lite lyxigare “Bloody Mary” gjord på Clamato istället för tomatjuice) [Clamato är en dryck framställd på tomatjuice och buljong av musslor.] Vissa tror att det inte är nödvändigt av mig att förklara vad det är men tro mig, det är det! Jag gillar allting som smakar frukt eller riktigt mörkt öl. Man tror inte att de sakerna ska gå att blanda men det gör dom!

Vem lägger sig sist av alla och vem kliver upp först av alla?
– Det är jag med Rhim som god tvåa. Men han sover mycket längre än vad jag gör på mornarna. Jag sover oftast inte speciellt mycket.

Vem är den renliga och minst stökiga i bussen?
– Rainbow är utan tvekan den renaste och mest skötsamma av oss.

Och vem är den ofräscha slarvpellen?
– Jag är ganska stökig av mig, men om jag är den stökigaste i hela bandet vete fasen. Kanske är det så?

Vem är den som oftast lagar mat till alla och vem är den vars mat du aldrig skulle äta?
– Vi brukade ofta ha grilltillställningar förr när vi var på turné. Nu har det blivit väldigt mycket turnérande på vintern istället så det har ju skitit sig av naturliga anledningar. Därför har det inte heller blivit speciellt mycket matlagning på de senaste turnérna, såvida du inte räknar att värma på mat i micron. Nähä, du gör inte det. Ja, då har jag inget bra svar på den frågan.

Och givetvis, vem är den hungrigaste?
– Rhim!

Vilken är den viktigaste regeln i turnébussen som du blir helt galen om någon bryter?
– Den enda regel vi har är att du ska kunna göra en bra konsert. Bortset från det är det väligt lösa tyglar och högt till tak.TBM3 turnebus200

Finns det någon resesträcka som är lite extra tråkig att åka?
– Att passera landsgränser tycker jag inte om. Det är vanligtvis en enda lång pina och det känns alltid som om allting ska gå åt helvete. Nio av tio gånger är det schyssta människor som står i tullen och blir nyfiken på bandet och vill snacka lite om ditten och datten. Men så finns ju alltid den där tionde gången när någon granskar dig från topp till tå med handen på pistolen och man börjar att svettas utav bara helvete. Allting beror på det politiska klimatet och var du är på väg , så det är en ny upplevelse varje gång.

Och sist men inte minst, vem löper störst risk att bli kvarlämnad på bensinstation och varför?
– Det är nog jag som löper störst risk. Jag kliver alltid ut för att gå på toa och bajsa vid varje bensinmacksstopp. Ja, jag bajsar väldigt ofta.

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter