Inför Sweden Rock 2022: Intervju med Rosalie Cunningham

Imorgon är det äntligen dags för Sweden Rock! Rocknytts intervjuserie “Inför Sweden Rock 2022” fortsätter och nästa artist ut är Rosalie Cunningham som Rocknytts Andreas Östlund fick chansen att ställa några frågor till.

Rocknytts intervjuserie “Inför Sweden Rock 2022” fortsätter och festivalen närmar sig med stormsteg. Nästa artist ut är Rosalie Cunningham, som Rocknytts Andreas Östlund fick chansen att ställa några frågor till.

Sångerskan och multiinstrumentalisten Rosalie Cunningham är mest känd som tidigare centralfigur i det numera nedlagda Purson, ett av det förra decenniets stora band inom psykedelisk old school-hårdrock. Som soloartist albumdebuterade hon med “Rosalie Cunningham” 2019, där hon gått in för att skapa förutsättningslöst med starka influenser från idolerna i The Beatles. Fans av Purson har mycket att hämta även här, liksom beundrare av exempelvis original-Pink Floyd, Kate Bush och just Beatles.

Har ni spelat på Sweden Rock tidigare, och vad har ni förförväntningar inför festivalen?

Det har vi inte men vi var ursprungligen bokade för att spela 2020. Sedan sköts det upp till 2021, sedan till i år så vi har haft lång tid att se fram emot det! Jag har bara hört fantastiska saker om festivalen och att spela för en så stor publik efter all den här tiden kommer att vara spännande.

Några akter som ni själva kommer passa på att se när ni ändå är på plats?

Tyvärr kommer vi att vara mitt i en turné – Amsterdam kvällen innan och Hamburg följande kväll, så det blir bokstavligen rusa in och ut. Det är en lysande line-up och vi har några vänner som spelar i andra band så jag önskar att vi hade haft tid att stanna kvar! De måste bara bjuda in oss tillbaka nästa år.

Hur är det att spela på festival, i jämförelse med klubb eller arena?

Det är en annan sorts eufori – kanske beror det på att man kan se himlen och känna elementen men känslan av en gemensam koppling till musiken och till jorden är mer påtaglig. Det kan bli en mer meningsfull upplevelse för publiken och artisten, plus att det känns som festtid för alla inblandade! På minussidan kan ditt set ofta plågas av tekniska svårigheter och dina plattformsstövlar i mocka kan bli lite leriga.

Förutom Sweden Rock, vad händer mer sommaren 2022?

Som jag nämnde tidigare kommer vi att vara mitt uppe i en Europaturné för att vara förband åt Sheepdogs i juni. Vi är tillbaka igen i juli/augusti för Herzberg och Regeneration festivaler i Tyskland och en rad tyska headlineshower. Vi spelar Cropredy-festivalen i Storbritannien i augusti och sedan börjar vi hösten med en turné i Storbritannien, inklusive en speciell livealbuminspelning som vi hoppas kunna släppa. Vi kommer också att besöka Finland för första gången i september.

Bästa livebandet?

Deep Purple – Made in Japan era

Någon festival som står på önskelistan, förutom SRF då?

Det verkar som att varje lokal provins har sin egen “psych fest” nu för tiden, men vissa delar av amerikanska västkusten har fångat mitt öga… Desert Daze, Psycho Las Vegas etc. Lika mycket som jag älskar brittiska somrar, lika mycket gillar jag att spela i en kalifornisk öken. Det vore ganska coolt.

Vad kännetecknar en bra festival?

Solsken! Fredliga, vänlig attityd till varandra. Underbar musik såklart! Och ur logistisk synvinkel utmärkt organisation, lagarbete och teknisk kompetens.

Stort tack, vi syns på SRF!

Rosalie Cunningham spelar på Rockklassiker Stage, Lördag 11 Juni klockan 21:00.

Sweden Rock Festival äger rum i Norje, utanför Sölvesborg mellan den 8-11 juni. Klara band är Guns N’ Roses, Volbeat, In Flames, Nightwish, Mercyful Fate, Megadeth, Within Temptation, Accept, Saxon, Social Distortion, Dropkick Murphys, The Hellacopters, Opeth, Night Ranger, D-A-D, 10CC, Honeymoon Suite, Lee Aaron, Kingdom Come, Ten Years After, Saga, Praying Mantis, Walter Trout, Devin Townsend, Clawfinger, Hardcore Superstar, Raubtier, Amaranthe, Sonata Arctica, Kvelertak, Michael Monroe, Evergrey, Alestorm, Sodom, Nashville Pussy, Bombus, Witchcraft, Eluveitie, Orange Goblin, Freedom Call, Kadavar, Hällas, Victory, Rage, Ross The Boss, Eclipse, Satan Takes A Holiday, Bonafide, Grave, The Halo Effect, Belphegor, Nationalteaterns Rockorkester, Nestor, Eleine, VA Rocks, Månegarm, Narnia, Bomber, Magic Pie, Nile, Tiamat, Dirty Honey, Eric Gales och många fler.

 

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER