LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Foto: Press
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2022: Intervju med Night Ranger

Årets upplaga av Sweden Rock Festival närmar sig med stormsteg och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band ut är Night Ranger där Rocknytts Mattias Högström fått ställa några frågor till bandets gitarrist, Brad Gillis.

Den felande länken mellan AOR och heavy metal överöste oss på 80-talet med odödliga låtar som “Don’t tell me you love me”, “The secret of my success” och “Sister Christian”. Till den stilen har gitarristen och Ozzy-bekantingen Brad Gillis, basisten/sångaren Jack Blades (Damn Yankees, Revolution Saints) och de andra återgått på album som “High road” (2014), “Don’t let up” (2017) och A.T.B.P.O. (2021). Lägg därtill deras höga klass som liveband och ni förstår att Night Ranger är tillbaka med besked.


Festivalen blev ju som vi alla vet inställd 2020 och 2021. Vad har ni gjort under tiden? 

Jag höll mig sysselsatt med att skriva och spela in nya Night Rangerskivan “ATBPO” vilket står för “And the band played on”. Den släpptes genom Frontiers i slutet av 2021. Frontiers plockade även in mig för att spela gitarr på ett projekt tillsammans med Renan Zonta på sång, Billy Sheehan på bass och David Huff på trummor. Projektet döptes till Skills och skivan släpptes den 13:e maj.

Annons:

Det här blir andra gången ni spelar på Sweden Rock. Ni har knappt spelat i Sverige överhuvudtaget trots att ni har en stark fanbas här. Hur kommer det sig att det blivit så få besök här?

Night Ranger spelade i Sverige under tidigt 80-tal som förband till Foreigner. Faktum är att min släkt härstammar från Sverige. Jag är till stora delar svensk och älskar att besöka landet och spela där. Vi hade skitkul förra gången på Sweden Rock Festival så vi ser verkligen fram mot att komma tillbaka i år. Vi borde ha turnerat i Europa mycket mer genom vår karriär men tyvärr blev det aldrig av. Efter ca 200 spelningar i USA samt några i Japan på ett år har det inte funnits någon tid över för Europa vilket är synd.  Under 80-talet var det tillbaka till studion för att skriva och spela in en ny platta direkt efter turnén. Jag skulle älska att få göra årliga turnéer i Europa med Night Ranger.

Har du några speciella minnen från ert förra besök på Sweden Rock?

Jag kommer ihåg den stora publiken och att det var en stor scen vilket alltid är trevligt. Tyvärr hann vi inte se så mycket av Sverige men det är ett väldigt vackert land.

Vilken av era låtar tycker du är roligast att spela live och varför?

Jag har alltid älskat att spela “Don’t tell me you love me”, “Touch of Madness” och andra tyngre låtar vi spelat in under vår karriär. Givetvis tröttnar man aldrig på publikresponsen och allsången under vår största hit “Sister Christian”.

Vad kan publiken förvänta sig av er spelning?

Jag tror vi kommer att plocka fram många av våra tyngre låtar till den här festivalen och ge publiken 110% av vår energi. Vi firar 40 år som band i år och tycker fortfarande det är lika kul som när vi började och vi vill visa det för publiken runt om i världen.

Är det några av de andra banden på årets festival du skulle vilja se?

Jag skulle givetvis vilja stanna kvar och se Guns N’ Roses senare på kvällen men vi kommer att åka tillbaka till hotellet för att tidigt nästa dag åka vidare till Zürich i Schweiz. Där får vi några lediga dagar innan det är dags för nästa festivalspelning.

Jobbar du med någon ny musik för tillfället?

Jag har hållit på med en soloskiva i några år nu tillsammans med Gary Moon på sång och Derek Sherinian på keyboards. Jag håller konstant på att skriver ny musik till denna skiva för att få helt rätt låtar. Men det är som man säger. Man slutför aldrig en skiva, man överger den helt enkelt till slut. De flesta band och producenter skulle säga att du hela tiden försöker göra en skiva bättre innan du till slut släpper taget om den

Om du får välja helt fritt utan att ta hänsyn till ekonomiska aspekter, vem eller vilka skulle du vilja samarbeta med?

Ända sedan jag lämnade Ozzy 1982 för att gå tillbaka till Night Ranger har jag tyckt det skulle vara kul att spela in en skiva med honom. Jag hade jättekul när vi spelade in liveskivan “Speak of the Devil” men det skulle ha varit grymt att få spela in en studioskiva tillsammans också.

Efter ni gått av scenen på Sweden Rock, vad hoppas du att publiken tar med sig efter ett sådant unikt gig?

En oförglömlig och högenergisk show där de fått veta att  “You can still rock in Sweden”!!!!

Night Ranger spelar lördag den 11 juni kl. 17.15 på Rock Stage.

Sweden Rock Festival äger rum i Norje, utanför Sölvesborg mellan den 8-11 juni. Klara band är Guns N’ Roses, Volbeat, In Flames, Nightwish, Mercyful Fate, Megadeth, Within Temptation, Accept, Saxon, Social Distortion, Dropkick Murphys, The Hellacopters, Opeth, Night Ranger, D-A-D, 10CC, Honeymoon Suite, Lee Aaron, Kingdom Come, Ten Years After, Saga, Praying Mantis, Walter Trout, Devin Townsend, Clawfinger, Hardcore Superstar, Raubtier, Amaranthe, Sonata Arctica, Kvelertak, Michael Monroe, Evergrey, Alestorm, Sodom, Nashville Pussy, Bombus, Witchcraft, Eluveitie, Orange Goblin, Freedom Call, Kadavar, Hällas, Victory, Rage, Ross The Boss, Eclipse, Satan Takes A Holiday, Bonafide, Grave, The Halo Effect, Belphegor, Nationalteaterns Rockorkester, Nestor, Eleine, VA Rocks, Månegarm, Narnia, Bomber, Magic Pie, Nile, Tiamat, Dirty Honey, Eric Gales och många fler.

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT