LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Foto: Victory, Facebook
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2022: Intervju med Victory

Rocknytts intervjuserie “Inför Sweden Rock 2022” går vidare. Nästa band ut är tyska Victory där Rocknytts Mattias Högström fått ställa några frågor till bandets sångare Gianni Pontillo.

I Tyskland är Victory ett av de stora namnen inom tung melodiös hårdrock. Deras första sex studioalbum utkom perioden 1984-96, och innefattar klassiker som “Culture killed the native” (1989) och “Temples of gold” (1990). Victorys aktivitet sedan dess har varit sporadisk, men nu är de tillbaka under ledning av Herman Frank – mångårig gitarrist i Accept – för att låta SRF-publiken bekanta sig med kultlåtar som “On the loose”, “Don’t tell no lies” och “Rock’n’roll kids forever”.


Hej och välkomna tillbaka till Sweden Rock. Om jag inte misstar mig är det ert första besök sedan 2006.

Hej Mattias, tack för intervjun. Ja, du har rätt men för mig som ny sångare i bandet blir det första gången och jag är extremt taggad. Jag menar det är en dröm som blir sann…Sweden Rock, damn!!

Annons:

Festivalen blev av välkända skäl inställd både 2020 och 2021. Vad har ni gjort under tiden som världen var nedstängd på grund av covidpandemin?

Vi skrev och spelade in vår nya skiva “Love & Hate”. Precis som de flesta andra band då det var omöjligt att turnera. Jag tror att skapa musik var helande för många av oss under dessa svåra tider.

Har du några speciella minnen från tidigare besök på Sweden Rock?

Jag har ju då aldrig varit där men jag gissar att de andra grabbarna har en del roliga minnen då det är en väldigt viktig festival. Jag kan berätta några för dig nästa gång vi spelar där.

Vilken av era låtar tycker du bäst om att spela live och varför?

Åh det är en svår fråga. Jag älskar definitivt många av de gamla klassiska låtarna från 80-talet men “Rock n Roll kids forever” är en väldigt speciell och fräsch låt. Enormt energisk, grymma gitarriff och texten funkar fortfarande bra år 2022. Refrängen går så här:

“Rock n Roll kids forever, they come out any weather to get down!
“Rock n Roll kids forever, they will run hell for leather to get down!

Kom igen. Hur coolt är inte det 🙂

Vad kan publiken förvänta sig av er spelning?

Vi kommer spela många låtar från 80-talet och några nya. Det kommer bli en bra mix och sparka röv. Jag lovar!!

Ni har varit med rätt många år nu. Hur svårt är det att sätta ihop en bra setlista för en festivalspelning? Hur tänker ni kring setlistan?

Ja det är väldigt svårt. Vi spelar en timme och måste välja ut ett fåtal låtar från ett band som varit med sedan 1984 och har släppt ett stort antal skivor. Viktiga skivor. Det är väldigt svårt men hey, vi skulle spela på Sweden Rock om vi så bara hade 30 minuters speltid. Vi älskar att få vara en del av festivalen och setlistan kommer bli grymt bra.

Är det något av de andra banden på årets festival du verkligen skulle vilja se?

Jag skulle älska att få se Opeth, D.A.D, Tiamat och givetvis Guns ‘n Roses men förmodligen får jag ingen chans till det. Vi måste vidare till nästa spelning.

Om vi struntar i de ekonomiska aspekterna. Vilken artist eller band skulle du gärna vilja samarbeta med?

Wow vilken svår fråga. Jag vet verkligen inte. Det finns så många grymma musiker och producenter. Kanske Brendan O’Brian. Han har producerat så många av de band jag tycker om.

När ni har lämnat scenen på Sweden Rock vad hoppas du att publiken tar med sig från er spelning?

Jag hoppas de hade en fantastiskt bra timme och en flashback till 80-talet vid något tillfälle. Anledningen till att vi håller på med det här är vi vill att publiken ska ha ett party och njuta av en rockkonsert och glömma allt annat under en timme.

Tack för att du tog dig tid att svara på frågorna. Vi ses på festivalen!

Tack själv Mattias. Vi ses självklart där. Vi kan inte vänta på att få röja med er alla.

Victory spelar onsdag den 8 juni kl. 22.15 på Rockklassiker Stage.

Sweden Rock Festival äger rum i Norje, utanför Sölvesborg mellan den 8-11 juni. Klara band är Guns N’ Roses, Volbeat, In Flames, Nightwish, Mercyful Fate, Megadeth, Within Temptation, Accept, Saxon, Social Distortion, Dropkick Murphys, The Hellacopters, Opeth, Night Ranger, D-A-D, 10CC, Honeymoon Suite, Lee Aaron, Kingdom Come, Ten Years After, Saga, Praying Mantis, Walter Trout, Devin Townsend, Clawfinger, Hardcore Superstar, Raubtier, Amaranthe, Sonata Arctica, Kvelertak, Michael Monroe, Evergrey, Alestorm, Sodom, Nashville Pussy, Bombus, Witchcraft, Eluveitie, Orange Goblin, Freedom Call, Kadavar, Hällas, Victory, Rage, Ross The Boss, Eclipse, Satan Takes A Holiday, Bonafide, Grave, The Halo Effect, Belphegor, Nationalteaterns Rockorkester, Nestor, Eleine, VA Rocks, Månegarm, Narnia, Bomber, Magic Pie, Nile, Tiamat, Dirty Honey, Eric Gales och många fler.

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT