LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Foto: Johannes Malm
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2022: Intervju med Art Nation

Årets upplaga av Sweden Rock Festival närmar sig med stormsteg och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band på tur är svenska Art Nation där Rocknytts Effie Trikili fått ställa några frågor till bandets sångare och frontman Alexander Strandell.

Från släppet av debutalbumet “Revolution” 2015 har Art Nation varit ett av Sveriges mest omtalade band, på både skiva och scen. Deras förening av melodiös hårdrock, metal och pop har gått hem hos både publik och kritiker. Inför tredje albumet “Transition” (2019) beslöt sångaren och bandledaren Alexander Strandell att spara det poppigaste till solokarriären och fokusera på hårdrocken med Art Nation. Resultatet är en tuffare skiva som ändå bär Art Nations alla kännetecken.

Välkomna tillbaka till Sweden Rock Festival. Det var några år sedan ni spelade på festivalen, hur känns det att komma tillbaka?
– Hej Effie och tack för att ni uppmärksammar vårt gig på Sweden Rock Festival. Med tanke på hur turbulent livet har varit på flera håll så känns det extra kul att få ställa sig på scen igen och att få göra det på Sweden Rock kunde inte kännas bättre.

Hur värmer man bäst upp inför gig enligt dig?
– För mig är det väldigt mentalt, så därför är det viktigt att det är harmoni i kroppen. Äta rätt, sova ordentligt och lite yoga är inte fel!

Har ni några speciella minnen från Sweden Rock?
– Jag minns att det en otroligt häftig upplevelse då det var första gången för alla i bandet att få uppträda själv på festivalen.

Om du får välja helt fritt utan att ta hänsyn till ekonomiska aspekter, vem eller vilka skulle du vilja samarbeta med?
– Det skulle vara en ära att få åka med Queen & Adam Lambert.

Vad kan vi förvänta oss av er spelning på Sweden Rock?
– Jag skulle säga att det blir mycket energi, glädje och allsång.

Det blev ju som bekant ingen festival varken 2020 eller 2021. Vad har ni gjort under dessa två år?
– Det har varit fokus på helt andra saker och för min egen del så är jag extra tacksam att jag för första gången sen tonåren fick tid till att lyssna på min kropp och utvecklas i mig själv.

Vilken är er favoritlåt att köra live och varför?
– Det är någonting med “Need You To Understand” som ger mig gåshud. Det började med den låten och därför känns det alltid fint när vi kör den.

Är det några band som spelar på festivalen som ni absolut inte kommer missa?
– Det finns för mycket band som jag vill se, men både Nightwish och Within Temptation är favoriter.

Avslutningsvis undrar jag, hur ser resten av 2022 för Art Nation?
– Just nu har vi skrivit på med nytt bolag, planerar för en kommande platta och turné.

Tack för att du tog dig tid, vi ses i Blekinge i juni!
– Tack för att ni ville ta er tid! Stor kram

Art Nation spelar onsdag den 8 juni kl. 14.45 på Sweden Stage.

Sweden Rock Festival äger rum i Norje, utanför Sölvesborg mellan den 8-11 juni. Klara band är Guns N’ Roses, Volbeat, In Flames, Nightwish, Mercyful Fate, Megadeth, Within Temptation, Accept, Saxon, Social Distortion, Dropkick Murphys, The Hellacopters, Opeth, Night Ranger, D-A-D, 10CC, Honeymoon Suite, Lee Aaron, Kingdom Come, Ten Years After, Saga, Praying Mantis, Walter Trout, Devin Townsend, Clawfinger, Hardcore Superstar, Raubtier, Amaranthe, Sonata Arctica, Kvelertak, Michael Monroe, Evergrey, Alestorm, Sodom, Nashville Pussy, Bombus, Witchcraft, Eluveitie, Orange Goblin, Freedom Call, Kadavar, Hällas, Victory, Rage, Ross The Boss, Eclipse, Satan Takes A Holiday, Bonafide, Grave, The Halo Effect, Belphegor, Nationalteaterns Rockorkester, Nestor, Eleine, VA Rocks, Månegarm, Narnia, Bomber, Magic Pie, Nile, Tiamat, Dirty Honey, Eric Gales och många fler.


Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT