Inför Sweden Rock 2022: Intervju med Honeymoon Suite

Rocknytts intervjuserie “Inför Sweden Rock 2022” går vidare. Nästa band ut är Honeymoon Suite där Rocknytts Peter Johansson fått ställa några frågor till bandets huvudsakliga låtskrivare och gitarrist, Derry Grehan

Rocknytts intervjuserie “Inför Sweden Rock 2022” går vidare. Nästa band ut är Honeymoon Suite där Rocknytts Peter Johansson fått ställa några frågor till bandets huvudsakliga låtskrivare och gitarrist, Derry Grehan

Alltsedan deras två första, klassiska album “Honeymoon Suite” (1984) och “The big prize” (1986) och ledmotivet till “Dödligt vapen” (1987) har Honeymoon Suite räknats bland de främsta inom Kanadas stolta AOR-scen. Sedan dess har dock bandets aktiviteter ofta varit oregelbundna, men med EP:n “Hands up” (2016) och singlarna “Tell me what you want” (2019) och ”Find what you’re looking for” (2020) är Johnnie Dee (sång) och Derry Grehan (gitarr) med manskap tillbaka på allvar och gör nu sin SRF-debut.

Hej och välkommen till Sweden Rock Festival! Det blev ju som bekant ingen festival varken 2020 eller 2021. Vad har ni gjort under tiden?

Hallå. På minussidan så har vi alla i princip suttit hemma i mer än två år. På uppsidan har jag dock aldrig haft så mycket tid att spela gitarr……älskade det! Jag har verkligen gått in för att bli bättre, och det har gett mig tid att upptäcka en massa nya musiker och cool ny musik. Jag har också arbetat på ett nytt solo-instrumentalgitarralbum som jag hoppas kunna avsluta i år. Vi håller också på att färdigställa ett nytt Honeymoon Suite album, som lades på is under Covid, som vi hoppas få släppt i sommar!

Har du några speciella minnen från tidigare Sweden Rock spelningar?

Det här blir vår första gång på Sweden Rock och vi är väldigt exalterade! Senast vi turnerade i Sverige var i mitten på åttiotalet med Saga, och jag har fantastiska minnen från de spelningarna.

Vilken av dina låtar tycker du är roligast att framföra live?

Tre av mina favoriter är ”Burning In Love”, ”Love Changes Everything” och så klart……”New Girl Now”.

Hur tänker ni annars runt er setlist?

Vi har haft turen att ha många hits genom åren, så det är enkelt att se till att vi inkluderar dem alla i setet. Det här är vad våra fans kommer för att se och höra i liveshowen, och vi älskar fortfarande att spela alla dessa låtar och fler där till. Det är viktigt att anpassa setet så det blir intressant och engagerande i 90 minuter. Börja med en smäll, ta ner det, ta upp det igen, ta några vänstersvängar och ta hem det på slutet och göra alla glada!

Vilken är er största styrka som band?

Först och främst…..låtarna. De har stått emot tidens tand och våra fans, gamla som nya, är superlojala. Vi har också med alla originalmedlemmar, vilket är sällsynt. Vi har en av de bästa sångarna inom rock i Johnnie Dee, och vi är först och främst ett fantastiskt liverockband. Det var så vi började, och vi älskar fortfarande att spela tillsammans.

Vilka band missar du själv inte på festivalen?

Jag gillar verkligen Volbeat och jag hoppas få en chans att kolla in deras set. Night Ranger är också favoriter som jag kommer att se. Jag ser också fram emot att se Guns’n Roses igen.

Är det en ny platta på gång inom en inte allt för avlägsen framtid?

Ja, som jag nämnde tidigare har vi ett nytt album nästan färdigt och hoppas få ut det i år. Vi har släppt två singlar hittills och fansen kan hitta dem på YouTube. (”Tell Me What You Want” och ”Find What Your Looking For”).

Om du får välja helt fritt utan att ta hänsyn till ekonomiska aspekter, 
vem eller vilka skulle du vilja samarbeta med?

Jag skulle verkligen älska att jobba med Bob Rock igen. Bob spelade in och konstruerade vårt Big Prize-album som Bruce Fairbairn producerade.

Vilken skiva av vilket band skulle du själv helst vilja se framföras i 
sin helhet live?

”Leftoverture” av Kansas, eller ”Machine Head” av Deep Purple.

Efter att du lämnat scenen på Sweden Rock, vad hoppas du att publiken tar med sig efter en så unik spelning?

Vi hoppas kunna få många nya fans som kanske inte har känt till oss tidigare, men det kommer de göra nu!

Tack för att du tog dig tid att svara, Vi ses i Blekinge i juni.

Honeymoon Suite spelar lördag den 11 juni.

Sweden Rock Festival äger rum i Norje, utanför Sölvesborg mellan den 8-11 juni. Klara band är Guns N’ Roses, Volbeat, In Flames, Nightwish, Mercyful Fate, Megadeth, Within Temptation, Accept, Saxon, Social Distortion, Dropkick Murphys, The Hellacopters, Opeth, Night Ranger, D-A-D, 10CC, Honeymoon Suite, Lee Aaron, Kingdom Come, Ten Years After, Saga, Praying Mantis, Walter Trout, Devin Townsend, Clawfinger, Hardcore Superstar, Raubtier, Amaranthe, Sonata Arctica, Kvelertak, Michael Monroe, Evergrey, Alestorm, Sodom, Nashville Pussy, Bombus, Witchcraft, Eluveitie, Orange Goblin, Freedom Call, Kadavar, Hällas, Victory, Rage, Ross The Boss, Eclipse, Satan Takes A Holiday, Bonafide, Grave, The Halo Effect, Belphegor, Nationalteaterns Rockorkester, Nestor, Eleine, VA Rocks, Månegarm, Narnia, Bomber, Magic Pie, Nile, Tiamat, Dirty Honey, Eric Gales och många fler.

 

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER