Scandirock Melodic 2022 presenterar Cowherence – Intervju med Jonas Millqvist

13 och 14 maj går Scandirock Melodic 2022 av stapeln på Vega bryggeri i Göteborg. Det kommer bli ett evenemang där bryggeriets olika öl och god mat serveras tillsammans med några av Sveriges vassaste band inom melodiös hårdrock. Peter Johansson passade på att ta pulsen på Jonas Millqvist i Cowherence!

13 och 14 maj går Scandirock Melodic 2022 av stapeln på Vega bryggeri i Göteborg. Det kommer bli ett evenemang där bryggeriets olika öl och god mat serveras tillsammans med några av Sveriges vassaste band inom melodiös hårdrock.

Peter Johansson passade på att ta pulsen på Jonas Millqvist, gitarrist i Cowherence!

Hej Jonas och välkommen till Scandirock Melodic 2022! Vilka är Cowherence och på vilket sätt särskiljer ni er från andra band inom Melodic rock?

Vi är Cowherence, ett female-frontat metalband från Göteborg. Det som får oss att sticka ut är att vi har såpass blandade influenser vilket gör att det blir en bra mix i låtarna och ett brett sound. Vi blandar allt från tung metal till lite mer popig musik, med en nypa prog ibland och skapar därigenom låtar som är trallvänliga samtidigt som man kan headbanga till om man vill.

Scandirock Melodic 2022 är en tvådagars festival där ni kommer framträda tillsammans med åtta andra band. Vad tycker du om festivalspelningar?

Festivalspelningar är kul på det viset att man spelar för folk som kanske inte hade lyssnat på oss annars, vilket kan vara både bra och dåligt! Dessutom är det roligt att både träffa och se andra musiker spela.

Vad kan fansen förvänta sig av spelningen?

De kan förvänta sig ett riktigt taggat band med bra energi på scenen och med en stor spelglädje! Vi kommer även premiärspela några av våra nya låtar live, så det skall bli spännande att se hur de landar.

Vilken är din favoritlåt att spela live?

Det beror lite på humöret, men vår låt “Follow Me” är väldigt rolig att spela live. Nu ser vi dock mest fram emot att börja spela våra nya låtar från vår kommande EP som lämpligt nog släpps den 13:e maj, lagom till spelningen!

Vilket/vilka band ser du själv mest fram emot att se på Scandirock Melodic 2022?

Det låter säkert lite klyschigt, men det skall bli riktigt kul att se alla banden live. Det är en riktigt stark och blandad line-up!

Göteborgsbandet Cowherence bildades av Lisa Eugenia (Sång) och Marcus Elton (Trummor) tidigt 2020. De har spelat i andra konstellationer tidigare men ville nu tillsammans skapa något nytt med ett mer modernt och melodiskt metalsound. Våren 2020 gick Carl Bergevald (Gitarr) och Johan Gerdin (Bas) med i bandet. Hösten 2021 släpptes bandets första officiella release “Follow Me”. Samma höst anslöt Jonas Millqvist (Gitarr) och andra singeln “Without you” släpptes i april 2022. Cowherence släpper sin nya Ep “Silhouette” 13/5.

Scandirock Melodic 2022 | Biljetter | Göteborg | Musik | Billetto — Sweden

Scandirock Melodic 2022 presenterar Cowherence – Intervju med Jonas Millqvist 1

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER