Scandirock Melodic 2022 presenterar Seventh Crystal – intervju med Anton Roos

13 och 14 maj går Scandirock Melodic 2022 av stapeln på Vega bryggeri i Göteborg. Peter Johansson passade på att ta pulsen på Seventh Crystals trummis Anton Roos inför evenemanget.

13 och 14 maj går Scandirock Melodic 2022 av stapeln på Vega bryggeri i Göteborg. Det kommer bli ett evenemang där bryggeriets olika öl och god mat serveras tillsammans med några av Sveriges vassaste band inom melodiös hårdrock.

Peter Johansson passade på att ta pulsen på Seventh Crystals trummis Anton Roos inför evenemanget.

Hej Anton och välkommen till Scandirock Melodic 2022! Vilka är Seventh Crystal och på vilket sätt särskiljer ni er från andra band inom Melodic rock?

Tjabba! Och tack! Vi är Seventh Crystal, ett modernt melodiskt hårdrocksband med inslag av arenarock. Om man ser till genren i stort så skulle jag säga att det som särskiljer oss är den moderna produktionen och låtskrivandet. Vi är alla inspirerade av 70, 80 och 90 tals-banden men vår musik låter inte som en tillbakablick, utan är inpaketerad i en modern produktion med en nutida låtskrivarvision. Man kan höra inspirationen från banden från den eran. Men vi försöker att inte kopiera sound och produktioner, vilket är ganska “inne” just nu.

Scandirock Melodic 2022 är en tvådagars festival där ni och åtta andra band kommer framträda. Vad tycker du om festivalspelningar?

Jag älskar festivalspelningar! Nu var det ju så längesen och det är något som jag har saknat väldigt mycket. Dels för den goda stämningen som oftast uppstår när man samlar en skara människor som älskar musik. Men också för att det är kul att träffa fansen och kollegorna i de andra banden.

Vad kan fansen förvänta sig av spelningen?

Ett sjukt taggat band som är redo att ta oskulden på sig själva på ett brutalt sätt. Det där lät bättre i huvudet, haha! Men vi är väldigt sugna på att få komma ut och släppa loss våra låtar live. Seventh Crystal bildades ju precis innan covid kom och lade lock på alla gigs och festivaler. Så det är något vi verkligen har längtat efter!

Fansen kan förvänta sig en intensiv spelning från första till sista låt. Vi vill ta med de på en resa som rör sig i hela det känslomässiga spektrumet.

Vilken är din favoritlåt att spela live?

Oj, svårt! Men om jag skulle få välja är det nog “Time To Let It Go!” En rivig rockdänga med ett gött driv.

Vilket/vilka band ser du själv mest fram emot att se på Scandirock Melodic 2022?

Det blir kul att se bolagskollegorna i Cruzh och Creye!

Tack för att du tog dig tid, vi ses på Scandirock Melodic 2022!

Ha det bäst!

https://billetto.se/e/scandirock-melodic-2022-biljetter-613835 [billetto.se]

Scandirock Melodic 2022 presenterar Seventh Crystal - intervju med Anton Roos 1

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER