VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Patrik Arve – Skärpning på alla plan

Multikonstnären Patrik Arve är ständigt aktuell och ständigt i rörelse. Patrik är för den breda massan kanske mest känd som frontman i legendariska Teddybears, men på senare tid har vi kunnat se honom i program som SVT’s ”På spåret”.

I dagarna släpper Patrik ett öl med namnet ”Skärpning på alla plan” i samarbete med Jesper Lindgren (Velvet Insane) och Fjäderholmarnas Bryggeri. Detta och mycket annat avhandlades i samspråk med Rocknytts Peter Johansson.


Hej Patrik och välkommen till Rocknytt! Tillsammans med Jesper Lindgren och Fjäderholmarnas Bryggeri lanserar du ölen ”Skärpning På Alla Plan”. Du har en pod och en youtubekanal som också heter ”Skärpning På Alla Plan”. Vad är storyn bakom namnet?

Det är en konstig story men jag köpte en tatueringsmaskin på wish. Jag testade den på låret. Det är svårt för det är en gummisnodd man ska spänna och jag fattade inte det riktigt så nålen började hoppa. Jag hade inte planerat vad jag skulle göra och började rita på låret och det blev frasen ”Skärpning på alla plan”. Man ser inte ens vad det står, men jag tänkte fan vilket grymt motto! Jag fotade av den och gjorde en logga och tänkte att det här kan man ha till allt möjligt. Det blev en podd och så gjorde vi en skiva med den titeln, frisbees, t-shirts, en bärs och snart kommer en vegankorv. Det kan bli vad som helst. En vacker dag kanske det blir en fotboll, en blomvas eller en husvagn. Det blev en cool logga och det låter bra. Det är dubbelbottnat, både att man ska göra det bra för världen eller för sig själv eller inte. Ett coolt motto. Meningen fanns ju i bakhuvudet sedan sjuttiotalet någon gång då en lärare sade till mig skärpning på alla plan.

Annons:

Betraktar du dig själv som en ölnörd?

Ja, inte så mycket smakmässigt men jag har gillat öl i fyrtio år, det är det godaste som finns. Jag är inte mycket för IPA och sånt utan en vanlig ”stor stark” kille. Jag gillar allt men är ingen gastronom.

Det finns en uppsjö av ölsorter med anknytning till musikvärlden. Iron Maiden, Motörhead, Dregen och till och med Arvingarna är exempel på band som satt sina loggor på ölflaskor. Vilken relation har du till bandöl, har testat någon?

Nä, faktiskt inte. Jag har däremot snott många bands bärs backstage, skratt* Jo, nu kom jag på. Jag var hemma hos min polare Jonas Åkerlund och har för mig att han hade Opeth bärs. Jag kommer däremot inte ihåg hur den smakade. Undrar om inte Tobias från Ghost har någon bärs också, eller om det var Whiskey?

De flesta känner dig som frontman i Teddybears. Senast vi hörde ett livstecken var 2019 med VM låten Young, Handsome & Fast. Finns det planer på att ge ut nytt material ?

Vi har ju låtar som ligger färdiga, men det är långdraget när vi ska släppa låtar. Ibland har låtarna funnits i fem år innan de kommer ut och då har vi rockgubbar tröttnat och börjat titta på andra grejer. Man vill ju släppa låten direkt. Vi har låtar klara men jag har inte hört något datum, men det vore svinkul. Alla har ju andra projekt vid sidan om. Vi skulle vilja åka ut och lira också, nu öppnar ju världen upp och i samband med det kanske vi släpper någon låt.

Du har många järn i elden. Du är delägare i produktionsbolaget BLA Stockholm som bland annat gjort julkalendern ”Höjdarna” samt Allram Eest, och har på senare tid medverkat i Tv-program som På Spåret. Vad har du mer på gång framöver?

Vi är inte så aktiva längre, vi höll ju på ganska mycket förut. Den senaste tiden har L:et i BLA, Peter Lennstrand, tagit över. Han håller på med ”Dockhumor” som man kan se på mello just nu. Han är grym och kör vidare, men däremot tror jag inte att BLA existerar längre.

Jag har också en vegankorv som kommer storlanseras, jag är medförfattare till en bok om Frisbeegolf som kommer i juni, jag har spelat in en pilot till ett barnprogram för SVT som heter ”Arve och Ibbe” och även en pilot till en TV-serie, men det är oklart till vilken kanal.

Jag har mina olika band, ett hårt och punkigt femmannaband där jag sjunger och gör låtar som heter Nya Krösus. Papa Sound är jag och Paolo Albos projekt med afrikanska och jamaikanska vokalister, vi släpper en låt i månaden.
Swedish Tiger Sound är mitt egna projekt, inga regler, mycket jamaikanskt även här (typ sju Pers live på scen), vi har ett album på gång till hösten. Alla dessa är aktiva live. Och så har jag ett barnband som heter Bröderna Lindgren. Jag har en massa bollar i luften.

Ja, minst sagt! Hur hinner du med allt?

Jag vet fan inte, men nu börjar det dra ihop sig, kalendern är helt full. Jag ska göra lite lärarjobb på skolor. Jag har också en stor hemlig grej på gång för TV. Konst håller jag också på med, jag gör etsningar som jag försöker sälja.

Du kan ju titulera dig veteran i musikbranchen. Vilka råd vill du dela med dig av till unga musiker som försöker slå sig fram idag?

Om du tror på någonting, har en passion och tycker något är kul så ska du köra din grej. Lyssna inte på skivbolag eller journalister. Till slut ordnar det sig om man verkligen brinner för något och har passion. Jag tillhör den promillen som kan leva på det och det är tveksamt om man kan nu. Jag gör en massa olika jobb vid sidan av för att få det att rulla. När det gäller hårdrock är det lite annorlunda. Fansen känns mer trogna och verkar köpa allting, gå på alla konserter och köpa t-shirts. Det är svinsvårt att synas i bruset idag och då kanske man börjar lyssna på skivbolag som säger att du ska göra si eller så. Sedan har vi allt annat som finns med Idol och sånt.

Till sist: Finns det något du vill rekommendera till våra läsare? Det kan t ex vara ett band, en film, en bok, ett lifehack eller vad som helst.

Jag kan rekommendera en TV-serie som heter Dopesick och en annan som heter Snowfall. Jag rekommenderar också alla att bli veganer, då har världen större chans att inte dö ut.

Ölet ”Skärpning på alla plan” släpptes igår 9/3!

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT