VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
sorcery-band

I turnébussen med Sorcery

63 Shares

sorcery-band
Sandvikens death metal-veteraner var tidigare i år ute på en stadig USA-turné.

I USA funkar saker och ting helt annorlunda. Slänger man in ett par mexikanska band i leken också så är det här det resultat man får, i alla fall när vi pratar med sångaren Ola Malmström.


I TURNÈBUSSEN!

Vad krävs för en trevlig vistelse i turnébussen?

– Först och främst att sällskapet man reser med är ett gäng trevliga snubbar. Man kan svälja mycket av det som annars kan irritera en om man bara har bra folk omkring sig. Vi drog ju runt med sex mexikaner den här gången och jag kan villigt erkänna att jag till en början kände en viss oro för hur det skulle gå, men där fick ens fördomar komma på skam. Grabbarna i INFINITUM OBSCURE och de två roddarna var nog bland det bästa folk man kunde ha fått med sig. Det var inte något strul eller tjafs en enda gång vilket det är lätt att det blir om man packas in som sillar, tio personer i en minibuss i sådär en 1300 mil. Naturligtvis krävs det ju att man får ordentligt med plats att sitta bekvämt, temperaturer och så klart bra musik i högtalarna för att det ska bli ännu trevligare.

Vem är alltid mest missnöjd med kvalitén på bussen?

– Vi satt till en början rätt trångt, men efterhand som merchen såldes så blev det mer rum att vräka ut sig på. Jag tror nog att vi är ganska jämspelta i bandet när det gäller vad vi tycker om kvalitén och ingen av oss satt och klagade hela tiden. Man får ta det för vad det är – ett krigarliv.

Vad tar du alltid med dig i turnébussen?

– Jag hade tagit med mig böcker och sånt men de packades inte ens ur väskan. Jag hade även en liten dator med mig och eftersom det fanns Internetuppkoppling i bussen så hjälpte det till att slå ihjäl många timmar på oändliga motorvägar. Det finns inte en chans att jag skulle lämna den hemma nästa gång.

Vem tar alltid med sig mest packning och vem tar med sig minst packning?

– Paul Johansson (gitarr) hade definitivt mest packning med sig. Hans väska vägde nog bara några gram under maxvikten för att få flyga. John Falk (trummor) hade minst med sig.

Vad får du alltid slut på under turnéns gång och vad packar du alltid med dig för mycket utav?

– Jag hade handlat på mig kallingar och strumpor till förbannelse, men det var en hel del oöppnat när jag kom hem igen. Jag fick inte slut på någonting! Jag hade tydligen packat rätt bra verkar det som. Vid bensinmacksstoppet, vad köper du? – Oftast snask och läsk och kanske en och annan bira om det är läge för det. Så fort dom säljer corndogs så blir det även en eller ett par såna också. Jag upptäckte de friterade flottkorvarna på en pinne under den här turnén. Skitgoda i mitt tycke. Något för mackarna här hemma att ta efter som ett komplement till alla rullkorvsgrillar.

Vem är den som börjar drickandet så fort han stegar in i bussen och vem är den som suckar ljudligast så fort drickandet börjar?

– Vi är inga stora partajare i vårt band och med tanke på hur mycket vi spelade och bara packade iväg oss för att åka till nästa ställe, plus att vi sov oändligt lite så var det nästan inte så att man hade ork över för att dricka så mycket.

Vem lägger sig sist av alla?

– Jag är nog den som lägger mig sist. Jag har skitsvårt att sova på bussen och det blev inte alls många timmar per natt för mig.

Och vem kliver upp först av alla?

– Paul är nog den som vaknar först om man inte räknar med att jag inte sovit alls vissa gånger. Jacob Wiberg (bas) däremot somnar så fort han lägger ner sitt huvud på något som är det minsta mjukt.

Vem är den renliga och minst stökiga i bussen?

– Vi sköter oss nog rätt bra allesammans. Paul är nog ändå den som vill hålla mest ordnig och städar sin plats mest noggrant.

Vem är den som oftast lagar mat till alla?

– Som tur är så behövde ingen laga mat till någon av de andra.

Och vem är den vars mat du aldrig skulle äta?

– Jag har ingen aning om hur Jacob och Johns kokkonst är, men jag vet i alla fall att jag inte skulle ha några problem med att äta det som Paul skulle röra ihop.

Vilken är den viktigaste regeln i turnébussen som du blir helt galen om någon bryter?

– Vi hade inga uttalade regler egentligen men det blir ändå som ett mönster efter någon dag. Man sätter sig på samma plats och skulle någon annan sitta där så blir man ju lite irriterad.

Finns det någon resesträcka som är lite extra tråkig att åka?

– Vi hade en del långa sträckor genom vidsträckta slättmarker som inte var speciellt intressanta. Inte ens vägen svängde och gjorde att det blev lite trevligare. Bara horisont och gräs så långt ögat kunde nå, mil efter mil. Öknen var ju till en början lite intressant eftersom man aldrig tidigare varit i en öken. Men efter ett tag så fanns det ju inte något att titta på där heller. En massa sand och en eller annan grushög. Öken helt enkelt.

Vilken är förresten den längsta sträckan ni åkt mellan två spelningar?

– Vår längsta resa blev från Houston till San Diego. En nätt liten tripp på 236 mil som vi beslutade att sträckköra. Vi hade en ledig dag bara för att resa och man blev väl sittande en så där trettio timmar i bussen. Jävla stort land det där.

Och sist men inte minst, vem löper störst risk att bli kvarlämnad på bensinstation och varför?

– Det är den absolut enklaste frågan att svara på. John är den som alltid kommer sist in i bussen. Vi andra kan ha fått vänta länge när han kommer och det är likadant precis varenda gång. Skulle tro att han är en av de segaste människorna i världen när det gäller att rappa på lite, haha. Fattar inte vad han kan strula med hela tiden, men det är något som vi fick lära oss att leva med.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter