jetbone2013

10 SNABBA med Jetbone

jetbone2013

JETBONE, ett sexmannaband från Sundsvall har sedan 2012, då de släppte sin första skiva, hunnit turnera i bland andra Spanien, England och Lettland där mottagandet varit över förväntan. Rocknytt fick chansen att prata med bandets gitarrist, Alin Riabouchkin om bandets planer och... lite annat!

jetbone2013

JETBONE, ett sexmannaband från Sundsvall har sedan 2012, då de släppte sin första skiva, hunnit turnera i bland andra Spanien, England och Lettland där mottagandet varit över förväntan. Rocknytt fick chansen att prata med bandets gitarrist, Alin Riabouchkin om bandets planer och… lite annat!

1. Vilken var den senaste skivan du lyssnade på?
Grand Funk Railroad – E Pluribus Funk

2. Jetbone släppte sin första fullängdare 2012, hur har mottagandet varit och när kan vi förvänta oss en uppföljare?
Rockbranschen är hård nuförtiden. Men trots allt har vi fått åka på en Spanien-turné samt till England och Lettland på den skivan. Så mottagandet har varit förvånansvärt bra. En ny platta jobbas det på nu för tillfället. Så till senvåren kan man förvänta sig en ny Jetboneplatta.

3. Ni har tidigare spelat i Spanien och kommer i slutet av månaden att spela där igen, varför just Spanien?
Vinylskivbolaget Ghost Highway Records håller till i Spanien och vi släppte vår vinyl genom dem. Därför blev det just Spanien. Sen är det gott om folk som diggar svensk rock & roll i Spanien så det är riktigt roligt att vara där.

4. Om du fick välja en konsert att uppleva/återuppleva, vilken skulle det vara?
Det är olika från dag till dag. Just i detta ögonblick skulle jag nog säga Humble Pie på Fillmore East, 1971. Det skulle vart jävligt ballt att fått se Steve Marriott sjunga live!

5. För de som läser intervjun men som aldrig fått chansen att uppleva er live, hur skulle du beskriva en av era spelningar?
Riff, gung,glädje o boooogie!

6. Hur skulle du beskriva dina bandkamrater med tre ord?
Sten och rulltårta! (f.anm. saknas ett ord)

7. Vilket är det absoluta drömstället att spela på?
På Winterland i San Francisco. 

8. Har du någonsin fått något att explodera?
Yes! Har faktiskt kastat handgranat en gång. 

9. CD eller vinyl? Varför?
Helt klart vinyl, står inte ut med CD-skivor. Vinyler låter bättre, ser bättre ut, luktar bättre och är helt enkelt bättre.

10. Och slutligen, hur ser Jetbones framtidsplaner ut?
Vi ska till Spanien i slutet på september som du nämde tidigare. Vår plan är att spela så mycket som möjligt och samtidigt göra klart vår kommande platta.

{youtube}KRrDJt9Moh8{/youtube}

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER