VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
degradead-the-monster-within-2013

Metalbandet Degradead släpper nytt

0 Shares

degradead-the-monster-within-2013
Efter en lång tid i studion samt ett evinnerligt pillande med en hel del små förberedelser inför släppet av ”The Monster Within” så är det äntligen dags för releasefest! Jag fick tag på David Szücs för några frågor.

Hej David, hur är läget?
– Det är skitbra! Taggad som fan, jag ser fram emot våra Sverigespelningar i Linköping den 14 september, Trollhättan den 6: september, och Gävle den 7:e september. Det är mycket att tänka på just nu.


Nu närmar sig släppet av ”The Monster Within”. Ni har arbetat länge med ert senaste album. Hur känns det nu när allt är klart?
– Det känns jätteskönt. Albumet har varit färdigt väldigt länge, vi ville helst inte lägga något släpp på sommaren, det vore synd om någon missade skivan när de är på semester, vi föredrar därför att lägga den på hösten.

Kommer vi märka någon skillnad på det nya alstret jämfört med de tidigare albumen? Isåfall, vilken?
– Yes vi jobbar denna gång med Tomas “Plec” Johansson som producent och det har funkat hur bra som helst. Detta är första plattan utan triggar på trummorna vilket jag tycker gör det mycket mer levande.

Hur länge arbetade ni med ”The Monster Within”?
– Vi har arbetat med albumet i lite mer än ett år, vissa låtar är ju äldre och har legat och väntat på att bli färdiga under en längre tid och vissa började vi skriva på strax efter ”A World Destroyer”. Det har varit en lång process, och det är en lika lång process inför varje album. Även om vi är många låtskrivare i bandet så kan det ta lång tid. Det är väldigt många aspekter och åsikter som spelar in.

Den 19:e september är det dags för releasefest i samband med ert senaste, troligtvis mest välarbetade album. Är det nervöst eller hur känns det?
– Det kommer bara bli jävligt kul, det är alltid lite nervöst när man ska spela låtar live för första gången. Det är så mycket att tänka på. Väldigt mycket detaljer. Det känns just nu otroligt bra på repen, och det är ju positivt.

Ni ska ju spela hela albumet live den 19:e. Hur förbereder man sig inför något sådant?
– Vi spelar mycket och repar mycket tillsammans, när vi spelar live är timing med varandra oerhört viktigt. Just nu behöver vi delvis träna på samspeltheten, men även öva in alla nya låtar så gott det bara går. På de gamla skivorna vet man ju redan att låtarna sitter i ryggmärgen och nu vill vi uppnå samma sak här. För att förbereda sig kan man även dricka mycket öl. Ta Ett s.k. ”After Järn”. (A.k.a ”After Work”)

Vad händer nu då?
– Just nu hoppas vi på att komma ut och spela samt att folk ska tycka om plattan. Vi är så pass fokuserade på releasefesten att vi inte har hunnit tänka på vad som kommer hända efter detta.

“The Monster Within” släpps den 13:e september via Metalville och releasefesten äger rum den 19:e september på Debaser Medis I Stockholm. Insläpp kl 19.00, så var redo, det lär bli ett storslaget event!
Biljetter finns att köpa HÄR!

{youtube}e_i-CGIONoU{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter