VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Hypocrisy

Världsrymden anfaller på Hypocrisys nya platta – Peter Tägtgren talar ut om liv i yttre rymden.

Det var ett tag sedan Hypocrisy släppte en ny platta och då har nya “Worship” ändå legat klar ett tag då arbetet inleddes långt innan pandemin tog sitt struptag på en hel hårdrocksvärld.

– Vi hade dock inte kunnat släppa den tidigare än vi gjort av många skäl, bland annat att det är vinylbrist så vi fick vänta in våra vinyler. Vi släpper en hel del olika färger och varianter, berättar Peter och lägger till att man till och med har gått tillbaka och nu även gör en kassettversion av “Worship”.


Vi blir, för en stund, riktigt nostalgiska och börjar prata om “chromeband”, “Happytape” och “C90 vs C60”.

– Helt ärligt vet jag inte hur ett kasssettband låter 2021, har inte hunnit lyssna men det är ett smidigt format, fortsätter Peter innan vi kastar oss in en diskussion om vinylskivans förträfflighet.

Annons:

Har man följt Peter Tägtgren och hans olika band så återkommer frågan om UFOn, liv i yttre rymden och frågor kring detta. Tror han på liv på andra planeter?

– Ja, vad är oddsen på att det inte skulle finnas andra civilisationer där ute. Självklart finns det liv där ute hur detta då ser ut, det är en helt annan fråga.

– Det är egentligen inte en viktig fråga. Lek sedan med tanken på att de är två hundra år före oss i utveckligen. Jag menar, kolla på vad vi utvecklat tekniken bara de senaste tjugo åren.
Nåja, på första låten, som är plattans titelspår, så kommer UFOna tillbaka till jorden och de är inte glada över hur vi sköter oss. Nu tar de sin hämnd på oss, så att säga, skrattar Peter över telefonen från sin hemmaborg strax utanför Ludvika.

Mera rymden. På dagen för plattsläppet skjuter man ut en vinylversion av “Worship” i världsrymden. Om allt går som det ska är det meningen att fans ska kunna följa detta via sina datorer. Sedan finns bandet med och chattar med sina fans. Peter gillar att höra vad de som diggar Hypocrisy tycker om nya plattan.

– Våra fans finns i alla åldrar med tyngdpunkt på de som är i 35-årsåldern. Jag trodde de var i min ålder, skrattar Peter som hullit fylla 51 år. Man att slå av på takten finns inte på hans karta.

Det är snart dags att ta Hypocrisy på turné, sedan ska han sticka i mellan med en sväng med Pain.

– Det beror lite på hur coronaläget är just då. Flera länder har stängt ner till vissa delar och det påverkar både band och artister. Dock hoppas jag att vi kan spela ute i Europa och världen.
Sedan har han under en längre tid arbetat med en platta där legendariske Rainbowsångaren Joe Lynn Turner sjunger.

– Det var tänkt att vi skulle göra det ihop men jag var tvungen att ta ett steg tillbaka för jag har så mycket annat att göra. det är lite mer som när Billy Idol och hans gitarrist Steve Stevens jobbade ihop, Steve skrev låtarna och producerade och Billy fronatade och sjöng. Jag är nöjd med plattan, som varit klar sedan mars, du fick väl låten jag skickade?

Japp, det fick jag. Men läsekresten får vänta med mitt omdöme ännu ett tag och nöja sig med “Worship” som är en svinbra platta…

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT