VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Save The Noize II – Intervju med Nalle Colt

Nalle Colt är skateboard-proffset som sadlade om och började turnera världen med sitt band Vintage Trouble. Med stora framgångar under de senaste åren har Vintage Trouble byggt en stark fanbase. Nalle Colt är också en av de medverkande artisterna i “Save The Noize”. Vi tog ett snack med Nalle för att prata om hur han tacklat pandemin och varför han valde att ställa upp och hjälpa Sveriges musiker genom projektet “Save The Noize”.

Du är aktuell som en av deltagarna i välgörenhetsprojektet “Save The Noize”. Hur blev du involverad och vilken roll har du i projektet?


Det var genom Svenska musikervänner jag har lärt känna genom sociala medier och turnerande. Jag har en otroligt liten roll i projektet men är glad att jag kunde hjälpa till.

Annons:

Att samla artister till olika välgörenhetsprojekt och galor är ju ett beprövat koncept. Har du själv någon eller några favoritlåtar med anknytning till detta?

Kan väl inte säga att jag har några direkta favoritlåtar men det finns ju alltid en positivitet när konst kan hjälpa till att förmedla ett budskap och skapa intresse. Som musiker ställer jag gärna upp om det är något jag tror på.

Pandemin har drabbat många på olika sätt under 2020/2021, musiken & kulturen har stannat av men det känns ändå som att du verkligen har haft fullt upp med olika projekt. Vad har du sysslat med under 2020/2021? och vad har du framför dig?

Ja du, vilken galen tid och det är fortfarande inte över. Här i USA känns det fortfarande som en väldig risk att turnera just nu. Vi har gjort några sporadiska gig , spelat in en ny skiva vi släpper nästa år och sist men inte minst en historisk skiva vi har samlat ihop från inspelningar som legat på hyllan i nästan 10 år. Den släpper vi nu på fredag den 15 Oktober. Den heter Juke Joint Gems. Den ser vi fram emot att turnera med så fort pandemin har lugnat ner sig.

Som avslutning tänkte jag på ett lättsamt sätt försöka lära känna ditt musikaliska jag lite bättre. Till att börja med är jag nyfiken på vem det var som fick dig att börja med musik?

The Beatles och Hendrix

Första skivan för egna pengar?

Jimi Hendrix – “Jammin’ with Curtis Knight”

Bästa konserten?

När man var liten och fick gå på KB i Malmö och se Sky High med Claes Yngström, helt otroligt! Jag tror jag satt uppe hela natten efter det och bara spelade gitarr! Som han lirade, vilken glädje! Och för mig lät det ju som om Hendrix var där. Nu har man ju sett fantastiska band i mängder men nog aldrig nåt som påverkat mig så mycket.

Du får välja en platta att ta med dig till en öde ö, vilken blir det?

“Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band” – The Beatles

Gästskribent: Jesper Lindgren

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT