VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Supreme Unbeing – Ett högre oväsen

Rocknytts Peter Johansson hade nöjet att intervjua Zac Red från mystiska Supreme Unbeing. Ett djupt filosofiskt samtal med mycket humor där vi försöker utröna bandmedlemmarnas transformation från det icke fysiska till det fysiska, det medvetna och det omedvetna och mycket mer!

Berätta lite om Supreme Unbeing. Vilka är männen bakom musiken?


Tackar som frågar, detta är Zac Red som hälsar dig välkommen till Supreme Unbeing’s realm. Supreme Unbeing är den icke-fysiska delen av vår existens, universums samlade energi och medvetande. Personerna som lånar ut sina fysiska kroppar till dessa icke-korporala varelser är i sig ganska ointressanta, men det är spännande att vi fann dessa fysiker i det avlånga landet lagom även kallat Sverige.

Hur kom ni fram till namnet?

Annons:

Namnet i sig är helt enkelt en representation av just det icke-fysiska. Det talas ofta, på engelska om en “Supreme Being”, på svenska – ett högre väsen. Supreme Unbeing, är motsatsen, som på svenska, skämtsamt kan översättas till “ett högre oväsen”. På tal om oväsen, så fick jag mig en avhyvling av en äldre, rundare, dam på gymmet häromdagen när jag skulle testa en rykande färsk mix på en kommande singel i en bärbar blåtandsförstärkare. Låten hann spela i ca. 5 sekunder innan hon fick nog och sprang från motions-salen till styrkerummet och bad mig sänka volymen. Med tanke på hur fort hon kom springandes är det ett under att hon fortfarande är så rund, men ändå ett gott betyg på att låten “oväsnas” på rätt sätt.

Haha, fantastiskt! Tidigare har vi sett er som animerade karaktärer och nu framträder ni i fysisk form. Ni har en tydlig visuell framtoning, kallar er profeter och bär ansiktsmasker. När jag ser er går mina tankar spontant till andra band med uttänkta koncept som till exempel Ghost. Berätta lite om vad som har inspirerat er image!

Det är en intressant fråga, med en lika intressant jämförelse som förtjänar en grundlig utläggning. För att inte gå allt för djupt, vi är alla en del av det universella medvetandet, ett medvetande som alltid existerat men som genom tiderna hamnat i det fördolda och numera ofta kallas, myt, legend eller skröna. Vi har accepterat att låna ut våra fysiska kroppar till våra medvetanden, som i sig är profeter av universums budskap, inget mer inget mindre. Hemligheten är att vi alla har en del “Supreme Unbeing” inom oss, även du, men vi måste reflektera inåt för att kunna agera utåt med positiv kraft. Vår inspiration är således direkt deriverad från universums vibrationer. Att vi initialt valt att visa oss i en animerad skepnad kändes som ett bra sätt att anpassa oss in i dagens populärkultur för att verka mindre skrämmande när vi sedermera anlände i den fysiska form vi existerar i nu.

Hur skulle ni vilja definiera Supreme Unbeings musik. Vad definierar ert sound och varför ska man välja att lyssna på er?

Vår musik är så som vi, enligt vår egen ödmjuka åsikt, upplever att musik bör avnjutas dvs. metalliska riff, sinnesförvrängande solon och filosofiskt inspirerande texter som tillsammans skapar en känsla av harmoni. Det finns i och med det flera aspekter värda att utforska för de som är oinvigda, förutom budskapet i texterna, D.Vine’s himmelska solon, Al Mytees mäktiga trummande, Unknowns brummande bas och D.Sciples envigorerande riff.

Hur går ni tillväga när ni skriver låtar? Vad inspireras ni av?

Låtarna är i grunden universums budskap till mänskligheten; utmaningar, uppmaningar, varningar eller inspiration. Jag, i min fysiska form, agerar enbart som en ödmjuk kanal för mitt medvetande som inspireras av alla observationer i denna fysiska domän vi nu befinner oss i.

I maj släpper ni ett nytt album. Vad kan vi förvänta oss av det?

Vårt första album “Enter Reality” var vårt inträde till denna fysiska verklighet, som egentligen är en illusion som manifesteras just från Supreme Unbeing’s icke-fysiska realm. Det nya albumet är en fortsättning på ett redan förutbestämt äventyr, där nästa steg är att befästa oss i, och uthärda, denna fysiska verklighet, de mödor, motgångar, lockelser och vägskäl som det fysiska livet erbjuder.

Hur ser framtiden ut, var kan man se och höra er härnäst?

Vi ser på framtiden med hög spänning och barnslig förväntan, och ser fram emot vår release-spelning för kommande skiva, som samtidigt blir vår första spelning någonsin i denna fysiska form (eftersom vi förstår att det animerade inte räknas här!). Tillsvidare kan man höra/se oss på tjänster som Spotify och Youtube m.fl. För de som följer oss i de sociala medierna Instagram och Facebook, kommer det snart dyka upp en möjlighet att bli inbjuden på denna storslagna release-spelning och efterföljande fest.

Om ni tittar in i kristallkulan, var ser ni Supreme Unbeing tio år från nu?

Vi har en plan med rötter i det förgångna, och som sträcker sig långt in i den upplevda framtiden, där vi fortsätter vårt äventyr med målsättning att sprida vårt budskap, och agera inspiration, till alla människor på denna Jord som vågar släppa in den universella tanken i sitt liv.

Vill ni rekommendera något till Rocknytts läsare, förutom att lyssna på Supreme Unbeing då såklart. Det kan vara musik, en film, en bok, ett lifehack eller något helt annat!

Vi skulle vilja rekommendera att du tar en sekund och ser inom dig, vem är du när du kommer hem innanför dörren efter en lång arbetsdag? Bryt dig loss från hamsterhjulets eviga cirkel, samhällets handklovar, våga vara dig själv varje sekund av ditt liv.

Supreme Unbeing - Ett högre oväsen 1

Supreme Unbeing’s nya singel/video “Face of Evil” släpps 22/10!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT