VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Save The Noize II – Intervju med Slim Martin Thomander

Slim Martin Thomander är en av Sveriges mest respekterade gitarrhjältar och spelar i band så som Electric Boys och Diamond Dogs. Martin är en av de medverkande artisterna på “Save The Noize”. Vi tog oss ett snack med Martin för att prata om hur han tacklat pandemin och varför han valde att ställa upp och hjälpa Sveriges musiker genom projektet “Save The Noize”.

Du är aktuell som en av deltagarna i välgörenhetsprojektet “Save The Noize”! Hur blev du involverad och vilken roll har du i projektet?


Jesper Lindgren frågade om jag ville lira gitarr på en låt, ett välgörenhetsprojekt som heter “Save the noize”. Han skickade över låten, jag drog fram sliden och dyngade in det, på en kvart var det klart.

Att samla artister till olika välgörenhetsprojekt och galor är ju ett beprövat koncept. Har du själv någon eller några favoritlåtar med anknytning till detta?

Annons:

Hm, nä egentligen inte. Men kom att tänka på George Harrisson “Concert for bangladesh”, så låten ” Bangla desh” isåfall.

Pandemin har drabbat många på olika sätt under 2020/2021, musiken & kulturen har stannat av men det känns ändå som att du har verkligen haft fullt upp med olika projekt. Vad har du sysslat med under 2020/2021? och vad har du framför dig?

Ja det har flytit på bra. 20/21 Lirade jag in en dubbelplatta med Diamond dogs, i sunlight studion med Thomas Skogsberg som producent. Den kommer släppas i januari 2022 “slap bang blue rendevous” heter den. Sen har jag lirat in och släppt en platta med Electric boys som vi kallade ” Ups!de down” . Vi lirade också in en konsertfilm, live blandat med intervjuer i olika miljöer och lite party. Vi ville ha lite “The last walz” med The band, eller snarare “Live at pompei”, filmen med Pink Floyd. Vi hade ingen publik, det va ju restriktioner, men lirade in på en nice teaterscen med film crew och hela konkarongen. Vi har även kommit igång med turnérande lite och spelat in tre videos till singlar från Ups!de down. En oldschool animerad video till första singeln “Supergod” blev extra kul. Har även skrivit ett gäng låtar till en ny soloplatta som jag planerar att lira in snart.

Som avslutning tänkte jag på ett lättsamt sätt försöka lära känna ditt musikaliska jag lite bättre. Till att börja med är jag nyfiken på vem det var som fick dig att börja med musik?

Morsan fick mig att börja lira piano ganska tidigt. Sen va det några i skolan som lirade i band, Jag älskade AC/DC och annan hård rock som gällde på tidigt 80 tal, blev helt hooked när jag hände på en polare som lirade med sitt band i ett skyddsrum under plugget. Sen var det några andra polare som börjat lira i band, så när dom frågade så ljög jag och sa att jag kunde lira, och fick lite stress när dom frågade om jag ville vara med. Som tur var  så var de hyfsat nybörjare de också. Angus Young var nog den första gitarristen jag gick igång på.

Första skivan för egna pengar?

“If you want blood, you’ve got it”- AC/DC

Du får välja en platta att ta med dig till en öde ö, vilken blir det?

Hm, någon dubbelplatta då kanske, så man maxar speltiden: “Electric ladyland” – Jimi Hendrix

 

Gästskribent: Jesper Lindgren

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT