VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Pain bjuder dig på party

Nu på fredag, 11 juni, kommer Pains andra singel på kort tid. Härom veckan kom det en cover på Rolling Stones “Gimme Shelter” men nu släpper man egna låten “Party in my head” med tillhörande video.

Kanske blir “Party in my head” ditt soundtrack till årets midsommar. I vart fall hoppas Pains primus motor Peter Tägtgren det.


-Jag skalade ner låten så mycket det gick men jag fick sagt exakt det jag ville säga. Det handlar om livet under den pandemi som vi förhoppningsvis ser slutet på om det inte kommer en ny våg till. Det har varit en väldigt påfrestande tid för alla och man har suttit och tittat in i väggen, säger Peter när han ringer upp från studion hemma i Dalarna och berättar om den “3.08” långa partydängan.

Han har dock inte varit sysslolös under tiden utan fullt upptagen med både kända och ännu hemliga projekt. Hypocrisy har en ny platta klar och som är redo att släppas.

Annons:

-Jag har velat göra en Painplatta länge nu men det kommer alltid nåt i vägen, en turné, en platta som ska spelas in eller något annat. Nu har jag släppt de har två låtarna och det är lite för min egen skull så jag inte ska glömma bort mig i allt annat och sedan hoppas jag att publiken är kvar för det är ju faktiskt fem år sedan jag sist släppte ett album. Så ja, som svar på din fråga, det kommer ett nytt album med Pain i närtid, menar Peter och fortsätter:

-Jag kan inte skriva vare sig musik eller text när jag är stressad eller har något som stör mig. Jag måste vara koncentrerad på vad det är jag ska skriva. Det är ju skillnad på Pain och, till exempel, Hypocrisy, och hur man bygger upp musiken.

Här förlorar vi oss i ett samtal om kreativitet och låtskrivande vilket slutar med att Peter lär mig hur man ska skriva en dödsmetallåt, eller i vart fall hur man kan gå till väga. Att handlar om att lära känna den genre man jobbar i, berättar det musikaliska geniet för Rocknytts bluesigaste gubbe.

-Men man gillar ju musik, jag lyssnar på allt, ena stunden kan det vara Morbid Angel och nästa Shania Twain och allt smälter väl ihop på något sätt i allt jag gör, avslutar Peter Tägtgren vårt samtal.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT