age-of-rage-500

CORRODED drar ut i fält med nya singeln AGE OF RAGE

age-of-rage-500
Idag släpps temalåten ”Age Of Rage” till EA-världsspelet ”BattlefieldPlay4Free” med CORRODED från Sverige. Vi tog ett snack med sveriges elakaste trummis – Per Soläng.

Varför tror du att just ni fick det ärofyllda uppdraget ?

Antar att det var för att vår musik föll dem på läppen, så att säga? Argt, tungt, nedstämt med en kraftfull vokalist….EA’s representanter i Sverige hade hört ”11 shades of black” och tog helt sonika kontakt med Ninetone Records, och på den vägen är det.Hur känns det att miljontals spelare över hela världen nu får höra er musik medans de spelar ?

Spännande som fasiken, det är ju jäkligt stort, skrämmande och ganska surrealistiskt…en svindlande tanke….extra kul är det ju sen att det är ett gäng svenskar som från början ligger bakom ”Battlefield”-serien.

Vad tror ni att detta kommer att innebära för CORRODED framöver ?

För det första en enorm dörr ut till hela världen då det rör sig om en världslansering av spelet, i ett senare skede en enorm möjlighet att komma ut i Europa och USA och giga, det är bara att hålla i sig och åka med så att säga……musik i Tv/Data-spel är en sanslös distributionskanal och har en sjuk genomslagskraft idag, inte bara genom alla ”instrumentspel”som finns, utan även genom andra spelgenrer, tex sport/bilspel!!

battlefieldlogo ea-logo

Vad är det i CORRODED´s musik som går så bra ihop med krig tror du. 6 ft of anger från första plattan handlar ju om krig som jag förstått ?

Vet fasiken inte, vi har inga mallar som vi skriver efter men krig är ju tyvärr ständigt aktuellt runt om i världen, vi har bla i flera av våra texter en baktanke/referens som kan handla om aktuella situationer, även om det aldrig är direkt uttalat, utan lämnas hellre i betraktarens öra…annars…jag har ju sedan själv en misstanke om att Patrik Frisk(Den mycket fiiiiina Patrik Frisk) tillhört Djingis Khaans styrkor i ett tidigare liv, och det speglas nu i hans produktion….säkert!!

Läs även
NY LÅT: Gathering Of Kings - Forever And A Day

Singeln ”Age Of Rage” släpps ju över hela världen. Det är väl stor chans att ni blir nästa stora hårdrocksexport nu då ?

Vad ska jag svara på det…eeeeh…vi siktar så klart på världsdominans och ekonomiskt oberoende som sedan ger oss en möjlighet att köpa oss en varsin liten ö som vi kan slå oss ner på när ålderskrämporna tar över….jag siktar personligen på att köpa Australien om 3 år…..vi får se vart detta tåg tar oss, vi har jäkligt skoj och skulle detta kunna hjälpa oss att faktiskt leva på vad vi älskar att göra så…count us in!!

Favoritspel (förutom battlefield…) ?

Jag är trogen EA där faktiskt, EA-hockeyn är, har alltid varit och kommer alltid förbli mitt absoluta favoritspel…har köpt varje utgåva sedan 90(då till Sega Megadrive), självklart är jag så jäkla ödmjuk att jag bygger in mig själv som stjärncenter och skarpskytt i Chicago Blackhawks…har lite svårt för spel där man ska klara banor, lösa uppdrag och så….för det första har det helt plötsligt gått en natt där man bara spelat, för det andra är det så jävla dyrt med handkontrollerna som går sönder när jag fastnar i ngt uppdrag!!

CORRODED – AGE OF RAGE – LADDA NER FRÅN ITUNES

 

{youtube}a8UWlrCPINU{/youtube}

Relaterat:

NY LÅT: Corroded – Carry Me My Bones
2017-03-31 – Ron Dahlgren

Corroded – Defcon Zero
2017-04-07 – Tobias Andersson

INFÖR SKOGSRÖJET – Intervju med Corroded
2017-08-01 – Elise Pavicic

Corroded – Liverecension Skogsröjet 2017-08-04
2017-08-04 – Elise Pavicic

VIDEOPREMIÄR: Corroded – Fall Of A Nation
2017-03-24 – Ron Dahlgren


Ämnen

corroded

Magnus Byström
Webbansvarig

0 Shares
Share
Tweet
Buffer
X