VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
dregen

Dregens drycker – Snart på ett systembolag nära dig!

Vi har tidigare rapporterat och skrivit om Dregen och hans väg i bryggeribranschen med ölen RIFF. Han är nu aktuell med fler drycker, och snart mer musik. Jag tog mig ett snack med Dregen för att prata om öl, men även om entreprenör- & konstnärskap.

Hur startades projektet med Riff?
Det började med att Motörhead släppte sin öl för några år sedan, många hade säkert släppt drycker tidigare men det var det första bandet som jag såg släppa alkoholprodukter.
Jag har genom åren fått många förfrågningar men tiden har inte varit rätt, och så vill jag gå in i projektet till 100% – i allt från flaskornas utformning till smak etc.
Sen kom pandemin och då öppnade schemat upp sig och jag fick en förfrågan av ett bryggeri och hoppade på, ett kul projekt.
Riff släpptes förra sommaren och gick väldigt bra direkt, och växte lite ur skorna på det dåvarande bryggeriet.
Jag vill alltid utveckla, alltid se hur långt man kan ta saker så när jag sprang på Nyckelbryggerier så kändes det rätt.
Dom verkar brinna för produkten och vill inte att det ska bli en i mängden, det är bra läge för RIFF nu.
Berätta mer om ölsorterna, varför just IPA, Lager och Alkoholfri?
När jag bytte bryggeri så ville jag ha en nystart och vidga familjen.
Göra ett paket, lite som när man släpper en platta då man har en singel och video också.
Öl är ju så pass stort så man kan göra olika projekt och limiterade upplagor; julöl och sommaröl etc.
Det finns väldigt mycket kreativt man kan göra och det passar mig som musiker och konstnär också.
Jag köper fortfarande vinyl då jag älskar det estetiska och om jag var tvungen att välja mellan två LP skivor så köper jag alltid den som ser bäst ut. Om skivan ser skitbra ut så blir musiken bättre och det är samma tänk med öl, förutom att här är det bubblor istället för dist.
Berätta om namnet RIFF!
Min son heter RIFF i andranamn och namnet är skitbra helt enkelt.
Vad betyder RIFF dryckesprojekten för dig och vad är målen?
Jag tycker att det är jävligt kul men jag har inte tänkt att sadla om utan kör små mål nu.
Första steget är att få ut “familjen” och sedan att man, när man får ut och turnera igen, ska få se fans dricka RIFF i till exempel Spanien på någon bar efter en spelning. Att få ut ölen på export vore en dröm.
Hur inblandad har du varit i processen med ölsorterna?
Jag har varit involverad i nästan allt från etiketter till smak. Jag ville ha en brun longneck flaska och inspirationen är en retro känsla. Lite som en pilsnerfilm eller som en gammal medicinburk typ från tiden när apoteket en gång startade. Jag har jobbat tillsammans med Björn Rallare med etiketterna och han förstår mig och mina idéer.
Lagern var mer “speciell” i smak när vi gjorde den på förra bryggeriet och nu är den mer traditionell och klassisk. IPA:n är otroligt god och jag är ingen IPA älskare, men den här är mindre blommig. Sedan vill man ha en god öl men kunna ta bilen efteråt, därför valde vi att göra en alkoholfri. Man vill se RIFF på hyllorna i alla affärer.
Gästskribent: Jesper Lindgren

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT