Ryan Roxie

Ryan Roxie – Save The Noize Q & A

Följ med i vår artikelserie där deltagarna i välgörenhetsprojektet ”Save The Noize” svarar på frågor om sin roll i projektet! Möt Ryan Roxie.

Ryan Roxie är ett välkänt namn. Han har spelat med Alice Cooper, Roxie77 och Casablanca för att bara nämna några. Vi tog ett snack med Ryan, som medverkar på “Save The Noize”, om hur pandemin drabbat honom och varför han valde ställa upp i projektet.

Du är aktuell som en av deltagarna i välgörenhetsprojektet “Save The Noize”! Hur blev du involverad och vilken roll har du i projektet?

Jag gillade iden att vi kunde hjälpa musiker vars inkomst har blivit kraftigt påverkad av pandemin. Med vinst som oavkortat går till Musikerförbundets krisfond så kan förhoppningsvis pengarna lätta lite av stressen vi har känt av att inte kunna spela live på så länge.

Att samla artister till olika välgörenhetsprojekt och galor är ju ett beprövat koncept. Har du själv någon eller några favoritlåtar med anknytning till detta?

Ja, jag har bidragit musikaliskt till ett par välgörenhetsprojekt under åren. Barncancerfonden och med organisationen “Art Of Elysium” som tillhandahåller musik och inspiration för barn som får behandling på sjukhus.

Pandemin har drabbat många på olika sätt under 2020/2021, musiken & kulturen har stannat av men det känns ändå som att du har verkligen haft fullt upp med olika projekt. Vad har du sysslat med under 2020/2021? 

Jag har jobbat hårt med att bygga upp min podcast ”In the Trenches with Ryan Roxie” där jag intervjuar musiker, underhållare och personligheter som inspirerar. Jag har också skapat en gitarrmetod där man KOMMER lära sig spela gitarr på 12 veckor. Kolla in det på: ryanroxie.com

Som avslutning tänkte jag på ett lättsamt sätt försöka lära känna ditt musikaliska jag lite bättre. Till att börja med är jag nyfiken på vem det var som fick dig att börja med musik?

Affischerna på min vägg när jag växte upp var: Cheap Trick, Beatles, Mötley Crüe, Rolling Stones.

Första skivan för egna pengar?

Peter Frampton – Comes Alive.

Senaste skivan du köpte för egna pengar?

Ryan Roxie – Imagine Your Reality. Eftersom jag är mitt eget skivbolag har jag köpt EN MASSA egna skivor, Haha.

Bästa konserten?

Oasis – The Viper Room L.A.

Du får välja en platta att ta med dig till en öde ö, vilken blir det?

Den längsta. Det är en platta från 2013 som heter “MEN” av ett band från Wales som heter Quiet Marauder. Det är 111 låtar med en total speltid på 4 timmar, 49 minuter och 20 sekunder. Jag tänker att jag till slut blir less på vilken musik som helst om det bara är EN platta man får ha, så jag kan lika väl ta med den längsta. Jag lär mig gilla den, även om den är skit.

Tack för du är en del av Save The Noize och ställde upp på denna intervju! 

Njut av resan!

Gästskribenter: Jesper Lindgren och Rasmus Harnesk Wiklund

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER