VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Jesper Binzer - DAD

Jesper Binzer – Save The Noize Q & A

Jesper Binzer, ett ikoniskt namn, frontman i det legendariska bandet D.A.D och aktuell som soloartist. Vi tog ett snack med Jesper Binzer, som dessutom är medverkande på “Save The Noize”, om hur pandemin drabbat honom och varför han valde ställa upp i detta projekt. 

Du är aktuell som en av deltagarna i välgörenhetsprojektet “Save The Noize”! Hur blev du involverad och vilken roll har du i projektet?


Som det sker nutildags : jeg blev kontaktet via message , og spurgte om jeg havde interesse i at være med i et projekt der støttede live musikken her i pandemien, og det var en no brainer….JA!

Att samla artister till olika välgörenhetsprojekt och galor är ju ett beprövat koncept. Har du själv någon eller några favoritlåtar med anknytning till detta?

Mange har spurgt, jeg har takket nej, mest fordi jeg skulle synge på dansk eller det var et projekt der ikke stod mig nær,
men jeg har altid været positiv met auktioner og at donere til charity, men jeg tror det her 1. gang hvor jeg synger et par rader i en sang….

Pandemin har drabbat många på olika sätt under 2020/2021, musiken & kulturen har stannat av men det känns ändå som att du har verkligen haft fullt upp med olika projekt. Vad har du sysslat med under 2020/2021? och vad har du framför dig?

Første nedlukning i starten 2020, malede jeg allt træværk i huset, OG gjorde min andra soloskive, men da danmark lukkede ned igen i december, gik jeg nærmest i depression og har været tjotjalt utråkat og inaktiv, till for en månad siden. Men nu tar DAD på klub turne i DK og jeg har gjort en tv serie om dansk rockhistorie og komponeret 3 fede låter….

Som avslutning tänkte jag på ett lättsamt sätt försöka lära känna ditt musikaliska jag lite bättre. Till att börja med är jag nyfiken på vem det var som fick dig att börja med musik?

The Ramones!!

Första skivan för egna pengar?

Slade – Far far away

Bästa konserten?

AC/DC stockholm senast

Du får välja en platta att ta med dig till en öde ö, vilken blir det?

DAWES – Good Luck With Whatever…

Gästskribenter: Jesper Lindgren och Rasmus Harnesk Wiklund

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT