VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Intervju med David Johannesson från Mustasch

Mustasch behöver inte någon närmare presentation då de är ett av landets mesta metallarbetare. Nu på fredag, den 16 april, släpper de en EP med fem låtar.

-Det är något vi velat göra länge, att släppa en EP med lite färre låtar och sen fylla på med ytterligare en senare i år. Det är därför vi valt att ha dem indelade i kapitel, berättar gitarristen David Johannesson som även mixat plattan.


-Ralf (Gyllenhammar) ville jag skulle mixa och det är inget jag gjort på den här nivån tidigare utan då har det mest rört sig om demos. Men jag förstår vad han är ute efter. Det där lite råa och slipade som en demo kan vara. Det man förlorar i perfektion vinner men i känsla, menar David som just när vi snackas vid jobbar som snickare.

-Du vet ju hur musikbranschen är nu i Coronatider. Det blir inte så mycket livespelningar, eller inga alls, för att vara korrekt. Mustasch har dock gjort en del livestreams som varit mycket uppskattade och sevärda.

Annons:

-Ja, det tycker jag också, vi är inte så petiga och det låter inte perfekt och jag vet att folk gillar det. Vi får ständigt önskemål om att vi ska göra fler istället, skrattar David och berättar att man nu på fredag kommer att göra ännu en livestream och då i samband att man släpper “A final warning – Chapter 1”, som EP:n heter. Den här gången så tar vi med ljus och det kommer kanske att se något proffsigare ut.

David menar att man kan tjäna lite pengar på digitala spelningar i form av att folk köper lite tröjor och annat i deras webshop samt att faktiskt folk vill stötta dem och, till och med swishar pengar.

-Men så klart vill vi göra det vi kan bäst, att spela inför publik. Det är sånt som rockband gör.

David har nu varit medlem i bandet senan 2008. Han är klok, svarar ärligt på frågorna och vi pratar mycket om musikbranschen och om att skapa musik. Numera är Mustasch sina egna och ger ut skivorna på egen etikett.

-Det är lite mer jobb med det men man måste sälja mindre plattor för att tjäna lika mycket som tidigare och dessutom så bestämmer vi själva hur och vad vi ska göra.

2021 är det 20 år sedan Mustasch skivdebuterade med EP:n “The True Sound of the New West”. Detta firar man alltså genom att ge ut “A Final Warning” som är uppdelat på två albumsläpp. Första delen “A Final Warning – Chapter 1” innehåller bland annat singlarna “You Are Killing Me” och “Contagious”. Andra delen ges ut i oktober.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT