Reptile Smile

Samhällets smutsigaste hundar

Ett av landets bäst bevarade hemligheter är stökiga rockarna i Reptile Smile som gjorde en massa väsen av sig i slutet av 1980-talet och början på nästa årtionde.

Ett av landets bäst bevarade hemligheter är stökiga rockarna i Reptile Smile som gjorde en massa väsen av sig i slutet av 1980-talet och början på nästa årtionde.
Så här nästan trettio år efter att bandet lagt ner så rensar det upp bland inspelningstejper och ger ut singeln “Dogs of society”. Rocknytts Jerry Prütz ringer upp bandets primus motor Martin Karlegård.

– Jo, det var dags att göra någon typ av bokslut över den tid som var. Det slår mig dock när jag lyssnar på de här gamla inspelningarna hur bra och tajta vi var. När vi ombildade bandet 93/94 började vi om från början och istället för att att lita på andra började vi göra allt själva och med både disciplin och beslutsamhet.

Det resulterade i att bandet under 18 månader gjorde närmare 200 gig vilket gjorde att de faktiskt kunde leva på musiken.

Reptile Smile tog sin början i mitten på 1980-talet men den var inte förrän 1990 man gav ut sin första platta på storbolaget Sony. Det hann att bli ytterligare en innan man fick sparken från Sony och man bytte manskap. Nu är det alltså man grävt fram gamla låtar, snyggat till dem och visar upp dem för omvärlden.

“Dogs of society” heter första låten och vad ska man säga – det låter mer Aerosmiths 70-tal än det The Toxic Twins levererat de senaste 25 åren.

-Det kommer ännu en låt snart och sedan har vi spritt våra gracer på två (!) plattor. Dock är det inte riktigt klart när de sjösätts. De båda plattorna är lite olika och det finns låtar som är med på båda släppen men i olika versioner, avslutar Martin Karlegård.

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER