VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
laneslide-logo

Laneslide: Vi älskar rockmusik och jag tror det hörs på resultatet

0 Shares

laneslide-logo
Laneslide, detta multinationella melodiska rockband med sin erfarenhet och sitt samlade kunnande har släppt sitt kritikerrosade debutalbum på Avenues Of Allies Records kallat “Flying High”. Som alltid är det intressant hur de bestämmer sig för att slå sig samman och framförallt hur de lyckas manövrera detta från jordens alla hörn.

Några av dessa svar finner ni i denna korta men trevliga intervju Rocknytts Mårten Cederberg gjorde med Italiens bidrag i bandet, nämligen den mycket lättsamme och trevlige gitarristen och låtskrivaren Bruno Kraler. Förutom Bruno som tidigare haft bandet BrunoRock finner vi Frank Vestry på sång, Alessandro Del Vecchio från Hardline och Lionville på keyboards, Rick Springfieldbassisten John Billings och Bonfires trummis Dominik Hulshorst.


Jag var mycket förtjust i ditt senaste BrunoRock-album “War Maniacs” men det har ju passerat ett antal år sedan dess. Vad har du haft för dig alla dessa år?
– Jag har faktiskt inte haft så mycket tid mellan mitt senaste BrunoRock-album och Laneslide-debuten. “War Maniacs” släpptes den nionde september 2009, samma dag som jag gifte mig. Sedan tidigare hade jag bestämt mig att ta en musikalisk paus och tillbringa mer tid med familjen. Vi köpte hus och gjorde allt möjligt som var familjerelaterat men nu är jag tillbaka.

Medlemmarna i Laneslide kommer från olika länder och världsdelar. Hur kommer det sig att ni hamnade i ett band tillsammans?
– Internet har stor del i detta. Tack vare det så kan man med lätthet hålla kontakt med människor i hela världen. De flesta är gamla vänner till mig som redan hjälpte till och var delaktiga i BrunoRock-projektet. Den enda nya bekantskapen är Frank Vestry. Jag vet att dessa herrar är väldigt bra musiker, så jag tyckte det var en bra idé att jobba med dem igen på detta nya musikaliska äventyr.

Du kan väl berätta lite kort om hur ni skrev albumet och hur ni löste inspelningarna?
– Detta är ett band och vi trivs oerhört bra att skriva låtar tillsammans. Alla har bidragit med sin del och har sina egna idéer som vi sedan har försökt göra till en låt. Största skillnaden är väl att vi inte gör det i en replokal utan över internet istället. Dominik och Alessandro bor inte allt för långt ifrån mig så vi har träffats då och då. Det enda resandet gjordes när jag åkte över till New York för att träffa och spela in lite idéer med Frank som är huvudmannen bakom texterna. En annan viktig bidragsgivare är vår vän Bobby Altvater som skrivit melodier och texter till ett par låtar. Alessandro har också bidragit med en sång.

Vad har du för avsikter med detta band, eller är det tänkt som enbart ett projekt?
– Laneslide är ett band. Vi är vänner som gillar gemensamma projekt och den enade tanken är att spela in fler plattor även om ingen kan garantera vad som händer i framtiden. Vi håller faktiskt på nu att skriva nya låtar så ett album nummer två kommer nog med största säkerhet att se dagens ljus och jag hoppas att det blir bättre än det första.

Hur länge har ni arbetat på “Flying High”?
– Vi började skriva och spela in material i april 2012 och skivan blev mastrad i slutet av januari, så det tog ungefär tio månader. Vem var den drivande kraften bakom att starta detta band? Det var min idé och vad bra den var! (skrattar) När jag lyssnar på skivan tycker jag att ni representerar flertalet genrer inom den melodiska rocken.

Hur kommer det sig att ni valt att vara så pass varierade?
– Det är inget medvetet val. Rock är vårt livs musik. Vi älskar stilen som fanns på åttiotalet, låtar med melodi, kraft och bra sång. Det här soundet finns i vårt blod.

Texterna på skivan är upplyftande och över lag positiva. Hur kommer det sig?
– Jag tycker att positivitet alltid är en bra sak och jag föredrar helt klart att vara positiv istället för negativ. Dessutom tror jag att folk gillar må bra-låtar som de kan höja volymen till max på när de kör sina bilar.

Finns det något som får Laneslide att vara unika? Vad har ni som andra saknar?
– Den sanna länken till kärlek! Allvarligt talat så älskar vi musik och det tror jag hörs och märks på slutprodukten som vi levererar.

Om du får förklara hur Laneslide låter för de som ännu inte hört er, hur låter den beskrivningen?
– Aggressiv men mycket melodisk rock med en känsla av den gamla skolan som levereras med en stor variation.

Kommer det ske några spelningar med Laneslide under 2013?
– Det finns inga planerade spelningar, men vi är öppna för det. Man vet inte vad som kan hända under årets gång.

Hur kommer det sig att ni blev signade av Avenues Of Allies Records?
– Jag känner Gregory sedan de släppte första Lionville-skivan då bandet bjöd in på ett release party. Väl där passade jag på att berätta om mina framtida musikaliska projekt och planer. Jag tycker att han är mycket begåvad och har ett bra skivbolag med många intressanta band. Därför var det inte så svårt att bestämma att börja jobba med honom. Du har ju många år i branschen samtidigt som det finns många nya band som kämpar för att höras och lyckas.

Har du något direkt råd till dem?
– Man måste inse att det är en lång resa som tar massor av tid, övning och tålamod. Men har man kärleken till det och passionen så är det bara att hålla i och fortsätta. Sverige är mycket framträdande i den melodiska rockvärlden.

Om du ska nämna tre personliga svenska favoriter, vilka skulle det bli?
– Treat – Organized Crime, Europe – Out Of This World och pratar vi nutid så blir det utan tvekan Eclipse – Bleed And Scream

Det var allt Bruno. Tack för att du tog dig tid. Lycka till i framtiden så hörs vi igen vid nästa släpp.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter