NYHETER

Intervjuer

Sina från Blackhearts: ”För många år sedan hade jag en dröm om att åka till Norge och bo där”

/
Dokumentärfilmen ”Blackhearts” har haft premiär i Sverige. Sina Winter, en av huvudpersonerna, delar öppet med sig om sin resa, sin passion för black metal och varför han nu inte kan återvända hem till Iran. ”Det är oerhört sorgligt att de inte ens ser metal-musik som en musikgenre över huvud taget”, förklarar Sina Winter.

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Saxon – Lemmy tolererade inga idioter och gav allt för rock ‘n’ roll

/
Med  104 dagar kvar till Sweden Rock Festival 2017 är det dags att dra igång intervju-serien ”Inför Sweden Rock 2017”. Första band ut är inga mindre är hårdspionjärerna i Saxon. Rocknytts Niklas Webjörn fick chansen att ställa några frågor till bandets sångare och frontman Biff Byford.

Thobbe Englund: ”Kings Of Metal” med Manowar är tidernas bästa hårdrocksplatta.

/
När man bor i Dalarna och är hårdrockare så brukar man kalla Sabaton för Dalarnas Finest. På deras egen festival Sabaton Open Air förkunnade bandet förra året att gitarristen Thobbe Englund skulle hoppa av bandet. Nu är Thobbe aktuell med sin platta ”Sold My Soul”.

Niklas Matsson, Bonafide – Jag pratade och rörde mig som Ozzy på äldre dar….

/
Bonafide kommer inom kort att släppa sitt sjätte fullängdsalbum. Plattan, som fått titeln Flames, är enligt undertecknad deras intressantaste album hittills, och låter mer Faces och svettig soul än den AC/DC-rock som blivit något av Bonafides signum. I december släpptes singeln Smoke and Fire, och den 24 februari kommer fullängdaren att släppas.

Zinny (Stagman) Zan är kvar där ute – På svenska!

/
Bo "Zinny Zan" Stagman - Ny platta, ny inriktning och nya vägar...på Svenska!

Jag och Warren DeMartini sätter oss ner i slutet av året och börjar skriva låtar till ett nytt album med Ratt

/
Johan Hagberg har pratat med Stephen Pearcy om hans kommande platta och om framtiden för Ratt.

Chronus – Tillsammans skapade vi det band som vi själva skulle vilja se live

/
Chronus, som kommer från Helsingborg, består av fyra målmedvetna unga män vars debutplatta med stor sannolikhet kommer att göra avtryck under 2017. Notera releasedatumet den 17 januari i era almanackor, för det här vill ni inte missa.

Frozen Realm – Vi har en obeskrivlig passion för metal!

/
På min sammanfattande Rocknytt-lista över årets musikhändelser har jag skrivit upp dödsmetallbandet Frozen Realm som "årets upptäckt". Jag recenserade nyligen bandets självfinansierade platta Solstice här i Rocknytt och blev imponerad över det unga Malmöbandets djävulska potential. Jag var bara tvungen att veta mer om dem.

Dave Hill: Vi har förtjänat vår framgång den hårda vägen

/
Rocknytts Niklas Webjörn har uppfyllt sin tonårsdröm och snackat med Demons frontman Dave Hill. Demon är ett av de band som under det tidiga 80-talet förknippades med The New Wave of British Heavy Metal, men redan efter några år gick de vidare och gjorde i princip vad som föll dem in.

Rik Emmett: Jag gräver inte ner mig ifall plattans mottagande blir en besvikelse

/
Förhoppningsvis kommer plattan "RES 9" bli en succé och att Europeiska promoters då får upp ögonen för bandet och vill boka oss för spelningar i Europa.

Apollo – Fokus och grunden är 80-talshårdrock

/
Sångaren Apollo Papathanasio är en man som håller många bollar i luften. Man kan närmast se honom som en svensk motsvarighet till Graham Bonnett eller Glenn Hughes; antalet projekt och band han varit involverade i är svåröverblickbara, men har alla den klassiska hårdrocken som fundament.

Big Boss, ROOT – People are afraid of the truth which Satanism talks about

/
Jiří Valter, eller Big Boss som han föredrar att kalla sig, är frontmannen i kultbandet ROOT som tjugo år efter konceptalbumet Kärgeräs nu släpper uppföljaren Kärgeräs – Return From Oblivion via Agonia Records. Skivan är den trettonde (beroende på hur man räknar) i bandets diskografi, som bland annat innehåller klassikerna Zjevení och Hell Symphony.

The Struts: Det är en grym resa och vi sitter fortfarande på tåget

/
Det är Sweden Rock Festivals andra dag, solen skiner högt över Sölvesborg när vi får chansen att träffa ett av de fräschaste namnen inom rock n' roll idag, nämligen The Struts.

INTERVJU: Wardrunas Einar Selvik – En stor del av tiden gick ut bara på att leta och bygga instrument

/
Rocknytts Niklas Webjörn har haft ett långt och intressant samtal med Wardrunas frontman Einar "Kvitrafn" Selvik, som förutom Wardruna även varit djupt involverad i projektet Skuggsjá och TV-serien Vikings.

INTERVJU: Heavy Tiger – Jag känner mig fortfarande väldigt starstruck av att Ola Salo har skrivit en låt till oss

/
Heavy Tiger har på kort tid blivit ett rutinerat band som har turnerat med akter som Michael Monroe och Backyard Babies, och är (för den som inte gissat det ännu) ett grymt ösigt liveband. Enligt sin hemsida spelar de "101 % rock 'n' roll"...

INTERVJU: Pagandom – Vi hade faktiskt aldrig någonsin övervägt att återförenas

/
Rocknytts Niklas Webjörn har fått en intervju med Christian Jansson från Pagandom som nyligen släppt Hurt As A Shadow - bandets första platta sedan 1994 års Chrushtime.

Hammerfall’s Oscar Dronjak om nya plattan – Jag är jävligt spänd på folks reaktioner

/
Hammerfall är ett av världens främsta heavy metal band, och har egentligen bara fortsatt att göra vad de gjorde i början av 90-talet: Att spela musik de själva gillar.

Entombed A.D. – Om att jobba som fan, den kommande tredje plattan och vördnaden för Arnold och Maiden

/
Något som återkommer i diskussionerna under kvällen är Iron Maiden och filmen Conan, vi snackar givetvis om orginalfilmen med Arnold Schwarzenegger. Vi diskuterar naturligtvis det oundvikliga ämnet "Det andra Entombed", det hårda turnerandet och festandet, samt den kommande tredje plattan.

Steve Grimmett: Orsaken till att jag ens sjunger är Elton John

/
Rocknytts Niklas Webjörn har ringt upp Steve Grimmett för en pratstund om allt från hur man skapar det perfekta NWoBHM-soundet till Elton Johns storhet.

Intervju – Markus Johnsson och Daniel Erlandsson i Eucharist

/
En del anser att Eucharist från Veddige utanför Varberg är det band som var först med att skapa den moderna svenska dödsmetall som kommit att kallas The Gothenburg Sound.Om de var först eller inte är mindre viktigt. Faktum är att de släppt två av de bästa death metal-plattor som skapats i Sverige – A Velvet Creation (1993) och Mirrorworlds (1997).

Intervju med Sonata Arctica: Vi hoppas på någon festival i Sverige till sommaren

/
Sonata Arctica är aktuella med nya plattan ”The Ninth Hour” och dessutom spelar man på Liljan i Borlänge på lördag den 8/10 vilket är dagen efter att plattan släpps.

Intervju – Ola Malmström i 30-årsjubilerande Sorcery

/
Niklas Webjörn har talat lite med Ola Malmström i 30-årsjubilerande Sorcery.

Y&T i Sverige. Blir det ny musik? Dave Meniketti svarar att det blir det

/
Till helgen är det dags för Sverige att återigen få finfrämmande från Kalifornien, Usa. Det handlar om Dave Meniketti och hans mannar i Y&T och jag fick en pratstund med bandets sångare, gitarrist och ledargestalt.

Göran Edman om Cry Of Dawn: ”Låg rätt i tiden att göra en renodlad AOR-platta”

/
Inne på sitt fjärde decennium som sångare med både progg och hårdrock bakom sig gör Göran Edman efter 2013 års Covered Call skiva återigen en AOR-platta.

Evergrey: Två plattor till känns realistiskt

/
Evergrey är aktuella med nya plattan ”The Storm Within” och det handlar om en av årets absolut bästa plattor om ni frågar mig.

Inför Throwbackfestivalen i Falköping – intervju med Scott Crouse, Earth Crisis

/
Det amerikanska hardcorebandet Earth Crisis kommer till Throwbackfestivalen i Falköping den tionde september. Det är nu fem år sedan bandet var här sist, och denna gång kommer de att spela hela den klassiska plattan Destroy the Machines (1995), en platta som haft stort inflytande för Straight Edge-rörelsen.

Running Wild till Sweden Rock? Ni kan hoppas är Rock’n Rolfs svar.

/
Running Wild är aktuella med plattan ”Rapid Foray” som är ett stycke musik som är fantastiskt bra och definitivt en av de största överraskningarna de senaste åren inom hårdrocken. Och på mitt tredje försök fick jag fatt på Rolf Kasparek som är sångare, gitarrist och grundare av Running Wild.

Miss Behaviour: Vi har stärkt bandkänslan

/
Ghost Play är fjärde albumet sedan 2003 från dessa fem killar ifrån Norrköping. Skivan släpps 2 september via AOR Heaven och innehåller finessrik melodisk hårdrock och AOR. Med flest fans utomlands är det hög tid att Sverige får upp ögonen för detta hårt arbetande band som med sin breda och välarrangerade hårdrock nu slår större band på fingrarna.

Michael Palace: ”Ingen låt är mindre värd”

/
Idag (26 augusti) släpper Michael Palace sin första skiva på Frontiers. En skiva som tog några veckor att skriva och som tar oss på en tidsresa som låter oss njuta av en gyllene era på 2016 års vis.

Intervju med Terry Vainoras från Subterranean Disposition

/
Terry Vainoras är mannen bakom  doom metalbandet Subterranean Disposition från Melbourne i Australien.
Loading...