NYHETER

Intervjuer

”Jag blev rörd till tårar när vi såg hur mycket folk som faktiskt kom, som kunde texterna och sjöng med” – Intervju med KSMB

/
Ni som kan svensk punkrock vet att KSMB är ett av de band som betytt mest för denna kaxiga genre tillsammans med bl.a. Ebba Grön, som sångaren Steppan Guiance beskriver som deras storebror när vi träffas för en pratstund före spelningen.

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Knogjärn

/
Med 81 dagar kvar till Sweden Rock Festival 2017 fortsätter vi med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017”. Nästa band ut i serien är Knogjärn. Rocknytts Tobias Andersson fick chansen att ställa några frågor till bandets gitarrist Markus Hurtig.

10 snabba med Sabaton inför Sverigeturnén

/
För första gången sedan 2014 tar Sabaton med sig sin bombastiska show till åtta svenska städer i en omfattande Sverigeturné. Med sig har de inga mindre än legendariska Accept och Twilight Force från hemstaden Falun. Ikväll är det svensk turnépremiär i Norrköping och Himmelstalundshallen. Rocknytts Effie Trikili fick chansen att ställa 10 snabba frågor till bandets basist och grundare Pär Sundström.

Intervju med Mike Tramp: Jag har inga förväntningar på nya plattan

/
Det är den 16 februari och det är åtta dagar kvar till det datum då Mike Tramp släpper sitt nya album ”Maybe Tomorrow”. Det här är tredje gången jag pratar med Mike i telefon och när jag ringer upp honom så låter det såhär...

The Pete Flesh Deathtrip – Jag är så jävla löjligt pretentiös – men det står jag för

/
Det är snart ett år sedan jag intervjuade Pete Flesh senast. Då hade The Pete Flesh Deathtrip just släppt plattan Svartnad. Upphovsmannen var själv överraskad över det positiva mottagandet, men har ändå hållit envist fast vid idén att endast skapa musik som känns relevant för sig själv.

Sina från Blackhearts: ”För många år sedan hade jag en dröm om att åka till Norge och bo där”

/
Dokumentärfilmen ”Blackhearts” har haft premiär i Sverige. Sina Winter, en av huvudpersonerna, delar öppet med sig om sin resa, sin passion för black metal och varför han nu inte kan återvända hem till Iran. ”Det är oerhört sorgligt att de inte ens ser metal-musik som en musikgenre över huvud taget”, förklarar Sina Winter.

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Saxon – Lemmy tolererade inga idioter och gav allt för rock ‘n’ roll

/
Med  104 dagar kvar till Sweden Rock Festival 2017 är det dags att dra igång intervju-serien ”Inför Sweden Rock 2017”. Första band ut är inga mindre är hårdspionjärerna i Saxon. Rocknytts Niklas Webjörn fick chansen att ställa några frågor till bandets sångare och frontman Biff Byford.

Thobbe Englund: ”Kings Of Metal” med Manowar är tidernas bästa hårdrocksplatta.

/
När man bor i Dalarna och är hårdrockare så brukar man kalla Sabaton för Dalarnas Finest. På deras egen festival Sabaton Open Air förkunnade bandet förra året att gitarristen Thobbe Englund skulle hoppa av bandet. Nu är Thobbe aktuell med sin platta ”Sold My Soul”.

Niklas Matsson, Bonafide – Jag pratade och rörde mig som Ozzy på äldre dar….

/
Bonafide kommer inom kort att släppa sitt sjätte fullängdsalbum. Plattan, som fått titeln Flames, är enligt undertecknad deras intressantaste album hittills, och låter mer Faces och svettig soul än den AC/DC-rock som blivit något av Bonafides signum. I december släpptes singeln Smoke and Fire, och den 24 februari kommer fullängdaren att släppas.

Zinny (Stagman) Zan är kvar där ute – På svenska!

/
Bo "Zinny Zan" Stagman - Ny platta, ny inriktning och nya vägar...på Svenska!

Jag och Warren DeMartini sätter oss ner i slutet av året och börjar skriva låtar till ett nytt album med Ratt

/
Johan Hagberg har pratat med Stephen Pearcy om hans kommande platta och om framtiden för Ratt.

Chronus – Tillsammans skapade vi det band som vi själva skulle vilja se live

/
Chronus, som kommer från Helsingborg, består av fyra målmedvetna unga män vars debutplatta med stor sannolikhet kommer att göra avtryck under 2017. Notera releasedatumet den 17 januari i era almanackor, för det här vill ni inte missa.

Frozen Realm – Vi har en obeskrivlig passion för metal!

/
På min sammanfattande Rocknytt-lista över årets musikhändelser har jag skrivit upp dödsmetallbandet Frozen Realm som "årets upptäckt". Jag recenserade nyligen bandets självfinansierade platta Solstice här i Rocknytt och blev imponerad över det unga Malmöbandets djävulska potential. Jag var bara tvungen att veta mer om dem.

Dave Hill: Vi har förtjänat vår framgång den hårda vägen

/
Rocknytts Niklas Webjörn har uppfyllt sin tonårsdröm och snackat med Demons frontman Dave Hill. Demon är ett av de band som under det tidiga 80-talet förknippades med The New Wave of British Heavy Metal, men redan efter några år gick de vidare och gjorde i princip vad som föll dem in.

Rik Emmett: Jag gräver inte ner mig ifall plattans mottagande blir en besvikelse

/
Förhoppningsvis kommer plattan "RES 9" bli en succé och att Europeiska promoters då får upp ögonen för bandet och vill boka oss för spelningar i Europa.

Apollo – Fokus och grunden är 80-talshårdrock

/
Sångaren Apollo Papathanasio är en man som håller många bollar i luften. Man kan närmast se honom som en svensk motsvarighet till Graham Bonnett eller Glenn Hughes; antalet projekt och band han varit involverade i är svåröverblickbara, men har alla den klassiska hårdrocken som fundament.

Big Boss, ROOT – People are afraid of the truth which Satanism talks about

/
Jiří Valter, eller Big Boss som han föredrar att kalla sig, är frontmannen i kultbandet ROOT som tjugo år efter konceptalbumet Kärgeräs nu släpper uppföljaren Kärgeräs – Return From Oblivion via Agonia Records. Skivan är den trettonde (beroende på hur man räknar) i bandets diskografi, som bland annat innehåller klassikerna Zjevení och Hell Symphony.

The Struts: Det är en grym resa och vi sitter fortfarande på tåget

/
Det är Sweden Rock Festivals andra dag, solen skiner högt över Sölvesborg när vi får chansen att träffa ett av de fräschaste namnen inom rock n' roll idag, nämligen The Struts.

INTERVJU: Wardrunas Einar Selvik – En stor del av tiden gick ut bara på att leta och bygga instrument

/
Rocknytts Niklas Webjörn har haft ett långt och intressant samtal med Wardrunas frontman Einar "Kvitrafn" Selvik, som förutom Wardruna även varit djupt involverad i projektet Skuggsjá och TV-serien Vikings.

INTERVJU: Heavy Tiger – Jag känner mig fortfarande väldigt starstruck av att Ola Salo har skrivit en låt till oss

/
Heavy Tiger har på kort tid blivit ett rutinerat band som har turnerat med akter som Michael Monroe och Backyard Babies, och är (för den som inte gissat det ännu) ett grymt ösigt liveband. Enligt sin hemsida spelar de "101 % rock 'n' roll"...

INTERVJU: Pagandom – Vi hade faktiskt aldrig någonsin övervägt att återförenas

/
Rocknytts Niklas Webjörn har fått en intervju med Christian Jansson från Pagandom som nyligen släppt Hurt As A Shadow - bandets första platta sedan 1994 års Chrushtime.

Hammerfall’s Oscar Dronjak om nya plattan – Jag är jävligt spänd på folks reaktioner

/
Hammerfall är ett av världens främsta heavy metal band, och har egentligen bara fortsatt att göra vad de gjorde i början av 90-talet: Att spela musik de själva gillar.

Entombed A.D. – Om att jobba som fan, den kommande tredje plattan och vördnaden för Arnold och Maiden

/
Något som återkommer i diskussionerna under kvällen är Iron Maiden och filmen Conan, vi snackar givetvis om orginalfilmen med Arnold Schwarzenegger. Vi diskuterar naturligtvis det oundvikliga ämnet "Det andra Entombed", det hårda turnerandet och festandet, samt den kommande tredje plattan.

Steve Grimmett: Orsaken till att jag ens sjunger är Elton John

/
Rocknytts Niklas Webjörn har ringt upp Steve Grimmett för en pratstund om allt från hur man skapar det perfekta NWoBHM-soundet till Elton Johns storhet.

Intervju – Markus Johnsson och Daniel Erlandsson i Eucharist

/
En del anser att Eucharist från Veddige utanför Varberg är det band som var först med att skapa den moderna svenska dödsmetall som kommit att kallas The Gothenburg Sound.Om de var först eller inte är mindre viktigt. Faktum är att de släppt två av de bästa death metal-plattor som skapats i Sverige – A Velvet Creation (1993) och Mirrorworlds (1997).

Intervju med Sonata Arctica: Vi hoppas på någon festival i Sverige till sommaren

/
Sonata Arctica är aktuella med nya plattan ”The Ninth Hour” och dessutom spelar man på Liljan i Borlänge på lördag den 8/10 vilket är dagen efter att plattan släpps.

Intervju – Ola Malmström i 30-årsjubilerande Sorcery

/
Niklas Webjörn har talat lite med Ola Malmström i 30-årsjubilerande Sorcery.

Y&T i Sverige. Blir det ny musik? Dave Meniketti svarar att det blir det

/
Till helgen är det dags för Sverige att återigen få finfrämmande från Kalifornien, Usa. Det handlar om Dave Meniketti och hans mannar i Y&T och jag fick en pratstund med bandets sångare, gitarrist och ledargestalt.

Göran Edman om Cry Of Dawn: ”Låg rätt i tiden att göra en renodlad AOR-platta”

/
Inne på sitt fjärde decennium som sångare med både progg och hårdrock bakom sig gör Göran Edman efter 2013 års Covered Call skiva återigen en AOR-platta.

Evergrey: Två plattor till känns realistiskt

/
Evergrey är aktuella med nya plattan ”The Storm Within” och det handlar om en av årets absolut bästa plattor om ni frågar mig.
Loading...