NYHETER

Intervjuer

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Nocean

/
Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017”. Nästa band ut är Nocean från Stockholm där Rocknytts Effie Trikili fick ställa några frågor till sångerskan Hanna Olsson.

ECLIPSE: Många tror att det här bandet är helt nytt, men det har slitits i arton år!

/
Det är fredag den 31:a mars och jag befinner mig backstage på Klubben, Fryshuset tillsammans med min kollega Andréas Ek från Dist FM. Vi har fått chansen att prata med bandets trummis Philip Crusner och gitarrist Magnus Henriksson och ta pulsen innan deras stundande turnépremiär såväl som höra alla detaljer kring nya skivsläppet ”Monumentum”.

Det flyter på för Grande Royale

/
Intervju med Grande Royale.

Brad Gillis i Night Ranger – Vi hoppas vara tillbaka i Sverige nästa sommar

/
Night Ranger kommer från San Francisco i Kalifornien. Bandet bildades 1981 och deras fem första album har sålt mer än tio miljoner ex världen över och nu är man aktuella med nya plattan ”Don’t Let Up”. Johan Hagberg har pratat lite med Brad Gillis.

Beat City Tubeworks berättar om framtiden

/
Beat City Tubeworks om sin musik och framtiden.

Micke Ohlsson – från dominor till turné

/
Låt oss först konstatera att Micke inte alls passar in i svenska facket ”lagom”. Det är snarare ”stick ut” som är hans melodi. Han har flera gånger kallats hårdrockens Thåström vilket riskerar att uppfattas som en skymf av båda parter men som ändå är förståelig. Mickes texter är ofta provocerande ärliga, raka och självutlämnande.

Hetroertzen – Vår livsstil kan ses som en dröm eller något overkligt för de flesta människor, något som inte finns på riktigt

/
Hetroertzens historia går tillbaka till för tjugo år sedan då Frater D., eller Deacon D., producent, trummis, sångare med mera grundade bandet i Puerto Varas i Chile. Numera är bandet verksamt i Västerås där studion Lamech är deras bas. Rocknytts Niklas Webjörn har fått en efterlängtad intervju med bandet, här förmedlad via Frater D.

Intervju med Jimi Bell i House of Lords – Det är James som bestämmer när bandet gjort sitt

/
House of Lords är aktuella med nya plattan ”Saint Of The Lost Souls” och Johan Hagberg ringde upp gitarristen Jimi Bell för att prata lite kring nya plattan och bandets framtid.

Inför Sweden Rock 2017:Intervju med Damon Johnson i Black Star Riders – Prince är tidernas bästa gitarrist

/
Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017”. Nästa band ut är Black Star Riders där Rocknytts Johan Hagberg fick en pratstund med gitarristen Damon Johnson.

Intervju med Jonas Lindblood i Puteraeon – Fasan, galenskapen och de drypande slemmiga varelserna från bortom…

/
Jonas Lindblood har snackat med Rocknytts Niklas Webjörn om Puteraeons fäbless för kultförfattaren H.P. Lovecraft och mycket annat. Som om inte detta vore nog så ger Jonas ovärderliga tips på några obskyra dödmetallsklassiker man bara måste höra innan man dör. Lyssna och lyd...

Öppenhjärtligt med Amaranthe

/
Ett öppenhjärtligt samtal med Amaranthe med avslöjanden om allt från spritsmuggling till kyrkokörer.

Färsk intervju med Sonic Syndicate

/
Sonic Syndicate bjuder på sig själva inför spelning i Huskvarna.

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Tom Hamilton i Aerosmith – Jag tror inte att detta är sista gången vi spelar i Europa

/
Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017”. Nästa band ut är Aerosmith där Johan Hagberg fick en pratstund med basisten Tom Hamilton.

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Doro Pesch – Jag törs inte öppna med ”All We Are”

/
Intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017” fortsätter och nästa band på tur är Warlock. Rocknytts Johan Hagberg fick chansen att ställa några frågor till bandets sångerska Doro Pesch.

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Venom

/
Intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017” fortsätter och nästa band ut  är inga mindre än Venom. Rocknytts Niklas Webjörn fick chansen att ställa ett par frågor till legenden Conrad "Cronos" Lant.

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Clutch – Om du vet att du har en psykologisk gräns på fyra veckor innan hjärnan smälter till gelé så boka inte upp en tvåmånadersturné!

/
Nästa band att intervjuas inför Sweden Rock Festival 2017 är det hårt turnerande bandet Clutch. Rocknytts Niklas Webjörn har fått en intervju med bandets basist Dan Maines som berättar om scheman och struktur som bandets recept för att hålla styr på rockliv och privatliv. Låter det inte rock 'n' roll? Då ska du se bandet live - en mer intensiv rockupplevelse går knappt att uppleva. Fredagen den 9 juni har du chansen!

”Jag blev rörd till tårar när vi såg hur mycket folk som faktiskt kom, som kunde texterna och sjöng med” – Intervju med KSMB

/
Ni som kan svensk punkrock vet att KSMB är ett av de band som betytt mest för denna kaxiga genre tillsammans med bl.a. Ebba Grön, som sångaren Steppan Guiance beskriver som deras storebror när vi träffas för en pratstund före spelningen.

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Knogjärn

/
Med 81 dagar kvar till Sweden Rock Festival 2017 fortsätter vi med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017”. Nästa band ut i serien är Knogjärn. Rocknytts Tobias Andersson fick chansen att ställa några frågor till bandets gitarrist Markus Hurtig.

10 snabba med Sabaton inför Sverigeturnén

/
För första gången sedan 2014 tar Sabaton med sig sin bombastiska show till åtta svenska städer i en omfattande Sverigeturné. Med sig har de inga mindre än legendariska Accept och Twilight Force från hemstaden Falun. Ikväll är det svensk turnépremiär i Norrköping och Himmelstalundshallen. Rocknytts Effie Trikili fick chansen att ställa 10 snabba frågor till bandets basist och grundare Pär Sundström.

Intervju med Mike Tramp: Jag har inga förväntningar på nya plattan

/
Det är den 16 februari och det är åtta dagar kvar till det datum då Mike Tramp släpper sitt nya album ”Maybe Tomorrow”. Det här är tredje gången jag pratar med Mike i telefon och när jag ringer upp honom så låter det såhär...

The Pete Flesh Deathtrip – Jag är så jävla löjligt pretentiös – men det står jag för

/
Det är snart ett år sedan jag intervjuade Pete Flesh senast. Då hade The Pete Flesh Deathtrip just släppt plattan Svartnad. Upphovsmannen var själv överraskad över det positiva mottagandet, men har ändå hållit envist fast vid idén att endast skapa musik som känns relevant för sig själv.

Sina från Blackhearts: ”För många år sedan hade jag en dröm om att åka till Norge och bo där”

/
Dokumentärfilmen ”Blackhearts” har haft premiär i Sverige. Sina Winter, en av huvudpersonerna, delar öppet med sig om sin resa, sin passion för black metal och varför han nu inte kan återvända hem till Iran. ”Det är oerhört sorgligt att de inte ens ser metal-musik som en musikgenre över huvud taget”, förklarar Sina Winter.

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Saxon – Lemmy tolererade inga idioter och gav allt för rock ‘n’ roll

/
Med  104 dagar kvar till Sweden Rock Festival 2017 är det dags att dra igång intervju-serien ”Inför Sweden Rock 2017”. Första band ut är inga mindre är hårdspionjärerna i Saxon. Rocknytts Niklas Webjörn fick chansen att ställa några frågor till bandets sångare och frontman Biff Byford.

Thobbe Englund: ”Kings Of Metal” med Manowar är tidernas bästa hårdrocksplatta.

/
När man bor i Dalarna och är hårdrockare så brukar man kalla Sabaton för Dalarnas Finest. På deras egen festival Sabaton Open Air förkunnade bandet förra året att gitarristen Thobbe Englund skulle hoppa av bandet. Nu är Thobbe aktuell med sin platta ”Sold My Soul”.

Niklas Matsson, Bonafide – Jag pratade och rörde mig som Ozzy på äldre dar….

/
Bonafide kommer inom kort att släppa sitt sjätte fullängdsalbum. Plattan, som fått titeln Flames, är enligt undertecknad deras intressantaste album hittills, och låter mer Faces och svettig soul än den AC/DC-rock som blivit något av Bonafides signum. I december släpptes singeln Smoke and Fire, och den 24 februari kommer fullängdaren att släppas.

Zinny (Stagman) Zan är kvar där ute – På svenska!

/
Bo "Zinny Zan" Stagman - Ny platta, ny inriktning och nya vägar...på Svenska!

Jag och Warren DeMartini sätter oss ner i slutet av året och börjar skriva låtar till ett nytt album med Ratt

/
Johan Hagberg har pratat med Stephen Pearcy om hans kommande platta och om framtiden för Ratt.

Chronus – Tillsammans skapade vi det band som vi själva skulle vilja se live

/
Chronus, som kommer från Helsingborg, består av fyra målmedvetna unga män vars debutplatta med stor sannolikhet kommer att göra avtryck under 2017. Notera releasedatumet den 17 januari i era almanackor, för det här vill ni inte missa.

Frozen Realm – Vi har en obeskrivlig passion för metal!

/
På min sammanfattande Rocknytt-lista över årets musikhändelser har jag skrivit upp dödsmetallbandet Frozen Realm som "årets upptäckt". Jag recenserade nyligen bandets självfinansierade platta Solstice här i Rocknytt och blev imponerad över det unga Malmöbandets djävulska potential. Jag var bara tvungen att veta mer om dem.

Dave Hill: Vi har förtjänat vår framgång den hårda vägen

/
Rocknytts Niklas Webjörn har uppfyllt sin tonårsdröm och snackat med Demons frontman Dave Hill. Demon är ett av de band som under det tidiga 80-talet förknippades med The New Wave of British Heavy Metal, men redan efter några år gick de vidare och gjorde i princip vad som föll dem in.