VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
grflogo-black

GETAWAY ROCK FESTIVAL släpper nya akter

0 Shares

grflogo-black

Getaway Rock Festival fortsätter fylla på line-upen inför årets festival.

Senaste tillskotten för festivalen som hålls i Gävle mellan datumen 8-10 augusti innehåller förra årets svenska metal-genombrott Smash Into Pieces, kritikerrosad mörk rock med Year Of The Goat samt kraftfull livefrenesi från västkusten i form av Långfinger kommer att ljuda ut över gasklockeområdet i Gävle i augusti.


Smash Into Pieces
Kometkarriären tog fart ordentligt när Örebro-baserade Smash Into Pieces släppte debutsingeln Colder i höstas som under två veckor toppade iTunes-listan över mest sålda rock-singlar i Sverige.  De tidiga framgångarna ledde hela vägen till att de kunde vandra hem med priset för Årets svenska genombrott på Bandit Rock Awards i december. Den 10 april släpptes debutalbumet Unbreakable som direkt gick på en 7:e plats på den svenska albumlistan och 2:a på rocklistan över mest sålda album. Nu åker bandet ut på en omfattande Skandinavienturné, även kallad Unbreakable Tour, med ett av stoppen på Getaway Rock Festival!

{youtube}5CZEvZMNrS4{/youtube}

Year Of The Goat
2006 fick Thomas Sabbathi en vision som fick honom att lägga grunderna för Year Of The Goat, musik som helgar den vackraste ängeln, Lucifer, som blev utkastad ur himlen av en hämndlysten gud. De vackra harmonierna som strömmar ur bandets tre gitarrer, det hypnotiska soundet från mellotronen och Sabbathis gyllene stämma skapar tillsammans med de rebelliska melodierna en briljant helhet. 2011 kom den kritikerrosade debut-EPn Lucem Ferre, och året därpå spelade de in debutalbumet Angels’ Necropolis, som även det fick ros av internationell och nationell press. I sommar kommer Year Of The Goat för en tung spelning i Lucifers tecken.

{youtube}rowaAIvmiF4{/youtube}

Långfinger
Med kraftfulla gitarrer, tungt rumlande trummor, dynamisk sång och ett sjuhelvetes sväng som kan spåras tillbaka till 1970-talets rockmusik, är det lätt att dra paralleller till grupper som Mountain, Grand Funk Railroad, The Who och Captain Beyond. I juni 2010 uppenbarade sig debutalbumet Skygrounds som öppnade nya dörrar för Långfinger. Studiotiden resulterade till slut i Ep:n Stare Me Blind som anlände i november och den färska fullängdaren Slow Rivers som släpptes i februari i år. Långfinger kombinerar skaparglädje med en osviklig känsla för ett gediget rockhantverk.  I sommar delar de med sig av sin musikaliska träffsäkerhet på Getaway Rock Festival.

{youtube}jOcf103OGR0{/youtube}

 

Klara band:

SYSTEM OF A DOWN
IN FLAMES
DEEP PURPLE
BEHEMOTH
KILLSWITCH ENGAGE
TRIVIUM
TESTAMENT
LAMB OF GOD
WITHIN TEMPTATION
GAMMA RAY
DRAGONFORCE
AS I LAY DYING
SOILWORK
ICED EARTH
EXODUS
KATATONIA
HYPOCRISY
ENTOMBED
ADEPT
SYLOSIS
WITCHCRAFT
ABORTED
CULT OF LUNA
WHITECHAPEL
4ARM
ELUVEITIE
ELECTRIC WIZARD
VILDHJARTA
FORGOTTEN TOMB
AVATAR
BULLET
HATEBREED
NASHVILLE PUSSY
NAGLFAR
AMARANTHE
IMPERIAL STATE ELECTRIC
YEAR OF THE GOAT
SMASH INTO PIECES
BOMBUS
THE KRISTET UTSEENDE
BLOOD COMMAND
ALCEST
LÅNGFINGER
UNCLE ACID AND THE DEADBEATS

Mer info och biljetter: www.getawayrock.se/festival/

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter