VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
sabaton-open-air-logo

TAD MOROSE klara för Sabaton Open Air

sabaton-open-air-logo

TAD MOROSE, är klara för Sabaton Open Air 15-17 augusti 2013.

 

Sedan tidigare har band som Sabaton, Magnum, Hardcore Superstar, Mustasch, Powerwolf, Ensiferum, Raubtier, Elvenking, Korpiklaani, Axxis och Bullet m.fl bekräftats som klara till rockfesten i Falun.


Totalt blir det ca 34 band fördelat på 3 dagar.

Annons:

{youtube}mBLJs_ZRZmc{/youtube}

Sedan tidigare har vi berättat att Rockstad Falun har bytt namn och blivit Sabaton Open Air. Via ett pressmeddelande förklarades namnbytet:

Rockstad: Falun har i folkmun alltid varit “Sabaton-festivalen i Falun”. Och det är något vi givetvis har varit stolta över ända från början. Vi startade ju allt tack vare just bandet Sabaton. Festivalen har aldrig haft ambitionen att bli störst i Sverige, vi har aldrig heller utgett oss för att vara den som bokar de största internationella banden.

Däremot har vi alltid kunnat hålla ett bra pris och samtidigt en mycket hög kvalitet med flera exklusiva artister varje år, på Sveriges kanske bästa festivalområde?!

Falubandet Sabaton har vuxit till ett av de största hårdrocksbanden och deras fans reser varje år från mer än 25 länder till Falun för att besöka oss.

En hårdrocksfestival i Dalarna med Sabaton som stående dragplåster har stora möjligheter att locka fler långväga gäster. Och för att nå dessa behöver festivalen ett namn som inte skapar förvirring internationellt.

Hårdrocksfesten i Falun kommer fortfarande att arrangeras som Rockstad: Falun men kommer härmed att gå under namnet Sabaton Open Air.
Vi kommer inte förändra vårt tänk när vi bokar övriga band, men alla Sabatons fans kommer att erbjudas en ännu mer unik upplevelse.

Denna gång kommer hela Sabatons koncept-skiva från 2008: “The Art Of War” att spelas i sin helhet. Och detta innebär ett antal hittills aldrig framförda låtar. Men bandet kommer givetvis även att spela låtar från övriga skivor, kryddat med en snygg ljusshow och mycket pyroteknik som sig bör på hemmaplan.

“Vi siktar på att med denna lilla förändring kommer fans från hela världen att hitta till vår hemstad och upptäcka vår festival. Under de senaste åren har vi fått massvis med frågor om vår egna kryssning, “Sabaton Cruise”, från utländsk press och fans, men få uppmärksammar vår egna 3-dagarsfestival som ju är en ännu större grej.

“Rockstad:Falun startades 2008 för att vi ville göra något speciellt i samband med släppet av skivan “The Art of War” och därför känns det extra bra att få framföra hela skivan nu, för första gången någonsin i sin helhet, på hemmaplan i Falun.”

/ Pär Sundström – Sabaton

 

Hittills klara band

SABATON
MAGNUM
MUSTASCH
HARDCORE SUPERSTAR
RAUBTIER
ENSIFERUM
KORPIKLAANI
PAGAN’S MIND
DELAIN
AXXIS
BULLET
POWERWOLF
MOONSPELL
ELVENKING
KISSIN’ DYNAMITE
CRYSTAL VIPER
WOLF
BLOODBOUND
CHAINWRECK
SKITARG
OCTOBER TIDE
TAD MOROSE
MAN.MACHINE.INDUSTRY
JUNKSTARS
MÅNEGARM
ZIA
REVOKED
NEVERLORE
WRONG CHANNEL
FIMBULTYR
DEMONICAL
RED NOVA 

Mer info och biljetter: www.rockstadfalun.se

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT