VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Lokala rockband i Umeå arrangerar livestreamad minifestival

65 Shares

De fyra Umeåbanden InDeep, Vanity Insanity, Electric Haze och Gone by Sundown har gjort gemensam sak och satsar på en livestreamad helkväll i anrika lokalen Rotundan, Universum, Umeå – som fått namnet “Rockin´Rotundan”.

Varje band spelar ca fem låtar var under kvällen och framträdandena varvas med intervjuer i Green Room. En liten V.I.P-publik, som hålls socialt distanserad, kommer att bjudas in och festivalen är dessutom kombinerad med ett releaseparty, då bandet InDeep släpper sin nya singel HellTwister samma dag. Kvällen bjuder på en härlig blandning av allt från hårdrock med 70-talsinfluenser, melodiös 80-talsmetal till symfonisk metal och sleaze.


Rockin´Rotundan arrangeras fredag 17 juli, kl 18.30-22.30 i evenemangslokalen Rotundan – en del av A Working Lab i Universum på Umeå campus.

Festivalen arrangeras till förmån för Coronadrabbade och arrangörerna har startat en insamling till Läkare utan gränser som det går att bidra till redan nu: “Rockin´Rotundan against Covid-19”.

OM BANDEN

InDeep
InDeep avgudar melodisk metal, med magiska melodier – som har sköna 80-talsvibbar. Bandet har släppt två singlar, Rage & Obsession och PowerTrip och släpper sin tredje den 17 juli; HellTwister.

Vanity Insanity
Vanity Insanity är ett sleaze-/metalband med både finska och svenska bandmedlemmar, Det är det perfekta receptet på rock n roll!

Electric Haze
Som en avkomma av 70- och 80-talets rockgiganter kombinerar Electric Haze brutal rocksång med dundrande trummor, morrande bas och skrikande gitarrer.

Gone By Sundown
Med episk, symfonisk metal mixar Gone By Sundown soundet från band som Nightwish och Within temptation med klassiska och poppiga influenser.

En länk till livestreamen kommer att finna i festivalens Facebookevenemang.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter