VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

House of Metal presenterar första bandsläppen

28-29 februari äger House of Metals 14:e upplaga rum i Umeå, Folkets Hus. I onsdags presenterades de första banden till vinterns minifestival.

FREAK KITCHEN (Sverige)


Freak Kitchen är ett band från Göteborg grundat av innovativa & unika gitarr-virtuosen Mattias ”IA Eklundh. Uppsättningen kompletteras av trummisen Björn Fryklund samt basisten Christer Hysén.
Musikaliskt är Freak Kitchen svåra att placera i ett fack då vi snackar om en salig blandning av heavy metal & progressiv metal – allt med en touch av avantgarde och karnatisk indisk musik. Brist på låtmaterial finns inte heller då bandet släppt inte mindre än nio stycken studioalbum under karriären.

VOMITORY (Sverige)
Svenska death metal-legenderna Vomitory har sedan 1989 ödelagt scener över hela världen och släppt åtta framgångsrika album innan de lade ner sina yxor 2013.
2017 återförenades de dock för en show på Summerbreeze festivalen för att hedra en gammal vän. Bandet hade så pass roligt ihop igen att tanken på framtida strider tillsammans började växa som ett frö i bloddränkt jord.
2019 markerade 30-årsjubileet för Vomitory och bandet fortsätter även in på 2020 att fira, detta genom att ödelägga scener över hela planeten igen.
Death Metal Supremacy!

BURNING WITCHES (Schweiz)
Burning Witches, som grundades 2015, är inte bara en av de hetaste exporterna från Schweiz. Nej, de schweiziska damerna är en av de mest intressanta nykomlingarna inom Old School Heavy Metal under de senaste åren … världen över! Burning Witches levererar kraftfull Heavy Metal, med influencer från Power och Speed samt traditionell Metal som lär få huvuden att gunga under årets festival.

DARKENED NOCTURN SLAUGHTERCULT (Tyskland)
Tradition, själ, köld, envishet: detta uttrycker karaktären och varumärket som är Darkened Nocturn Slaughtercult, ett band som har vuxit och mognat under sin 22-åriga existens till en distinkt institution av tysk Black Metal. DNS levererar främst ett klassiskt, rått ljud på traditionellt skandinaviskt vis i stil med (främst de norska) banden från tidigt och mitten av nittiotalet som Immortal, Darkthrone och Gorgoroth. Bandet är aktuella med sitt nya album ”Mardom” som släpptes april 2019 via War Anthem Records.

Early-bird biljetter tillgängliga nu t.o.m. 2019-11-31.

Biljettcentrum: http://www.biljettcentrum.com/evenemang/house-of-metal-2020/

Tickster: https://www.tickster.com/…/b…/2020-02-28/house-of-metal-2020

2-dagars – 815 kr (inkl. serviceavgift)
1-dagars biljetter släpps senare!

Obs! 18-års gräns. Under 18 år får endast tillträde i målsmans sällskap.
Under 13 år får tyvärr inte tillträde pga regler runt ljudnivåer.
Glöm inte att ta med legitimation.

 

House of Metal presenterar första bandsläppen 6

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link