INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER

Inför Sweden Rock 2019: Rocknytt tipsar 20 band som du måste se

309 Shares

Med mindre än 24 timmar kvar till Sweden Rock Festival 2019 ger Rocknytts redaktion dig sina tips på 20 band som du absolut inte får missa på årets festival!

 

1. Gathering of Kings
Superhajpade supergruppen Gathering of Kings gör sin allra första spelning på Sweden Rock på onsdagen. Bandets debut “First Mission” är något av det bästa som släppts inom melodisk hårdrock de senaste 20 åren. Redaktionen är eniga, missa inte GoK på onsdag kl. 19.45 på 4Sound Stage!


2. The Night Flight Orchestra
Björn Strids mannar har gått från klarhet till klarhet under de senaste åren och bandets senaste platta “Sometimes The World Ain’t Enough” är verkligen inget undantag, missa inte förstklassig AoR-hårdrock på Sweden Stage kl. 12.15 på fredag!

 3. KISS
New Yorks stoltheter, tillika världens kanske mest ikoniska band, besöker Sverige för allra sista gången för att leverera en show som man sent kommer att glömma. Se till att inte missa när “the hottest band in the world” gör en historisk spelning på svensk mark, fredag kl. 22.00 på Festival Stage.

 4. Def Leppard
Arbetarklass-slynglarna från stålstaden Sheffield har sedan ”Pyromania” (1983) och efterföljande ikoniska albumet ”Hysteria” tillhört rockens elitserie. Med 100 miljoner sålda album har de lyckats stanna på toppen trots att Rick Allen förlorade vänsterarmen i en bilolycka 1984, och Steve Clark tragiskt gick bort i sviterna efter ett mångårigt alkoholmissbruk 1991. Def Leppard har otaliga hits och har gång efter annan bevisat för Sweden Rock publiken att de är ett fantastiskt liveband som alltid levererar! Spelar på torsdag kl. 22.00 på Festival Stage.

 5. Slayer
Som ett av fyra band som definierade genren Thrash, så ändrade Slayer metalhistorien för alltid. I maj 2018 inledde Slayer sin farvälturné, som ska avslutas under 2019 och med SRF som enda svenska anhalt under festivalsäsongen. SRF 2019 blir alltså troligen deras sista Sverigespelning – någonsin vid midnatt på Rock Stage på torsdag.

6. Easy Action
Easy Action kunde nästan ta på rockstjärnestatusen under 80-talets andra hälft, när bandets skiva “That Makes One” gjorde stora skivbolag som Geffen och Warner virriga med sina AoR refränger. Gitarristen Kee Marcello gick dock som de flesta vet till Europe istället och bandet la ner straxt efter skivsläpp. Men nu är de alltså tillbaka, med nästan hela “That Makes One” sättningen, för att spela skivan i sin helhet! Om inte det vore nog så är det även sångaren Tommy Nilssons första återgång till hårdrocken på över 30 år. Missa inte detta på Fredag på Rock Stage kl. 14.30.

 7. Rainbow
Ritchie Blackmore är tillbaka! Få var väl de som trodde att gubben skulle hänga på sig stratan och återgå till det han alltid gjort allra bäst, nämligen att spela hårdrock. Men tji fick vi och nu är han här igen, med en katalog som är något av det bästa som gjorts i hårdrocksväg nånsin! Med sig har han bland annat svenske keyboard-virtuosen Jens Johansson. Gitarrhjälten återuppstår i Sverige igen på lördag klockan 21.00 på Festival Stage!

8. Behemoth
Polens största band hårdrocksband någonsin har genom åren gjort en stor musikalisk resa, från ren och skär Black Metal på fösta skivan 1991 till den närmast gotiska metalen som präglar bandets senaste platta. Missa inte Nergal och hans Behemoth på lördag 22.45 på Rock Stage!

 9. Styx
Come sail away, come sail away, come sail away with me! Mer behöver egentligen inte sägas än refrängen till en av världens bästa amerikanska radiorocklåtar. Missa inte hjältarna i Styx på lördag 14.30 på Festival Stage!

10. Demons & Wizards
För första (och kanske enda) gången är detta fantastiska band ute och spelar live. Att då missa det är ju bra dumt. Spelar kl. 16.00 på Rock Stage på lördag.

11. Myrath
Tunisiens stoltheter inom prog metal har släppt fem album sedan 2007, senast “Shehili” som släpptes förra månaden. Influenserna från tunisisk folkmusik har gett Myrath ett mycket eget sound, av vissa kallat “oriental metal”. Missa inte detta unika band på lördag klockan 17.00 på Rockklassiker Stage.

12. LOK
Brutal men diggvänlig alternative metal med svenska texter. Det konceptet gjorde LOK från Partille till ett av Sveriges största hårdrocksband runt millennieskiftet. Nu är LOK tillbaka, för att göra sin första konsert på 17 år – på Sweden Rock på fredag klockan 12.15 på Rock Stage.

13. Jag Panzer
Trots att detta US Power Metalband har hållit på sedan 80-talet är det faktiskt första gången de spelar i Sverige. Är man det minsta intresserad av denna typ av musik är det ett måste att se dem. Se dem på 4Sound Stage fredag kl. 19.00

14. Krokus
Schweiz’ kanske mest legendariska hårdrocksband bildades 1974 och var som allra störst i början av 80-talet, med album som “Metal rendez-vous” (1980) och “Headhunter” (1983). 2019 åker Krokus på avskedsturné och SRF blir en av de anhalter där fansen får chansen till ett sista farväl på torsdag klockan 16.00 på Festival Stage.

15. Tenacious D
Det började som en barshow, fortsatte med tv-framträdanden och med albumet “Tenacious D” (2001) tog duon Jack Black och Kyle Gass steget fullt ut som seriöst satsande (hård)rockband. Med hits som vi alla känner igen i “Fuck her Gently” och “Tribute” har humorduon blivit omåttligt populära, så räkna med publiktryck när bandet går på Rock Stage klockan 20.45 på torsdag!

16. Dynazty
Svenska Dynazty släppte tidigare i år sin starkaste platta i karriären med “Firesign”. Bandets sångare Nils Molin hörs även i Amaranthe nu förtiden och har en sångröst som inte går av för hackor. Fans av melodisk metal, missa inte detta på onsdag 22.30 på Rockklassiker Stage.

17. A.C.T
Ett av Sveriges mest hyllade progressiva rockband är också en stark liveakt och har i sångaren Herman Saming en sångare i världsklass. A.C.T spelar på 4sound Stage klockan 19.00 på torsdag.

18. Powerwolf
Rumänska monsterlegender och tysk powermetal. Inte konstigt att Powerwolf är ett av de största banden i genren. Bandet kommer visa vart powermetal-skåpet ska stå på torsdag 14.30 på Rock Stage.

19. Beast in Black
Forne Battle Beast gitarristen Anton Kabanen kommer tillbaka till Sverige med sitt Beast in Black. Tillsammans med stormusiker som Yiannis Papadoupolus och Kasperi Heikkinen så kommer Beast in Black med all säkerhet leverera melodisk hårdrock i världsklass på lördag 13.15 på Sweden Stage.

20. Three Days Grace
Ett av Kanadas största rockband på denna del av milleniet gör en av få Sverige-spelningar, missa inte amerikansk (eller kanadensisk) radiorock när den är som bäst på torsdag klockan 14.30 på Sweden Stage.

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter